Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

06

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ρομά επεισόδια τώρα: Φωτιά σε κάδους στη Μεσογείων -Ένταση και στο Μενίδι
ΕΛΛΑΔΑ

Ρομά επεισόδια τώρα: Φωτιά σε κάδους στη Μεσογείων -Ένταση και στο Μενίδι

Ρομά επεισόδια τώρα: Κινητοποιήσεις αντιεξουσιαστών για την υπόθεση του Ρομά και στη Θεσσαλονίκη

Επεισόδια σημειώνονται για ακόμα μια νύχτα, καθώς ομάδες Ρομά διαμαρτύρονται για τον θάνατο 17χρονου μετά από πυροβολισμό αστυνομικού το περασμένο Σάββατο στη Βοιωτία.Στο Χαλάνδρι, στο ύψος της στάσης του Μετρό «Νομισματοκοπείο», Ρομά έβαλαν φωτιά σε κάδους επί της Λεωφόρου Μεσογείων στο καθοδικό ρεύμα, έχοντας καταλάβει τις δύο λωρίδες κυκλοφορίας. Λίγο μετά τις 21:00 η Λεωφόρος Μεσογείων άνοιξε για τα οχήματα.

Επεισόδια και στη Λεωφόρο ΝΑΤΟ σε Ασπρόπυργο και Μενίδι

Παράλληλα, επεισόδια σημειώνονται και στη Λεωφόρο ΝΑΤΟ, όπου ομάδες Ρομά έχουν ανάψει διάσπαρτες φωτιές στο οδόστρωμα, ενώ επιθέσεις με πέτρες εναντίον αστυνομικών σημειώνονται και στη συμβολή των οδών Λιοσίων και Μόρνου στο Μενίδι, όπου περίπου 20 άτομα πετούν πέτρες σε αστυνομικούς, ενώ και εκεί έχουν βάλει φωτιά σε κάδους. Τα επεισόδια σημειώνονται λίγες ώρες αφότου έγινε η κηδεία του 17χρονου στην Αλίαρτο Βοιωτίας, στον ιερό ναό Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης. Η μητέρα του παιδιού συνοδευόταν υποβασταζόμενη στην εκκλησία, ενώ ο αδελφός του, που ήταν μαζί του το μοιραίο βράδυ, έχασε τις αισθήσεις του και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπως και μία νεαρή φίλη τους.

Νέα επεισόδια στη Χαλκίδα -Πορεία διαμαρτυρίας από Ρομά και στη Θεσσαλονίκη

Νωρίτερα, επεισόδια ξέσπασαν στη Χαλκίδα. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Eviaonline, Ρομά -κυρίως νεαρής ηλικίας- πραγματοποιούσαν πορεία στην περιοχή που είναι οι Καμάρες. Άναψαν καπνογόνα και φώναζαν συνθήματα για τον Ρομά που κόπηκε το νήμα της ζωής του σε ηλικία 17 ετών, μετά από πυρά αστυνομικού, έπειτα από καταδίωξη στο Λεοντάρι Βοιωτίας. Για δεύτερη ημέρα συγκεντρώθηκαν στην περιοχή ομάδες Ρομά, καθώς την Τρίτη (14/10) είχαν κλείσει την κεντρική οδό στη Χαλκίδα, καίγοντας λάστιχα.

Κινητοποιήσεις αντιεξουσιαστών για την υπόθεση του Ρομά στη Θεσσαλονίκη

Παράλληλα, φωνάζοντας συνθήματα κατά της αστυνομικής βίας και του κράτους και κρατώντας πανό, μέλη συλλογικοτήτων του αντιεξουσιαστικού χώρου πραγματοποίησαν πορεία στη Θεσσαλονίκη. Η κινητοποίηση έγινε υπό την επίβλεψη ισχυρών δυνάμεων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις