Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

30

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / NBA: Ξεσπασμα του προπονητή των Γκριζλς εναντίων των διαιτητών
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

NBA: Ξεσπασμα του προπονητή των Γκριζλς εναντίων των διαιτητών

NBA: Έξαλλος ο προπονητής των Γκρίζλς, με την διαιτησία με το παιχνί με τους Τζάζ

Γράφει ο Κωνσταντίνος Καραμάνογλου
Τελειόφοιτος Sport Management

Το ξημέρωμα του Σαββατου (11/11, 03:00) οι Γκρίζλς αντιμετώπισαν την Τζάζ για την 9η αγωνιστική του NBA western conference. Οι γηπεδούχοι ηττήθηκαν με σκορ 121-127. Η ομάδα με αυτήν την ήττα έφτασε τις 8, έχει ήδη 1 νίκη 1/8 και βρίσκεται στην τελευταία θέση.

Η διαιτησία του συγκεκριμένου αγώνα ωστόσο έβγαλε από τα ρούχα του τον προπονητή των Γκρίζλς Τέιλορ Τζένκινς, ο οποίος είχε ένα απίστευτο ξέσπασμα στην συνέντευξη Τύπου. Αφορμή για αυτό αποτέλεσε η αποβολή του Τζάρεν Τζάκσον στην 3η περίοδο, όταν ο φόργουορντ/σέντερ των Γκρίζλις πήγε φωνάζοντας προς τους διαιτητές για ένα εξόφθαλμο φάουλ που του έγινε και δεν καταλογίστηκε (όταν οι παίκτες των Τζαζ του χτυπούσαν τα χέρια). Στην συγκεκριμένη φάση δέχθηκε αρχικά τεχνική ποινή ο Τζένκινς και ακολούθως αποβλήθηκε ο Τζάκσον, ο οποίος φώναζε επειδή σε δύο συνεχόμενες επιθέσεις δεχόταν χτυπήματα χωρίς να κερδίσει φάουλ. Και είναι αυτή η φάση που έμελλε να οδηγήσει τον Τζένκινς σε ένα από τα πλέον επικά ξεσπάσματα σε συνέντευξη Τύπου, με έναν μονόλογο σχεδόν τριών λεπτών.


Συγκεκριμένα ο Τζένκινς δήλωσε ότι:

“Ήταν ένα από τα χειρότερα παιχνίδια που έχω δει να διευθύνουν οι διαιτητές, ήταν γαμ…να φρικτό. Ο Τζάρεν Τζάκσον έπαιξε 23 λεπτά, είναι όλο το βράδυ στο ζωγραφιστό, είναι ένας από τους πιο επαγγελματίες παίκτες και αποβάλλεται με διπλή τεχνική ποινή με την δικαιολογία ότι πήγε απειλητικά προς έναν διαιτητή. Αυτό που έκανε (σ.σ ο Τζάκσον) λέγεται αποκλιμάκωση. 29-13 οι βολές και δεν είμαι τέτοιος προπονητής. Δεν είμαι προπονητής που μιλάει για αυτά. Το έχω κάνει άλλη μία φορά. Η ομάδα μας τα δίνει όλα και αυτό γίνεται; Οι αλληλεπιδράσεις με τους διαιτητές δείχνουν παντελή έλλειψη σεβασμού για εμάς. Ξέρω τι ακολουθεί. Είναι απίστευτο το ύφος τους όταν προσπαθώ να μιλήσω μαζί τους για να υπερασπιστώ τους παίκτες μου, που τα δίνουν όλα”.

Πρόσθεσε επίσης:

“Ο Τζάρεν Τζάκσον ειναι επαγγελματίας. Και αν δείτε τι έγινε, δύο σερί επιθέσεις του χτυπάνε τα χέρια και δεν κερδίζει φάουλ. Δεν θα πω ότι έχει το όνομα για να τις κερδίσει, αλλά δείτε τον αγώνα. 29 βολές για ουσιαστικά 7 βολές, αφού απλώς μας έδωσαν κάποιες στο τέλος. Δεν το καταλαβαίνω όταν οι παίκτες μου τα δίνουν όλα… Θα σταθώ πάλι στις αντιδράσεις των διαιτητών όταν τους μιλούσαμε. Παγωμένοι, μας αγνοούν και μετά αναρωτιέστε γιατί παλεύουν οι παίκτες μας. Δεν το καταλαβαίνω. Ανυπομονώ να δω το VIDEO και να δω τι απαντήσεις θα πάρω όταν τα στείλω αυτά στην ένωση διαιτητών. Δεν το έχω κάνει σε όλη την καριέρα μου, αλλά πρέπει να το κάνω για να υπερασπιστώ τους παίκτες μου ώστε να μην χάσουμε το κεφάλι μας. Πρέπει να παίξουμε καλύτερα, αλλά δεν είμαστε μόνο εμείς αυτοί που πρέπει να παίξουμε καλύτερα, αλλά και άλλοι. Δείτε τους αριθμούς, δείτε το VIDEO. Θα ήθελα να κάτσουμε να μιλήσουμε κι άλλο, αλλά θα το αφήσω έτσι”.

https://www.youtube.com/watch?v=hSe5OeA7TdY

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις