Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

03

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / ΠΑΟΚ – Χάποελ Ιερουσαλήμ: Θετικό αποτέλεσμα για την ομάδα της Θεασσαλονίκης
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΠΑΟΚ – Χάποελ Ιερουσαλήμ: Θετικό αποτέλεσμα για την ομάδα της Θεασσαλονίκης

ΠΑΟΚ - Χάποελ Ιερουσαλήμ: Νίκη του δικέφαλου

Γράφει ο Κωνσταντίνος Καραμάνογλου
Τελειόφοιτος Sport Management

Ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε χθες (15/11) την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του 3ου ομίλου Champions League στο μπάσκετ, στο PAOK Sports Arena της Θεσσαλονίκη. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης είχε ένα σπουδαίο αποτέλεσμα, νικώντας 79-77.

Με την χθεσινή νίκη ο ΠΑΟΚ, βρίσκεται πρώτος έχοντας 2/3, ενώ παρομοίως η Χάποελ βρίσκεται στην 2η θέση. Στην 3η θέση είναι ο Γαλατασαράι με 4 βαθμούς και στην τελευταία θέση η Μπενφίκα.

Το παιχνίδι

Η Χάποελ βρήκε το πρώτο καλάθι του αγώνα με το τρίποντο του Σπίντι Σμιθ, και με την πρώτη περίοδο να τελειώνει υπέρ της Χάποελ με σκορ 16-25. Ωστόσο, ο ΠΑΟΚ ανταπέδωσε με ένα εκπληκτικό σερί 11-0 με πρωταγωνιστή τον Έλβαρ Φρίντρικσον. Η αντίδραση της ομάδας του Ντζίκιτς ήταν άμεση, με τους φιλοξενούμενους να επανέρχονται, να ισορροπούν το παιχνίδι και να κλείνουν το πρώτο δεκάλεπτο στο +2 (19-17).

Το μομέντουμ ήταν στα χέρια της Χάποελ και στο ξεκίνημα του δευτέρου δεκαλέπτου, ωστόσο ο ΠΑΟΚ το έφερε με το μέρος του προς το κλείσιμο της ανάπαυλας. Οι παίκτες του Φώτη Τακιανού ανέκτησαν το προβάδισμα, το οποίο διατήρησαν και στο ημίχρονο πηγαίνοντας στα αποδυτήρια στο +4 (39-35).

Οι δύο τελευταίες περίοδοι

Ο ΠΑΟΚ συνέχισε από εκεί που το άφησε και στο τρίτο δεκάλεπτο. Οι ασπρόμαυροι σούταραν εξαιρετικά από την περίμετρο με ποσοστό ευστοχίας σταθερά άνω του 50%, ανέπτυξαν διψήφια διαφορά και διεκδίκησαν τη νίκη από την τέταρτη περίοδο με πλεονέκτημα 11 πόντων (63-52).

Η Χάποελ με γρήγορο σερί 7-0 στο ξεκίνημα του τέταρτου δεκαλέπτου ροκάνισε την διαφορά των γηπεδούχων και πλησίασε σε διαφορά τεσσάρων πόντων (63-59 στο 32′). Ο ΠΑΟΚ άντεξε στην πίεση, είχε το καθαρό μυαλό και πήρε τη νίκη με 79-77 σε ματς-θρίλερ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις