Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ισραήλ – Μπλίνκεν: Το σχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ – Μπλίνκεν: Το σχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα

Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ είπε ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να συζητούν συγκεκριμένα μέτρα που μπορεί να λάβει το Ισραήλ για να προστατεύσει τους αμάχους

Με την ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα να έχει τεθεί ψηλά στην παγκόσμια πολιτική ατζέντα, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν υπογράμμισε την ανάγκη να γίνουν περισσότερα προκειμένου να προστατευθούν οι Παλαιστίνιοι άμαχοι. «Πολλοί Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί. Πάρα πολλοί έχουν υποφέρει αυτές τις τελευταίες εβδομάδες και θέλουμε να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να τους προστατέψουμε και να μεγιστοποιήσουμε τη βοήθεια που τους παρέχεται», τόνισε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας σε δημοσιογράφους στο περιθώριο του υπουργικού Διαλόγου ΗΠΑ-Ινδίας στο Νέο Δελχί. «Περισσότερα μπορούν και πρέπει να γίνουν», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Μπλίνκεν εξέφρασε την εκτίμησή του για την απόφαση του Ισραήλ να αρχίσει να εφαρμόζει καθημερινές, τετράωρες ανθρωπιστικές παύσεις σε συγκεκριμένες περιοχές της βόρειας Γάζας, ώστε να επιτραπεί στους Παλαιστίνιους να εκκενώσουν ή να εφοδιαστούν με τρόφιμα, νερό, φάρμακα ή άλλα απαραίτητα αγαθά εν μέσω των μαχών.

Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ είπε ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να συζητούν συγκεκριμένα μέτρα που μπορεί να λάβει το Ισραήλ για να προστατεύσει τους αμάχους εν μέσω των συγκρούσεων στη Γάζα, ενώ παράλληλα εργάζεται «ασταμάτητα» για να την απελευθέρωση των 239 ομήρων. Ο Μπλίνκεν υποστήριξε ότι οι ΗΠΑ έχουν πλάνο για καλύτερη οργάνωση ανθρωπιστικής βοήθειας και για τη μείωση απωλειών στις τάξεις των αμάχων.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις