Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

06

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Άγιο Όρος σούπερ μάρκετ: 3.000 κωδικοί προϊόντων και μόνο άνδρες
ΕΛΛΑΔΑ

Άγιο Όρος σούπερ μάρκετ: 3.000 κωδικοί προϊόντων και μόνο άνδρες

Άγιο Όρος σούπερ μάρκετ: Έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί οι κατασκευαστικές εργασίες

Σουπερμάρκετ με 3.000 κωδικούς προϊόντων και μόνο άνδρες υπαλλήλους ετοιμάζεται να ανοίξει στο Αγιον Ορος. Ανάμεσα σε μοναστηριακά κελιά και αρχονταρίκια, απέναντι από τον ιερό ναό του Πρωτάτου στις Καρυές, όπου φυλάσσεται η ιστορική εικόνα της Παναγίας Αξιον Εστί, ένα παλαιό κελί, έκτασης περίπου 400 τ.μ., θα μετατραπεί σε σουπερμάρκετ για την εξυπηρέτηση των μόνιμων κατοίκων και των επισκεπτών της Πολιτείας, οι οποίοι ξεπερνούν τις 150.000 τον χρόνο.

Θα έχει 3.000 κωδικούς προϊόντων, μόνο άνδρες υπαλλήλους και θα στεγαστεί σε ένα παλαιό κελί, έκτασης περίπου 400 τ.μ., όπου σχεδόν έχουν ολοκληρωθεί οι απαραίτητες κατασκευαστικές εργασίες Είναι η πρώτη φορά που αλυσίδα σουπερμάρκετ μπαίνει στην αυτόνομη Μοναστική Πολιτεία, γεγονός που έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις: κάποιοι υποδέχτηκαν την είδηση ως μια πρόσφορη λύση για τις αυξημένες ανάγκες που υπάρχουν, ενώ άλλοι αναρωτιούνται τι δουλειά έχει μια πολυεθνική εταιρεία σε έναν τόπο ασκητών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Οικονομικού Ταχυδρόμου, αυτή τη στιγμή έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί οι κατασκευαστικές εργασίες στο κτίριο όπου πρόκειται να εγκατασταθεί το σουπερμάρκετ, ενώ στόχος είναι να ξεκινήσει η λειτουργία του στις αρχές του επόμενου έτους – ή ιδανικά την περίοδο των Χριστουγέννων. Η επιχείρηση θα στεγαστεί στο πάλαι ποτέ κελί του Αγίου Νικολάου, το οποίο ανήκει στην Ιερά Μονή Μεγίστης Λαύρας και βρίσκεται στο επονομαζόμενο «Σαμαράδικο». Το κτίριο αυτό έχει μετατραπεί εδώ και λίγο καιρό σε ένα σύγχρονο κέντρο πολλαπλών χρήσεων, που διαθέτει κοιτώνες φιλοξενίας, εστιατόριο και καφέ, φυσικοθεραπευτήριο, κατάστημα που πουλά εκκλησιαστικά είδη και κατάστημα με οπτικά.

1.746 άτομα ο μόνιμος πληθυσμός του Αγίου Ορους

Είναι η πρώτη φορά που αλυσίδα σουπερμάρκετ μπαίνει στην αυτόνομη Μοναστική Πολιτεία, γεγονός που έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις. Όπως έχει γίνει γνωστό, η αλυσίδα έχει νοικιάσει έναν ισόγειο χώρο, ο οποίος θα μετατραπεί σε σουπερμάρκετ, αλλά και τον πρώτο όροφο, όπου θα δημιουργηθούν καταλύματα για να διαμένουν οι εργαζόμενοι. Στα καταστήματα αυτά δεν απαγορεύεται η πώληση συγκεκριμένων προϊόντων, όπως κρέας ή αλκοολούχα ποτά, καθώς από εκεί προμηθεύονται τα απαραίτητα όχι μόνο οι μοναχοί αλλά και όλοι όσοι βρίσκονται περιστασιακά ή εργάζονται στη Μοναστική Πολιτεία.

Η εταιρεία που θα ανοίξει το σουπερμάρκετ, αντιλαμβανόμενη τις ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν στην κοινότητα, προτίθεται να δημιουργήσει ένα ειδικό κατάστημα, στο οποίο θα πωλούνται, εκτός των άλλων εμπορευμάτων της, κωδικοί που διατίθενται για χονδρική πώληση αλλά και προϊόντα που παράγονται στο Αγιον Ορος με ειδική ετικέτα. Σύμφωνα με την απογραφή του 2021, ο μόνιμος πληθυσμός του Αγίου Ορους είναι 1.746 άτομα, ενώ σε περίπου 1.000 υπολογίζονται οι εργαζόμενοι που απασχολούνται εκεί, κυρίως στον κατασκευαστικό κλάδο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις