Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

03

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Μπουργκ – Άρης: Η ομάδα της Θεσσαλονίκης θα παλέψει για ένα θετικό αποτέλεσμα
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Μπουργκ – Άρης: Η ομάδα της Θεσσαλονίκης θα παλέψει για ένα θετικό αποτέλεσμα

Μπουργκ - Άρης: Με καλή άμυνα για τους κιτρινόμαυρους, θα κάνουν τα πάντα!

Γράφει ο Κωνσταντίνος Καραμάνογλου
Τελειόφοιτος Sport Management

Απόψε (14/11, 20:30) ο Άρης θα δοκιμαστεί στην Γαλλία στο γήπεδο Ekinox (Μπουργκ-εν-Μπρεζέ) επί της Μπουργκ για την 7η αγωνιστική της EuroCup. Να σημειωθεί ότι, οι δύο ομάδες για πρώτη φορά θα παίξουν μεταξύ τους. 

Η βαθμολογία για την διοργάνωση έχει ως εξής: Η Μπουργκ βρίσκεται στην 3η θέση με 4 νίκες και 2 ήττες κάτω από την Κλουζ και πάνω από την Ραντιοφαρμ, ενώ ο Άρης στην 5η θέση κάτω από την Ραντιοφαρμ και πάνω από την Τρέντο. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης βρίσκεται στην 6αδα της διοργάνωσης, όμως θέλει να το διατηρήσει και να πάει ακόμη πιο ψηλά.

Η δήλωση του προπονητή του Άρη

Μεγάλο μέρος των δηλώσεων του Γιάννη Καστρίτη, μετά την ήττα του Άρη από τον Παναθηναϊκό (65-75), αφιερώθηκε στην κριτική που δέχεται η ομάδα της Θεσσαλονίκης “για τον σκληρό τρόπο με τον οποίο αγωνίζεται”.

“Για μένα το πιο σημαντικό και όμορφο ήταν η εικόνα του γηπέδου, η απίστευτη ατμόσφαιρα σ’ ένα ματς γεμάτο ένταση, πάθος και με πολλές επαφές. Ήταν κάτι εξαιρετικό και πραγματικά τους ευχαριστώ. Είναι από τις εικόνες που αναβαθμίζουν το πρωτάθλημα. Ήταν ένα ακόμη παιχνίδι υψηλού επιπέδου απέναντι σ’ έναν αντίπαλο που ήρθε για να δώσει το 100% για να κερδίσει. Εμείς παρουσιαστήκαμε έτοιμοι, ανταποκριθήκαμε σε μεγάλο βαθμό στην αθλητικότητα του Παναθηναϊκού και παρότι στο πρώτο μέρος υπήρξαν στιγμές όπου το παιχνίδι φάνηκε να ξεφεύγει, το ελέγξαμε και πήγαμε προηγούμενοι στα αποδυτήρια. Στο δεύτερο μέρος θα έπρεπε να μπούμε καλύτερα.

Η ομάδα δεν ήταν συμπαγής, μας πίεσε ο Παναθηναϊκός και τους επιτρέψαμες να βρουν καθαρές φάσεις στη ρακέτα μας. Για μένα ήταν σημαντική η διαφορά που πήρε ο Παναθηναϊκός και παρότι δεν εγκαταλείπουμε ποτέ, προσπαθώντας να επιστρέψεις από τέτοια διαφορά κάποια στιγμή μοιραία μένεις από δυνάμεις και δεν παίρνεις τις σωστές αποφάσεις σε άμυνα και επίθεση. Είχαμε να διαχειριστούμε επίσης και το πρόβλημα με τα φάουλ, με συνέπεια να παίξουν περισσότερο άλλοι παίκτες. Οι παίκτες δεν τα κάνουν όλα σωστά, αλλά το σημαντικότερο είναι ότι προσπαθούν και τους αναγνωρίζω…”

Μίλησε για το πώς παίζει στην διοργάνωση

“Αυτή τη στιγμή που μιλάμε και βλέποντας και τους δύο ομίλους του EuroCup, ο Άρης έχει την καλύτερη άμυνα στη διοργάνωση σε παιχνίδια που διευθύνουν διαιτητές EuroLeague. Επίσης μετά από κάθε παιχνίδι οι αντίπαλοι προπονητές στο Eurocup μιλούν για το πώς τους εγκλωβίζουμε. Πραγματικά δεν βλέπω λόγο να γίνεται η όλη αναπαραγωγή κι εγώ δεν το κάνω. Για μένα υπάρχουν δύο κριτήρια. Το πρώτο είναι ότι η άμυνα του Άρη είναι η καλύτερη στο EuroCup σε παιχνίδια που διευθύνουν διαιτητές EuroLeague κι αυτό δεν το λέω υποτιμητικά για τους υπόλοιπους, αλλά θεωρούνται οι καλύτεροι. Δεύτερον, θεωρώ τον κόσμο του Άρη από τους πλέον μπασκετικούς και πιστέψτε με, δεν θα τους άρεσε να βλέπουν πάλη, αλλά μπάσκετ. Η προσέλευση του κόσμου είναι το δεύτερο κριτήριο”, δήλωσε ο κόουτς Καστρίτης.

Οι άλλοι σημερινοί αγώνες στο NovaSport:

Πανεβέζις – Τούρκ Τέλεκομ (19:00)

Προμετέι – Χάποελ Τελ-Αβίβ (19:00)

Ράτιοφαρμ Ούλμ – Μπούντουτσνοστ (20:30)

Χουβεντούτ Μπανταλόνα – Παρί (21:30)

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις