Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

05

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κινηματογραφική σύλληψη Ουκρανού στην Ανάβυσσο
ΕΛΛΑΔΑ

Κινηματογραφική σύλληψη Ουκρανού στην Ανάβυσσο

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ 

Είχε υπεξαιρέσει μεγάλο ποσό, που προοριζόταν για τα αμυντικά συστήματα της Ουκρανίας. Διέφυγε από τη σκληρότατα δοκιμαζόμενη χώρα, στον πόλεμο με τη Ρωσία. Έφθασε στην Ελλάδα και στην περιοχή της Αναβύσσου ενοικίασε πολυτελέστατη έπαυλη, την οποία μετέτρεψε σε ένα πραγματικό φρούριο, με κάμερες, συστήματα συναγερμών και συρματοπλέγματα, πάνω στα οποία κάρφωσε αιχμηρές λόγχες (!), σε τρόπο, ώστε κανείς να μην μπορεί να διανοηθεί να εισβάλει στον εσωτερικό χώρο.

Πέτρος Καρσιώτης
Του Πέτρου Καρσιώτη

Ο,τι όμως, κι αν έκανε, δεν μπόρεσε να αποφύγει τη σύλληψη, η οποία ζητείτο από τις ουκρανικές Αρχές με διεθνές ένταλμα. Αστυνομικοί του Τμήματος Αναζητήσεων της Ασφάλειας Αττικής, που ανέλαβαν την δύσκολη αποστολή να βρουν τα ίχνη του στην Αθήνα, υπερπήδησαν τα εμπόδια και του πέρασαν χειροπέδες, χωρίς να χρειαστεί να μπουν στην σιδερόφρακτη βίλα της Αναβύσσου. Πώς; Τον…περίμεναν να βγει ο ίδιος και να βάλει καύσιμα στο θηριώδες τζιπ με το οποίο κυκλοφορούσε! Στη διάρκεια, λοιπόν, της αναμονής να «γεμίσει» το ρεζερβουάρ ο υπάλληλος, ο Ουκρανός καταζητούμενος των Αρχών της χώρας του, βρέθηκε με χειροπέδες, παρά την αρχική προσπάθειά του να αποφύγει τη σύλληψη.

Ο προαναφερόμενος κατά τα στοιχεία των ελληνικών Αρχών, ήταν διευθυντής και μέτοχος εταιρείας προϊόντων τεχνολογίας, που προμήθευε με αμυντικά υλικά τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας του, που μάχεται σκληρά κατά των Ρώσων εισβολέων. Κατά τα ίδια στοιχεία που έχουν γίνει γνωστά, το ποσό της υπεξαίρεσης αντιστοιχεί σε προκαταβολές της ουκρανικής κυβέρνησης για την αγορά αμυντικών συστημάτων στον ουκρανικό στρατό.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Για τη σοβαρή υπόθεση σε επίσημη ανακοίνωσή της, η ΕΛ.ΑΣ, αναφέρει τα πάρα κάτω: «Συνελήφθη, μεσημβρινές ώρες, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και διακριτικής επιτήρησης από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής στην Ανάβυσσο, 58χρονος αλλοδαπός διωκόμενος με διεθνές ένταλμα σύλληψης από τις Αρχές της Ουκρανίας για υπεξαίρεση και απόκτηση, κατοχή, χρήση και διάθεση περιουσίας που προέρχεται από εγκληματική δραστηριότητα.

Ειδικότερα ο 58χρονος κατηγορείται ότι ως μέτοχος και διευθυντής εταιρίας προϊόντων τεχνολογίας, υπεξαίρεσε χρηματικό ποσό το οποίο αντιστοιχεί σε ποσό άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ. Σημειώνεται ότι ο 58χρονος λάμβανε ιδιαίτερα μέτρα προφύλαξης καθώς κινούνταν με πολυτελές όχημα το οποίο έφερε φιμέ τζάμια ενώ διέμενε σε πολυτελή έπαυλη, εξοπλισμένη με σύγχρονα συστήματα ασφαλείας όπως κάμερες, συστήματα συναγερμού και υψηλή περίφραξη. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις