Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / ΠΑΟΚ – Αμπερντίν: Αήττητος ο δικέφαλος στην διοργάνωση του Conference League
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΠΑΟΚ – Αμπερντίν: Αήττητος ο δικέφαλος στην διοργάνωση του Conference League

ΠΑΟΚ - Αμπερντίν: Σφράγισε την πρόκριση ο δικέφαλος του βορρά

Γράφει ο Κωνσταντίνος Καραμάνογλου
Τελειόφοιτος Sport Management

Ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε την Αμπερντίν για την 4η αγωνιστική 7ου ομίλου του Europa Conference League για την ρεβάνς στην Τούμπα, με το φινάλε του αγώνα να πηγαίνει ισόπαλο 2-2 και ο Ραζβάν Λουτσέσκου με τους παίκτες και των κόσμο να γιορτάζουν μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Η βαθμολογία με την χθεσινή ισοπαλία διαμορφώνεται ως εξής: Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται στην 1η θέση αήττητος με 10 βαθμούς με στόχο την πρωτιά στον όμιλο που θα τον στείλει απευθείας στη φάση των “16”, στην 2η θέση η Άιντραχτ με 9 βαθμούς, ενώ η Αμπερντίν και η Ελσίνκι μένουν εκτός διοργάνωσης.

Ο αγώνας

Η ελληνική ομάδα ήταν καλύτερη από την αντίπαλό της και έφτασε δίκαια στην ανατροπή με τους Τάισον και Σαμάτα, όμως ήταν άτυχη αφού δέχτηκε γκολ στις δύο μοναδικές αξιόλογες τελικές της Αμπερντίν, για να έχει την πρώτη της απώλεια βαθμών μετά από το εντυπωσιακό “3 στα 3” αλλά να επεκτείνει σε 11 αγώνες το αήττητο σερί της στην Ευρώπη.

1ο μέρος

Ο ΠΑΟΚ μπήκε στο ματς με έναν αέρα όπως και το παιχνίδι της εκτός έδρας ανατροπής επί της Αμπερντίν. Στο πρώτο δεκάλεπτο δεν μπόρεσε σε καμία περίπτωση να επιβάλλει το ρυθμό του και το πλήρωσε. Οι Σκωτσέζοι δεν είχαν πρόβλημα να κρατήσουν τους παίκτες του Λουτσέσκου έξω από τη μεγάλη περιοχή τους και στην πρώτη τους επικίνδυνη επίσκεψη στα καρέ του Κοτάρσκι βρήκαν δίχτυα, με τον Κουλιεράκη να αδυνατεί να διώξει τη μπάλα σε γύρισμα του Ντέβλιντ από τα δεξιά και τον Λόπες να ανοίγει το σκορ στο 14ο λεπτό (0-1). Μέχρι το 20ο λεπτό η ομάδα της Θεσσαλονίκης δεν είχε κίνηση, ένταση και τρεξίματα στο παιχνίδι της όμως στο 22ο λεπτό είχε την πρώτη τελική με τον Σβαμπ και ένα λεπτό αργότερα έδωσε ηχηρή απάντηση στην Αμπερντίν.

Το γκολ του ΠΑΟΚ (1-1)

Με τους Ντεσπόντοφ και Τάισον οι ασπρόμαυροι κινήθηκαν κάθετα και τρύπησαν την άμυνα των φιλοξενουμένων, με τον Βούλγαρο να δίνει πάσα πάρε-βάλε και τον Βραζιλιάνο να γράφει το 1-1 με ψύχραιμο πλασέ. Μετά το γκολ του ΠΑΟΚ, μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους οι Θεσσαλονικείς κυκλοφορούν ωραία τη μπάλα, πατούν στην αντίπαλη περιοχή έχουν 3 καλές στιγμές. Ο ΠΑΟΚ πήγε στα αποδυτήρια με 4 ευκαιρίες για γκολ, ενώ οι φιλοξενούμενοι είχαν 1 τελική το οποίο ήταν και το γκολ.

2ο μέρος

Στο δεύτερο μέρος ο ΠΑΟΚ πίεζε με το καλημέρα και στο 47ο λεπτό υποχρέωσε τον Ρος σε δύο σημαντικές επεμβάσεις στα σουτ των Κωνσταντέλια και Κουλιεράκη, με τον Λουτσέσκου να κάνει τις πρώτες του κινήσεις από τον πάγκο στο 65ο λεπτό, ρίχνοντας στο ματς τους Σαμάτα και Οζντόεφ στην θέση των Θώμας και Τσιγγάρα, μια επιλογή που τον δικαίωσε άμεσα. Στο 66ο λεπτό ο Ντεσπόντοφ άγγιξε το γκολ με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ από πλάγια θέση και ένα λεπτό αργότερα (67) έγινε το 2-1, με τον Τάισον να κάνει το γέμισμα από τα αριστερά, τον Εκόνγκ να παίρνει την πρώτη κεφαλιά και τον Σαμάτα την δεύτερη από το ύψος της μικρής περιοχής, για να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα για την ανατροπή!

Η ισοφάριση του αγώνα

Ωστόσο, η χαρά δεν κράτησε πολύ, με την Αμπερντίν να ισοφαρίζει σε 2-2 στο 70ο λεπτό με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μακγκράθ που δεν μπόρεσε να σταματήσει ο Κοτάρσκι. Παρά την ψυχρολουσία που δέχτηκε ο ΠΑΟΚ πίεσε για να βρει το πολυπόθητο τρίτο γκολ, με τον διαιτητή να δείχνει μάλιστα την άσπρη βούλα στο 75ο λεπτό σε πτώση του Κουλιεράκη στη μεγάλη περιοχή της Αμπερντίν αλλά να παίρνει πίσω την απόφασή του βλέποντας τη φάση στο VAR. Στο 82ο λεπτό έριξε στο ματς τον Ζίβκοβιτς αντί του Ντεσπόντοφ, με τον ΠΑΟΚ να σφίγγει τον κλοιό και να έχει σουτ προς την εστία στο τελευταίο δεκάλεπτο, αλλά την Αμπερντίν να αντέχει την πίεση, παίζοντας μαζική άμυνα, με το φινάλε να μένει 2-2.

Το άλλο παιχνίδι:

Ελσίνκι – Άιντραχτ (0-1)

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις