Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Μπρελόκ πιστόλι στην κατοχή 38χρονου αλλοδαπού στο Σύνταγμα
ΕΛΛΑΔΑ

Μπρελόκ πιστόλι στην κατοχή 38χρονου αλλοδαπού στο Σύνταγμα

Στο παρελθόν έχει κατηγορηθεί για το αδίκημα της πλαστογραφίας

Όταν το αντικρίζει κανείς για πρώτη φορά, θεωρεί ότι είναι ένα από τα πολλά μπρελόκ για τα κλειδιά, που κυκλοφορούν κατά χιλιάδες. Το έμπειρο μάτι, όμως, των αστυνομικών, που είναι επιφορτισμένοι με συνεχείς ελέγχους, μπορεί να διακρίνει ότι πιθανόν να πρόκειται και για πιστόλι!

Του Πέτρου Καρσιώτη

Ένα τέτοιο «μπρελόκ»-πιστόλι βρήκαν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ στην κατοχή 38χρονου Αλβανού υπηκόου,  ο οποίος στο παρελθόν έχει κατηγορηθεί για το αδίκημα της πλαστογραφίας, στην καρδιά της Αθήνας. Συγκεκριμένα στην αρχή της Ερμού, όπου εντοπίστηκε να επιβαίνει ως συνοδηγός σε όχημα με δύο ακόμη άτομα. Ξημερώματα οι αστυνομικοί ξεκίνησαν τον έλεγχο και στην κατοχή του βρήκαν το –εκ πρώτης όψεως – «αθώο» μπρελόκ, η λεπτομερής παρατήρηση του οποίου, δεν τους άφησε αμφιβολία ότι ήταν στην πραγματικότητα ένας «πυροβόλος μηχανισμός-μπρελόκ», όπως ονομάζουν οι ίδιοι, το εύρημα.

Για να αντιληφθεί κανείς την επικινδυνότητα του καμουφλαρισμένου πιστολιού, πέραν άλλων περιπτώσεων, αρκεί να παρατεθεί αυτή, κατά την οποία προ λίγου καιρού στα χέρια ενός μικρού παιδιού λίγο έλειψε να μετατραπεί σε φονικό εργαλείο με θύμα την οκτάχρονη αδελφούλα του!

Σφαίρα στο πόδι από το… μπρελόκ

Τότε, σύμφωνα με τα στοιχεία του ρεπορτάζ, το κοριτσάκι δέχθηκε, κατά λάθος, πυροβολισμό στο πόδι της από μικρότερο αδελφάκι της, το οποίο πήρε στα χέρια του ένα πιστόλι- μπρελόκ, που ανήκε στον πατέρα τους. Αν και όλα πήγαν καλά, με εντολή εισαγγελέα, συνελήφθησαν ο πατέρας και ο παππούς των παιδιών, οι οποίοι είπαν ότι το «μπρελόκ είχαν βρει τα παιδιά ενώ έπαιζαν κοντά στο σπίτι στο Ίλιον. Όταν πάτησε τον μηχανισμό η σφαίρα, που έφυγε από το…μπρελόκ, καρφώθηκε στο πόδι της 8χρονης αδελφής του και το κορίτσι έπεσε αιμόφυρτο.

Στο Νοσοκομείο Παίδων

Μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο Παίδων, όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση. Το ευτύχημα, όλα πήγαν καλά. Ωστόσο με εντολή εισαγγελέα συνελήφθησαν τότε ο πατέρας και ο παππούς των παιδιών οι οποίοι δήλωσαν ότι το «μπρελόκ» το βρήκαν τα παιδιά ενώ έπαιζαν κοντά στο σπίτι τους στο Ίλιον. Κοινό μυστικό είναι βέβαια ότι αυτού του είδους τα πιστόλια-στην προκειμένη περίπτωση σε μορφή μπρελόκ σε άλλες σε κορφή…στυλό- αποτελούν μόνιμο πονοκέφαλο για τις διωκτικές αρχές καθώς βρίσκονται στα χέρια κακοποιών, που μπορούν να αιφνιδιάσουν ανά πάσα στιγμή τα ανύποπτα θύματά τους…

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις