Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

03

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / ΠΑΟΚ- Αμπερντίν: Θα πάρει την πρόκριση στους 8 ο δικέφαλος;
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΠΑΟΚ- Αμπερντίν: Θα πάρει την πρόκριση στους 8 ο δικέφαλος;

ΠΑΟΚ- Αμπερντίν: Θα κάνει τα πάντα για να παραμείνει πρώτος ο δικέφαλος

Γράφει ο Κωνσταντίνος Καραμάνογλου
Τελειόφοιτος Sport Management

Ο ΠΑΟΚ απόψε (9/11, 19:45) φιλοξενεί στην Τούμπα την Αμπερντίν στον 7ο όμιλο για την 4η αγωνιστική του Europa Conference League για την ρεβάνς. Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ έβγαλε ανακοίνωση για τον κόσμο του ΠΑΟΚ λέγοντας ότι: “Η Τούμπα ανοίγει τις πόρτες της για να υποδεχθεί ένα ακόμα σπουδαίο ευρωπαϊκό παιχνίδι. Ένα παιχνίδι που συμμετέχουμε όλοι, με τη φωνή και το πάθος μας. Οι παίκτες του Λουτσέσκου με την ενέργεια της Τούμπας φέρνουν την πρόκριση και το γήπεδο μας μένει ανοιχτό για τα παιχνίδια που θα ακολουθήσουν!”

“Δεν πετάμε αντικείμενα, δεν χρησιμοποιούμε συσκευές laser, δεν ανάβουμε πυρσούς και βεγγαλικά, δεν σηκώνουμε πανό με πολιτικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο. Η ψυχή και η φωνή μας αρκούν ώστε να οδηγήσουν τους παίκτες μας σε μία ακόμα νίκη! Συνεχίζουμε μαζί το ευρωπαϊκό μας ταξίδι. Προστατεύουμε το γήπεδο μας και δεν θέτουμε σε κίνδυνο της παρουσία των φιλάθλων μας στα παιχνίδια που ακολουθούν. Ο κίνδυνος τιμωρίας είναι ορατός κι αρκεί ένα λάθος για να στερήσει από την ομάδα την ενέργειά σας”.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης, έχει μια καλή πορεία στην διοργάνωση έχοντας 3/3, και να παραμένει στην 1η θέση με 9 βαθμούς που βρίσκεται αγκαλιά με την πρόκληση. Στην 2η θέση είναι η Άιντραχτ με 6 βαθμούς και μια ήττα από τον ΠΑΟΚ 2-1 ,ενώ η Αμπερντίν και η Ελσίνκι με 1 βαθμό, με αποτέλεσμα να μην έχουν ελπίδες για πρόκριση.

Τα δεδομένα των δύο ομάδων και οι συνεντεύξεις

Ο ΠΑΟΚ έρχεται φορμαρισμένος με το διπλό επί του Ολυμπιακού με σκορ 2-4 ενώ με την ΑΕΚ είχε χάσει με σκορ 2-0 μέσα στην Αγία Σοφία για το πρωτάθλημα. Να σημειωθεί πως ο ΠΑΟΚ πλην την ήττα με την ΑΕΚ έχει να χάσει από τις 03/09/2023 με τον ΟΦΗ να νικάει 1-0. Στόχος για τον δικέφαλο του Βορρά είναι να νικήσει σήμερα για να εξασφαλίσει την πρωτιά στον όμιλο, αλλά και την πρόκριση στους 8, ενώ άμα βγει δεύτερός θα πάει στους 16.

Σε συνέντευξη που έκανε ο προπονητής του ΠΑΟΚ Λουτσέσκου για το παιχνίδι απόψε είπε πως: “Η Αμπερντίν είναι επιθετική και πολύ καλή στο pressing, το οποίο αν προσπεράσεις βρίσκεις χώρους. Αμύνονται πολύ κλειστά και θέλουν να εκμεταλλευτούν τις επιθετικές μεταβάσεις. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε το παιχνίδι με σεβασμό. Η παράδοση των βρετανικών και των σκωτσέζικων ομάδων είναι να αντιμετωπίζουν όλα τα παιχνίδια μέχρι το τέλος”.

Μαζί με τον προπονητή Λουτσέσκου ήταν και ο Μπάμπα και μίλησε και εκείνος για το αποψινό παιχνίδι. Είπε πως: “Μετά από αυτή τη σπουδαία νίκη, η ομάδα έχει μεγάλο κίνητρο και εξαιρετική ψυχολογία. Είμαστε ικανοποιημένοι με την εμφάνιση που κάναμε. Το αυριανό παιχνίδι θα είναι διαφορετικό. Do or die και για τους δύο, αυτοί θα παλέψουν για την πρόκριση, εμείς θέλουμε τη νίκη για την πρόκριση και την πρωτιά“.

Η Αμπερντίν…

Η ομάδα της Σκοτίας έρχεται με 2 νίκες, η μια από το κύπελλο επί της Χιμπέρνιαν με 1-0 και η άλλη στο πρωτάθλημα με σκορ 2-4 κόντρα στην Μάδρεργουελ. Η Αμπερντίν θα προσπαθήσει για ένα θετικό αποτέλσμα, όμως δεν θα υπάρχει καμία αλλαγή διότι θα παραμείνει στην 3η θέση και δεν θα περάσει στην επόμενη φάση.

Ο προπονητής της ομάδας, μίλησε σε συνεύντεξή του και αναφέρθηκε στο παιχνίδι που είχε χάσει με τον ΠΑΟΚ (2-3) μέσα στην έδρα τους: “Φυσικά ήμασταν απογοητευμένοι, αλλά μετά πήραμε ήδη κάποιες αποφάσεις για το δεύτερο ματς και βλέπουμε σαν κάτι καινούργιο το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ αυτή την φορά ως φιλοξενούμενοι”. “Δεν υπάρχουν ιδιαίτεροι τραυματισμοί. Έχουμε πολλά ματς μπροστά μας και πρέπει να διαχειριστούμε τους παίκτες μας με τον καλύτερο τρόπο. Πιστεύω ότι έχουμε κάνει καλά παιχνίδια, αλλά δεν έχουμε πάρει τα αποτελέσματα που αξίζουμε μέχρι στιγμής στην σεζόν. “Είναι ένα ακόμα δύσκολο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ και εμείς βλέπουμε το κάθε ματς ξεχωριστά. Θέλουμε να κάνουμε ένα καλό ματς, αν είμαστε καλοί μπορούμε να τα καταφέρουμε. Ήρθαμε εδώ για να κάνουμε το καλύτερο δυνατό όπως σε κάθε αγώνα στην Ευρώπη”.

Επίσης τόνισε ότι: “Πρέπει να πάρουμε ένα αποτέλεσμα αν και γνωρίζουμε ότι θα είναι δύσκολο κόντρα στον ΠΑΟΚ, μια πολύ καλή και ποιοτική ομάδα. Θεωρώ ότι έχουμε την ευκαιρία μας και πρέπει να πιστεύουμε. Αυτό κάνουμε και θέλουμε να είμαστε για ένα απαιτητικό παιχνίδι”.

Ο άλλος αγώνας:

Ελσίνκι – Άιντραχτ (19:45)

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις