Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ένα ταξί οδήγησε σε συλλήψεις διακινητών ναρκωτικών
ΕΛΛΑΔΑ

Ένα ταξί οδήγησε σε συλλήψεις διακινητών ναρκωτικών

Σε δρόμο της Βούλας

Ένα ταξί, που είχε συνεχώς την ένδειξη «ελεύθερο» κατεβασμένη, ήταν αυτό που…οδήγησε τους αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης στην αποκάλυψη κυκλώματος, που διακινούσε σημαντικές ποσότητες ναρκωτικών ουσιών στα Νότια Προάστια.

Πέτρος Καρσιώτης
Του Πέτρου Καρσιώτη

Στο πλαίσιο περιπολίας, οι αστυνομικοί υποψιάστηκαν από το γεγονός ότι το ταξί ήταν σταθμευμένο για ώρα σε δρόμο της βούλας και στο εσωτερικό του διέκριναν δύο άνδρες να συνομιλούν. Αποφάσισαν να προχωρήσουν σε έλεγχο, στη διάρκεια του οποίου, στην πρώτη φάση της έρευνας, βρήκαν στην κατοχή τους μικρές ποσότητες κάνναβης και κοκαΐνης. Ωστόσο, ήταν ένα ακόμη στοιχείο, που ήρθε σε γνώση τους και αντελήφθησαν ότι η υπόθεση έχει ευρύτερες διαστάσεις.

Ήταν μία ζυγαριά ακριβείας η οποία παρέπεμπε και σε διακίνηση-εμπορία ναρκωτικών ουσιών. Όταν αποφασίστηκε η έρευνα στους χώρους διαμονής τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πράγματι άλλα πέντε κιλά κάνναβης. Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, «συνεχείς περιπολίες πραγματοποιούνται από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Αττικής, με σκοπό την πρόληψη και αποτροπή παραβατικών συμπεριφορών, που επηρεάζουν άμεσα τo αίσθημα ασφάλειας των πολιτών».

Η Ομάδα ΔΙΑΣ

Έτσι, σε μία από αυτές, λέει η Αστυνομία, συνελήφθησαν, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.), δύο άνδρες –κατά περίπτωση- για παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών και περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων.

Ιδού πώς περιγράφει η αστυνομία τι συνθήκες σύλληψης στο ταξί:

«Ειδικότερα, περιπολούντες αστυνομικοί εντόπισαν σταθμευμένο ταξί με δύο επιβαίνοντες και τους κάλεσαν σε έλεγχο. Μετά από ενδελεχή έρευνα, εντός του οχήματος και στην κατοχή των κατηγορουμένων βρέθηκαν νάιλον συσκευασίες περιέχουσες 2,35 γραμμ. κοκαΐνης και 26 γραμμ. κάνναβης, ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, 4 κινητά τηλέφωνα, το χρηματικό ποσό των 240 ευρώ και προσωπικά έγγραφα. Οι κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν στο Τμήμα Ασφαλείας Βάρης- Βούλας- Βουλιαγμένης, το οποίο επελήφθη προανακριτικά, ενώ το ταξί κατασχέθηκε ως μέσο διακίνησης ναρκωτικών».

Από την έρευνα, που πραγματοποιήθηκε στις οικίες τους, συνεχίζει η Αστυνομία, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Περί τα 5 κιλά ακατέργαστης κάνναβης, 0,3 γραμμ. ουσίας άγνωστης σύστασης, 3 συσκευές εισπνοής καπνού, 3 βεγγαλικά, τρίφτης κάνναβης, 2 κινητά τηλέφωνα και 5 πακέτα τηλεφωνικών συνδέσεων. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις