Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

04

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Αντώνης Ξένος – ΓΑΔΑ: Το ΚΚΕ καταγγέλλει πογκρόμ από την ΕΛ.ΑΣ.
ΕΛΛΑΔΑ

Αντώνης Ξένος – ΓΑΔΑ: Το ΚΚΕ καταγγέλλει πογκρόμ από την ΕΛ.ΑΣ.

Αντώνης Ξένος - ΓΑΔΑ: «Η τρομοκρατία δεν θα περάσει»

Σκληρή ανακοίνωση για τη στάση της ΕΛ.ΑΣ. κατά διαδηλωτών που υποστηρίζουν τον παλαιστινιακό λαό καταγγέλλει το γραφείο Τύπου του ΚΚΕ, με αφορμή και την προσαγωγή του συζύγου και της κόρης της Ελένης Γερασιμίδου στη ΓΑΔΑ για «εξακρίβωση στοιχείων». Καταδικάζει μάλιστα «το πογκρόμ που έχουν εξαπολύσει από το πρωί κυβέρνηση και αστυνομία εναντίον των πολύμορφων και συμβολικών εκδηλώσεων διαμαρτυρίας για τη σφαγή στη Γάζα, κατά τη διάρκεια του Μαραθώνιου Αγώνα Δρόμου, με αποτέλεσμα την προσαγωγή δεκάδων Παλαιστινίων».

«Θύματα αυτής της επιχείρησης», επισημαίνει ο Περισσός, «υπήρξαν και οι ηθοποιοί Αντώνης και Αγγελική Ξένου, οι οποίοι προσήχθησαν και κρατήθηκαν στη ΓΑΔΑ “για εξακρίβωση στοιχείων”, επειδή πέρασαν έξω από την Ισραηλινή πρεσβεία έχοντας αναρτήσει μια παλαιστινιακή σημαία στο αυτοκίνητό τους».

«Η τρομοκρατία δεν θα περάσει»

«Η πλήρης ευθυγράμμιση της κυβέρνησης με το κατοχικό κράτος του Ισραήλ και η εμπλοκή της χώρας μας στο μακελειό είναι σε πλήρη αντίθεση με το λαϊκό αίσθημα και γι’ αυτό επιστρατεύει την τρομοκρατία και την καταστολή. Επιδιώκει να φιμώσει κάθε έκφραση αγωνιστικής κινητοποίησης, ακόμα και συμβολικές ενέργειες αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό. Η τρομοκρατία δεν θα περάσει! Οι σημερινές εκδηλώσεις αλληλεγγύης αποδεικνύουν ότι το σύνθημα “Λευτεριά στην Παλαιστίνη” θα ακουστεί ακόμη πιο δυνατά».

Η ανάρτηση της Αγγελικής Ξένου

Η Αγγελική Ξένου, κόρη της Ελένης Γερασιμίδου και του Αντώνη Ξένου, γνωστοποίησε την προσαγωγή της ίδιας και του πατέρα της με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Πριν λίγο βγήκαμε με τον πατέρα μου από τη ΓΑΔΑ για εξακρίβωση στοιχείων μας πήραν επειδή υψώσαμε την παλαιστινιακή σημαία περνώντας από την πρεσβεία του Ισραήλ. Εκεί βρεθήκαμε με άλλους 20 περίπου νεαρούς Παλαιστίνιους και Παλαιστίνιες. Μόλις μας είδαν με τις μαντίλες τα μάτια τους φωτίστηκαν και μας καλωσόρισαν με τη μοναδική εγκάρδια διεθνιστική Αλληλεγγύη», αναφέρει.

«Το να υψώνουμε τη σημαία της Παλαιστίνης είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε ως συμβολική πράξη αντίστασης και αλληλεγγύης σ ένα λαό που υποφέρει πάνω από 70 χρόνια από την κατοχή του κράτους Δολοφόνου του Ισραήλ. Εμείς δεν είμαστε ήρωες, ήρωας είναι ο Παλαιστινιακός λαός και στο πλευρό του θα στεκόμαστε μέχρι να λευτερωθεί», τονίζει.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις