Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

03

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ρομά επεισόδια στη Βοιωτία: Νέα επεισόδια, τραυμάτισαν στο κεφάλι τον δήμαρχο
ΕΛΛΑΔΑ

Ρομά επεισόδια στη Βοιωτία: Νέα επεισόδια, τραυμάτισαν στο κεφάλι τον δήμαρχο

Ρομά επεισόδια στη Βοιωτία: Οι Ρομά έστησαν ξανά οδοφράγματα και άναψαν φωτιές στη Θηβών-Λιβαδειάς με αποτέλεσμα να κλείσει ο δρόμος.

Άνοιξε λίγο μετά τις 21:00 η Εθνική Οδός Αθηνών-Κορίνθου, στο ύψος των Μεγάρων, η οποία είχε κλείσει λόγω επεισοδίων με Ρομά. Η Εθνική Οδός είχε κλείσει από το 39ο ως το 42ο χιλιόμετρο και στα δύο ρεύματα, όπως και ο παράδρομος. Πριν από λίγο δόθηκε και πάλι στην κυκλοφορία, ενώ την ίδια ώρα έκλεισε η Περιφερειακή Αιγάλεω. Στο σημείο συγκεντρώθηκαν αρκετά άτομα, τα οποία έβαλαν φωτιά σε λάστιχα. Σύμφωνα με το thriassio.gr, οι Ρομά επιτέθηκαν σε λεωφορείο από το Ναύπλιο, το οποίο μετέφερε πολίτες. Οπως αναφέρει το δημοσίευμα, πέταξαν πέτρες προς το πούλμαν, με συνέπεια να σπάσουν τζάμια και οι επιβάτες να βγαίνουν έντρομοι και να απομακρύνονται από το σημείο, ενώ ο οδηγός κάλεσε την αστυνομία.

Ομάδες Ρομά διαμαρτύρονται για τη δολοφονία του 17χρονου στο χωριό Λεοντάρι, στη Θήβα, με την κατάσταση για τρίτη ημέρα να είναι έκρυθμη. Αυτοκίνητα που κινούνταν εκείνη την ώρα στο σημείο έμειναν ακινητοποημένα, ωστόσο η αστυνομία άνοιξε και πάλι τον δρόμο. Έκρυθμη είναι η κατάσταση και στη Θεσσαλονίκη, όπου Ρομά έστησαν πύρινα οδοφράγματα για τον θάνατο του 17χρονου.

Αλίαρτος: Ρομά τραυμάτισαν στο κεφάλι τον δήμαρχο -Του πέταξαν μπουκάλια

Σκηνές χάους σημειώθηκαν στην Αλίαρτο Βοιωτίας το βράδυ της Τρίτης, όταν ο δήμαρχος Γιώργος Ντασιώτης στοχοποιήθηκε από ομάδα Ρομά που είχαν κλείσει δρόμο και τραυματίστηκε στο κεφάλι από μπουκάλια που του πέταξαν. Ο δήμαρχος μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Αλιάρτου για τις πρώτες βοήθειες, σύμφωνα με όσα αναφέρει το permissos.gr.

Νέος γύρος επεισοδίων στην Αλίαρτο, στον απόηχο των ταραχών για τον θάνατο του 17χρονου από σφαίρα αστυνομικού στο Λεοντάρι. Οι Ρομά έστησαν ξανά οδοφράγματα και άναψαν φωτιές στη Θηβών-Λιβαδειάς, με αποτέλεσμα να κλείσει ο δρόμος.

Και στη Θεσσαλονίκη

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις