Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Καλλιθέα 48χρονη: Η κόλαση στα χέρια 61χρονου
ΕΛΛΑΔΑ

Καλλιθέα 48χρονη: Η κόλαση στα χέρια 61χρονου

Καλλιθέα 48χρονη: Η διάσωση σε ανοικτή επικοινωνία

Την απόλυτη κόλαση βίωνε μια 48χρονη γυναίκα στην Καλλιθέα με πρωταγωνιστή της υπόθεσης ένα 61χρονο που για πέντε ημέρες την κρατούσε χωρίς φαγητό και νερό, την βίαζε ασταμάτητα και την κακοποιούσε. Η υπόθεση ξεκίνησε να ξετυλίγεται μετά τηλεφώνημα του πρώην συντρόφου της γυναίκας, η οποία νοσηλεύεται σε άσχημη κατάσταση στο νοσοκομείο και αναμένεται να εξεταστεί από ιατροδικαστή. Όλα άρχισαν όταν στις 01:50 τα ξημερώματα του Σαββάτου, αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης Αττικής, μετέβησαν μετά από καταγγελία στην οδό Κολοκοτρώνη στην Καλλιθέα, για να ελέγξουν πληροφορία, σύμφωνα με την οποία, σε διαμέρισμα 2ου ορόφου πολυκατοικίας βρισκόταν γυναίκα που κρατείτο σε αυτό παρά την θέληση της.

Ο 61χρονος Γ.Χ., κατηγορούμενος για «Βιασμό κατ’ εξακολούθηση», «Παράνομη κατακράτηση», «Υπεξαγωγή εγγράφων» και «Σωματική βλάβη κατ’ εξακολούθηση», συνελήφθη από αστυνομικούς και αναμένεται να βρεθεί ενώπιον των ανακριτικών αρχών την ερχόμενη Πέμπτη 15/11.

Ο πρώην σύντροφος που ειδοποίησε την ΕΛΑΣ, φέρεται να υποστήριξε ότι τον είχε καλέσει στο τηλέφωνο η πρώην σύντροφος του και του είχε πει οτι κρατείται παρά τη θέλησή της σε διαμέρισμα ενός γνωστού της. Παράλληλα έδωσε στους αστυνομικούς και το νούμερο από το οποίο τον είχε καλέσει. Μέσω αυτού του αριθμού οι άνδρες της ΕΛΑΣ ήρθαν σε επαφή με την γυναίκα. Κατά την επικοινωνία του τους φέρεται να ανέφερε οτι δεν γνώριζε την ακριβή διεύθυνση που βρισκόταν και οτι είχε μέρες να φάει και να πιει νερό.

woman's face on black background

Οι κλήσεις με την ΕΛ.ΑΣ.

Στην προσπάθεια των αστυνομικών να συγκεντρώσουν όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες για το μέρος που βρισκόταν το φερόμενο θύμα, οι κλήσεις μεταξύ τους ήταν διαδοχικές. Όμως υπήρχε μεγάλη δυσκολία καθώς η σύνδεση δεν ήταν καλή και η γυναίκα δεν μπορούσε να μιλήσει. Παρ’ όλ’ αυτά σε ένα από τα τηλεφωνήματα, στις 04:30’ πια το πρωί η γυναίκα τους έδωσε να καταλάβουν ότι στον ίδιο χώρο βρισκόταν και ο δράστης. Τότε άρχισε να τον ρωτάει πού βρίσκεται με τέτοιο τρόπο ώστε να μην γίνει αντιληπτή με αποτέλεσμα εκείνος να της απαντήσει ότι η διεύθυνση είναι Ελευθερίου Βενιζέλου αρ. ….. στην Καλλιθέα.

Η διάσωση σε ανοικτή επικοινωνία

Χωρίς να χάσουν χρόνο και χωρίς να κλείσουν το τηλέφωνο οι αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο και ξεκίνησαν να χτυπάνε τα κουδούνια. Ο ήχος σε ένα από τα χτυπήματα πέρασε μέσα από το τηλέφωνο κι έτσι τελικά ανέβηκαν στον 5ο όροφο. Στην πόρτα διαμερίσματος τους περίμενε ο φερόμενος δράστης, ο οποίος όταν ρωτήθηκε εάν είναι μαζί του κάποια γυναίκα, τους είπε ναι και επέτρεψε την είσοδο στο διαμέρισμα. Η γυναίκα βρέθηκε μέσα στο υπνοδωμάτιο ημίγυμνη, φορώντας μόνο το εσώρουχό της και μία ανοιχτή ζακέτα, ενώ ήταν σε άσχημη σωματική και ψυχική κατάσταση. Σύμφωνα με τις πληροφορείς έφερε εκχυμώσεις σε διάφορα σημεία του σώματος της και επικοινωνούσε με δυσκολία.

Τι υποστήριξε ο 61χρονος

Από την πλευρά του ο 61χρονος φέρεται να υποστήριξε πως είχε γνωρίσει το θύμα από έναν γνωστό του με το όνομα «Θοδωρής» κάτοικο Χαλκίδας. «Πριν από τρεις μήνες μου ζήτησε να την φιλοξενήσει για διάστημα ενός μήνα σε σπίτι που είχα στη περιοχή του Ωρωπού. Με το πέρας αυτού, λόγω επικείμενου ταξιδιού μου σε χώρα του εξωτερικού, τη μετέφερα σε εγκαταστάσεις φιλοξενίας απόρων του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου στην Χαλκίδα.

Αργότερα, επειδή σε τηλεφωνική επικοινωνία μου μαζί της μου ανέφερε ότι επιθυμούσε να φύγει από την εν λόγω δομή φιλοξενίας, την παρέλαβα και την μετέφερα στο διαμέρισμα στην περιοχή της Καλλιθέας με σκοπό να την φιλοξενήσω για διάστημα μίας εβδομάδας. Κατά την διάρκεια αυτής, υπέδειξε διαφορετική συμπεριφορά απ’ ότι κατά την πρώτη περίοδο που την φιλοξένησα, αρνούνταν να σιτιστεί ενώ παράλληλα κατανάλωνε μόνο αλκοόλ».

Όταν οι αστυνομικοί τον ρώτησαν εάν η σχέση τους ήταν μόνο φιλική εκείνος ανέφερε ότι δεν είχαν καμία ερωτική επαφή και πως ο λόγος που την φιλοξένησε εξ’ αρχής ήταν επειδή είχε υποχρέωση στον «Θοδωρή». Μάλιστα στη συνέχεια κάλεσε από το κινητό του τηλέφωνο το συγκεκριμένο πρόσωπο για να συνομιλήσει με τους αστυνομικούς. Κατά την διάρκεια της συνομιλίας που είχε το συγκεκριμένο πρόσωπο με τους αστυνομικούς τους έδωσε το ονοματεπώνυμο του και τους περιέγραψε πως γνώρισε το θύμα μέσω κοινών τους γνωστών. Ωστόσο έπειτα διέκοψε την επικοινωνία χωρίς να δώσει περαιτέρω πληροφορίες.

silhouette photo of woman standing near white framed glass window

Ο “Θοδωρής”

Σύμφωνα με τα πρώτα λόγια του θύματος στους αστυνομικούς και ενώ βρισκόταν ακόμα μέσα στο σπίτι- κολαστήριο, ο δράστης την κρατούσε παρά την θέλησή της στο διαμέρισμα καθώς της είχε αρπάξει και είχε κρύψει τα έγγραφά της. Ωστόσο όταν οδηγήθηκε στο τμήμα ασφάλειας της Καλλιθέας, περιέγραψε όλο τον εφιάλτη της. Συγκεκριμένα φέρεται να υποστήριξε πως ο 61χρονος, «με χτυπούσε στο κεφάλι και το υπόλοιπο σώμα. Με εξανάγκαζε σε συνουσία και άλλες ασελγείς πράξεις για τουλάχιστον 4-5 ημέρες . Έχω μέρες να φάω και να πιω νερό».

Το θύμα φέρεται να ανέφερε πως «διατηρούσα σχέση με τον (ανέφερε το όνομα του άνδρα που είχε καλέσει στην άμεση δράση αρχικά) , με τον οποίο συζούσα για έξι χρόνια. Έπειτα με φιλοξενούσε στην Αυλίδα και όταν δεν μπορούσε να με φιλοξενήσει άλλο, απευθύνθηκε στον Θοδωρή (τον άνδρα που είχε αναφέρει ο 61χρονος) ο οποίος μεσολάβησε ώστε να φιλοξενηθώ από τον δράστη. Με φιλοξένησε σε οικία του στην περιοχή του Ωρωπού και κατά την διάρκεια της παραμονής μου με εξανάγκαζε σε ερωτική συνουσία.

Αρχές του Οκτώβρη του 2023, με μετέφερε στην Χαλκίδα, όπου με άφησε στα σκαλιά του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου και έφυγε, παίρνοντας μαζί του την βαλίτσα με τα έγγραφά μου. Αφού παρέμεινα άστεγη στην Χαλκίδα, λίγες ημέρες πριν από την ανεύρεσή μου από τους αστυνομικούς, ο δράστης με μετέφερε στο διαμέρισμα στην Καλλιθέα όπου με χρήση σωματικής βίας με εξανάγκαζε σε συνουσία και άλλες ασελγείς πράξεις με τελευταία φορά το προηγούμενο βράδυ».

a silhouette of a person looking out of a window
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις