Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / “Αν ένας άνθρωπος πήγαινε να περάσει τον δρόμο και λιποθυμά, τον πατάμε, τον σκοτώνουμε;”
ΕΛΛΑΔΑ

“Αν ένας άνθρωπος πήγαινε να περάσει τον δρόμο και λιποθυμά, τον πατάμε, τον σκοτώνουμε;”

Η μητέρα του μωρού μίλησε για πρώτη φορά, αφού έγινε γνωστό ότι ο οδηγός της μηχανής είχε καταναλώσει ποσότητα αλκοόλ

Ξεσπά η μητέρα του βρέφους στον Βόλο που έχασε τη ζωή του όταν οδηγός μηχανής παρέσυρε τον παππού του που το κρατούσε στην αγκαλιά του στον δρόμο. Από το τροχαίο, το βρέφος κατέληξε στην άσφαλτο, χάνοντας ακαριαία τη ζωή του. Η μητέρα του μωρού μίλησε για πρώτη φορά, αφού έγινε γνωστό ότι ο οδηγός της μηχανής είχε καταναλώσει ποσότητα αλκοόλ, πάνω από τα επιτρεπτά όρια.

Η γυναίκα μίλησε για το τροχαίο και περιέγραψε όσα συνέβησαν: “Δεν έτρεξε η γιαγιά για να πάρει το μωρό από τον δρόμο. Εγώ κατέβασα το καρότσι, έτρεξα, το πήρα αγκαλιά, πήρα τον πατέρα μου, δηλαδή τον παππού και πήγαμε στο νοσοκομείο με το αυτοκίνητό μου”, δήλωσε αρχικά μιλώντας στο Mega και πρόσθεσε:

“Αν ήταν οποιοσδήποτε άλλος άνθρωπος και πήγαινε να περάσει τον δρόμο και λιποθυμούσε, τον πατάμε και τον σκοτώνουμε; Παίρνουμε μία μηχανή και όποιον πάρει ο Χάρος;”.

Σημειώνεται ότι ο κατηγορούμενος οδηγός της μηχανής μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος, με περιοριστικό όρο την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα. Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, το αλκοόλ που βρέθηκε στο αίμα του 33χρονου οδηγού φέρεται να ξεπερνά το επιτρεπτό όριο, παρότι αναμένονται ακόμη τα επίσημα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων. Σημειώνεται πως επειδή το τροχαίο ήταν θανατηφόρο δεν διενεργήθηκε απλό αλκοτέστ, αλλά ο 33χρονος υποβλήθηκε σε εξετάσεις αίματος και ούρων σε νοσοκομείο. Κατά τις ίδιες πηγές, αρνητικά ήταν τα αποτελέσματα στο αίμα του παππού, ο οποίος μετά την τραγωδία μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με σπασμένα πλευρά.

“Τελείωσε η ζωή μου αλλά δεν φταίω”

Ο 33χρονος δηλώνει συντετριμμένος, αναφέρει ότι λυπάται πολύ για ό,τι συνέβη και επαναλαμβάνει ότι πονάει πολύ. “Τελείωσε η ζωή μου αλλά δεν φταίω για ό,τι συνέβη”, είπε σε επικοινωνία του Alpha μαζί του. Όπως ακούγεται στο βίντεο του τηλεοπτικού σταθμού, ο οδηγός είναι σε πολύ κακή κατάσταση και το μόνο που καταφέρνει να πει είναι ότι πονάει πολύ και πως θα κάνει κάτι στη συνέχεια σε σχέση με την οικογένεια του μωρού.

Στην απολογία του σύμφωνα με το gegonotanews.gr, υποστήριξε πως φορούσε κράνος και δεν είχε υπερβεί το όριο ταχύτητας των 50 χιλιομέτρων, καθώς ο δρόμος είχε αρκετή κίνηση και παντού ήταν παράνομα σταθμευμένα αυτοκίνητα. Επανέλαβε πως ο 53χρονος πετάχτηκε ξαφνικά στον δρόμο και ακινητοποιήθηκε στη μέση της Ιάσονος, και εκείνος στην προσπάθειά του να τον αποφύγει έχασε τον έλεγχο της μηχανής και ανετράπη, ενώ δεν κατάλαβε αν στα χέρια του ο παππούς κρατούσε το βρέφος.

Ο 33χρονος φέρεται να υποστήριξε πως αυτό που αντιλήφθηκε ήταν ότι ένας πεζός βρέθηκε στην άκρη της αριστερής λωρίδας του δρόμου τρέχοντας και μετά ακινητοποιήθηκε, ενώ περνούσαν από τον δρόμο αυτοκίνητα, και δεν αποφάσιζε να επιστρέψει στο πεζοδρόμιο. Σύμφωνα με πληροφορίες οι δικαστικοί λειτουργοί έδωσαν στην ανάκριση βάση στο εάν το παιδί ήταν ασφαλισμένο σε καρότσι, ώστε να μην πεταχτεί από τα χέρια του παππού. Ο 33χρονος διέψευσε αυτόπτη μάρτυρα που είπε πως έκανε προσπέραση και από τους δικαστές ζητήθηκε να παρουσιαστεί βίντεο από κάμερες πριν ο 33χρονος φτάσει στη μοιραία οδό.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις