Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ταξί απεργία Πέμπτη 16/11: Η ανακοίνωση του ΣΑΤΑ
ΕΛΛΑΔΑ

Ταξί απεργία Πέμπτη 16/11: Η ανακοίνωση του ΣΑΤΑ

Ταξί απεργία Πέμπτη 16/11: Έχει προγραμματιστεί 24ωρη απεργία για τις 22 Νοεμβρίου.

Στάση εργασίας την Πέμπτη (16/11) και 24ωρη απεργία στις 22 Νοεμβρίου ανακοίνωσαν οι αυτοκινητιστές ταξί αντιδρώντας στο φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση με τίτλο «Μέτρα για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής». Σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ) αναφέρει μεταξύ άλλων πως «η κυβέρνηση αγνόησε προκλητικά όλα τα επιχειρήματα των ελεύθερων επαγγελματιών και των αυτοαπασχολούμενων και προχωρά στην υλοποίηση του σχεδίου Πισσαρίδη κλείνοντας το μάτι σε πολυεθνικές εταιρίες και μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους». Χαρακτηρίζει το σχέδιο νόμου «χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου για κάθε μικρομεσαία επιχείρηση», συμπληρώνοντας ότι «η κυβέρνηση αυτή έχει προγραμματιστεί για να υπαλληλοποιήσει όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους».

Για τους λόγους αυτό το ΣΑΤΑ στη συνεδρίαση του Διοικητικού του Συμβουλίου αποφάσισε να προχωρήσει σε:

  • Στάση εργασίας την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου από τις 09.00 το πρωί έως τις 16.00 το απόγευμα. Θα ακολουθήσει πορεία διαμαρτυρίας από τη Λεωφόρο Αθηνών προς το Υπουργείο Οικονομικών και στη συνέχεια προς το Υπουργείο Μεταφορών και θα κατατεθεί ψήφισμα διαμαρτυρίας. Η προσυγκέντρωση ορίστηκε για τις 09.30 το πρωί, στην συμβολή των οδών Σπύρου Πάτση και Λεωφόρου Αθηνών.
  • Συμμετοχή των ταξί στην 24ωρη απεργία που θα κάνουν όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι στις 22 Νοεμβρίου.

«Το ΣΑΤΑ απορρίπτει κάθε λέξη από το φορολογικό νομοσχέδιο της ντροπής και καλεί τους ταξιτζήδες σε έναν αγώνα δίχως αύριο», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στην οποία τονίζεται ότι οι ελεύθεροι επαγγελματίες λοιδωρούνται οριζοντίως: «Η κυβέρνηση θεωρεί ότι όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι αυτοαπασχολούμενοι που ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα έχουν εξασφαλισμένη την επιτυχία. Να μην το λέτε επιχειρείν τότε κ. Χατζηδάκη, να το λέτε επιτυχείν», καταλήγει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις