Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

14

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Ακρίτα Επιτροπή Δεοντολογίας: Στο πειθαρχικό η βουλευτής – Για το Ψυχικό
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ακρίτα Επιτροπή Δεοντολογίας: Στο πειθαρχικό η βουλευτής – Για το Ψυχικό

Ακρίτα Επιτροπή Δεοντολογίας: Στήριξε δήμαρχο της ΝΔ στο Ψυχικό

Στο πειθαρχικό, δηλαδή την Επιτροπή Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ, παραπέμπει η Νομαρχιακή Επιτροπή Βόρειας Αθήνας τη βουλευτή Επικρατείας Έλενα Ακρίτα, ενώ ζητάει από το κόμμα να πάρει πίσω τις παραπομπές για διαγραφή των τεσσάρων στελεχών (Φίλης, Σκουρλέτης, Βούτσης, Τζουμάκας). Όπως έγινε γνωστό, την παραπομπή της Έλενας Ακρίτα προκάλεσε η στάση που κράτησε στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές, στις οποίες υποστήριξε δημόσια τον υποψήφιο δήμαρχο της ΝΔ στο Ψυχικό και όχι τη Μαρία Αποστολάκη, δικηγόρο και νομική εκπρόσωπο του Κέντρου «Διοτίμα», η οποία υπήρξε η εκλεκτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ακρίτα στην Επιτροπή Δεοντολογίας: Η ανάρτησή της

«Πιστεύω και τιμώ τον αυτοδιοικητικό χαρακτήρα των εκλογών. Ψηφίζω τον καλύτερο για την γειτονιά μου κι αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει», είχε γράψει πριν από τρεις εβδομάδες η βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, μια ανάρτηση η οποία είχε και τότε προκαλέσει αντιδράσεις στελεχών και μελών του κόμματος. Μάλιστα, χρήστης του Facebook της παρέθεσε το link με τους κανόνες για τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, με τη βουλευτή Επικρατείας του κόμματος να της απαντά «πήγαινέ με στο Πειθαρχικό».

Αναλυτικά, τα κείμενα:

ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΔΙΑΓΡΑΦΩΝ

-O Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, με ανακοίνωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έθεσε εκτός κόμματος τέσσερα κεντρικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

-Αν και τελικά μετά από ‘’δεύτερη ανάγνωση’’ οι ‘’διαγραφές’’ έγιναν παραπομπή στην επιτροπή δεοντολογίας.

-Αδυνατούμε να καταλάβουμε από πού αντλεί την δυνατότητα να παραβιάζει κάθε άρθρο του καταστατικού, υλοποιώντας πρακτικές που είναι αντιδημοκρατικές και αυταρχικές.

-Αυτή η συμπεριφορά δημιουργεί παράλληλα ένα status quo, όπου ο θεσμός του προέδρου υπερβαίνει κάθε δημοκρατική λειτουργία που το Κόμμα μας ασπάζεται, σαν κόμμα της δημοκρατικής Αριστεράς.

-Δυστυχώς την αντικαταστατική αυτή συμπεριφορά στήριξαν και δεν διαχώρισαν την θέση τους αρκετά μέλη της πολιτικής ηγεσίας.

-Θέλουμε να τονίσουμε ότι από μόνη της αυτή η κίνηση είναι απόλυτα διχαστική.

-Εισηγούμαστε την άμεση σύγκληση της Πολιτικής Γραμματείας με σκοπό την πολιτική συζήτηση της παραπομπής αυτών των διαγραφών.

-Οπως επίσης ζητάμε από τον πρόεδρο Σ. Κασσελάκη την άμεση απόσυρση της παραπομπής για διαγραφή των τεσσάρων συντρόφων.

Δηλώσεις Έλενας Ακρίτα στις αυτοδιοικητικές εκλογές

Προς:

-Κοινοβουλευτική ομάδα

-Πολιτική Γραμματεία

-Επιτροπή δεοντολογίας

Εκ μέρους της ΝΕΒΑ του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ σας αποστέλλουμε την απόφαση της σχετικά με την σοβαρή παραβίαση στοιχειωδών κανόνων δεοντολογίας του κόμματος μας από την Βουλευτή Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ σ. Έλενα Ακρίτα και σας παρακαλούμε για την αντιμετώπιση του προβλήματος στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σας, σύμφωνα με τους κανόνες λειτουργίας του κόμματός μας.

Στις 04.09.2023 η Νομαρχιακή Επιτροπή Βόρειας Αθήνας (Ν.Ε.Β.Α.) του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ. αποφάσισε ομόφωνα να στηρίξει εννέα (9) δημοτικά σχήματα στην περιοχή ευθύνης της.

Ανάμεσα σε αυτά και το δημοτικό συνδυασμό « ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΕΟΥ ΨΥΧΙΚΟΥ- ΦΙΛΟΘΕΗΣ-ΨΥΧΙΚΟΥ» με υποψήφια δήμαρχο τη δικηγόρο Μαρία Αποστολάκη.

Η απόφαση δημοσιεύθηκε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης (εφημερίδες, sites και blogs) της Βόρειας Αθήνας.

Με αισθήματα έκπληξης, απογοήτευσης και αγανάκτησης πληροφορηθήκαμε από τα Μ.Μ.Ε. για τη δημόσια στήριξη της βουλεύτριας Επικρατείας του κόμματός μας, συντρόφισσας Έλενας Ακρίτα, στο νυν δήμαρχο Ψυχικού – Φιλοθέης κ. Δημήτρη Γαλάνη.

Αποδοκιμάζουμε πολιτικά τη δημόσια στήριξη της σ. Ακρίτα, την οποία θεωρούμε αφενός πως βρίσκεται στον αντίποδα της βούλησης των μελών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ., όπως εκφράστηκε με τις ομόφωνες αποφάσεις της Ο.Μ. Φιλοθέης – Ψυχικού και της Ν.Ε.Β.Α. ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ. και αφετέρου πως είναι αντίθετη με τις αξίες, ιδέες και αυτοδιοικητικές προτεραιότητες του κόμματός μας !

Επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ είναι ένα ανοιχτό δημοκρατικό προοδευτικό κόμμα, που έχει θεσμικά όργανα, τα οποία και πρέπει να διασφαλίζουν τις αρχές και τις αξίες του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ.

Επειδή ως Νομαρχιακή επιτροπή έχουμε υποχρέωση να προστατεύσουμε την ενότητα, την αξιοπρέπεια και το κύρος του κόμματος, εισηγούμαστε την παραπομπή στην Επιτροπή Δεοντολογίας της βουλεύτριας Επικρατείας του κόμματός μας, συντρόφισσας Έλενας Ακρίτα, για αντικαταστατική και αντικομματική συμπεριφορά.

Ακρίτα Επιτροπή Δεοντολογίας: «Δεν απολογούμαι για κάτι που θεωρώ ηθικά σωστό»

«Να με παραπέμψουν, λοιπόν. Και να ξέρουν ότι θα πω ακριβώς τα ίδια που γράφω εδώ. Δεν απολογούμαι για κάτι που θεωρώ ηθικά σωστό όπως είναι η ακλόνητη πίστη μου στον αυτοδιοικητικό χαρακτήρα των εκλογών» υπογράμμισε μεταξύ άλλων στην απάντησή της η βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις