Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

05

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Μεθυσμένος Ολυμπιακό χωριό: Επίθεση σοκ σε ανήλικους
ΕΛΛΑΔΑ

Μεθυσμένος Ολυμπιακό χωριό: Επίθεση σοκ σε ανήλικους

Μεθυσμένος Ολυμπιακό χωριό: Θύματα τρία ανήλικα ηλικίας 13 και 14 ετών.

Πανικός επικράτησε το βράδυ της Κυριακής (12/11) στην οδό Κακλαμανάκη στο Ολυμπιακό Χωριό, όταν άγνωστος που πιθανότατα ήταν υπό την επήρεια μέθης επιτέθηκε σε ανήλικους. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άνδρας προσέγγισε τα τρία ανήλικα ηλικίας 13 και 14 ετών και ξαφνικά επιτέθηκε σε ένα από αυτά χτυπώντας τον στον πρόσωπο, για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο. Ακολούθως, σαν να μην έφταναν όλα αυτά, έβγαλε σουγιά και τον απείλησε μπροστά στα μάτια των φίλων του που παρακολουθούσαν έντρομοι τα όσα συνέβαιναν. Αμέσως μετά ο άνδρας τράπηκε σε φυγή, με τον ανήλικο να μεταβαίνει στιγμές αργότερα στο Αστυνομικό Τμήμα Αχαρνών για να καταγγείλει το περιστατικό. Από τους αστυνομικούς του ΑΤ σχηματίστηκε δικογραφία εις βάρος αγνώστου για «απλές σωματικές βλάβες και απειλή».

Επιχειρήσεις της ΕΛΑΣ για συμμορίες ανηλίκων με 14 προσαγωγές μέσα σε 48 ώρες

Ειδικές επιχειρήσεις σε Άγιο Δημήτριο, Μαρούσι, Ηράκλειο, Βούλα και Βουλιαγμένη, πραγματοποίησε η Αστυνομία την Παρασκευή και το Σάββατο, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης των συμμοριών ανηλίκων, φαινόμενο που έχει γιγαντωθεί το τελευταίο διάστημα. Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, κατόπιν συλλογής, διερεύνησης και αξιολόγησης δεδομένων αναφορικά με καταγεγραμμένες επαναλαμβανόμενες παραβατικές συμπεριφορές με ανήλικους εμπλεκόμενους σε συγκεκριμένες περιοχές, οι επιχειρήσεις σχεδιάστηκαν και αναπτύχθηκαν επικεντρώνοντας τις δυνάμεις σε δύο πάρκα, περιμετρικά δύο εμπορικών κέντρων και στον περιβάλλοντα χώρο σταθμού ΗΣΑΠ.

Οι δράσεις αυτές οργανώθηκαν τόσο για την αποτροπή εκδήλωσης ανάλογων φαινομένων, όσο και για την πληρέστερη χαρτογράφηση των κινήσεων των ανηλίκων στις επίμαχες περιοχές. Οι εξορμήσεις ολοκληρώθηκαν με 12 ελέγχους οχημάτων, 143 ελέγχους ατόμων και 14 προσαγωγές ανηλίκων στα τμήματα της περιοχής. Στις επιχειρήσεις συμμετείχαν αστυνομικοί από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων, την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής και την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής , και από τις ομάδες ΟΠΚΕ και ΔΙΑΣ. Όπως επισημαίνεται από την ΕΛ.ΑΣ. παρόμοιες ενέργειες θα συνεχιστούν στο πεδίο της πρόληψης και αντιμετώπισης του φαινομένου της νεανικής εγκληματικότητας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις