Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

05

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Επιχειρήσεις του ΣΔΟΕ για μη εγκεκριμένα συμπληρώματα διατροφής
ΕΛΛΑΔΑ

Επιχειρήσεις του ΣΔΟΕ για μη εγκεκριμένα συμπληρώματα διατροφής

Οι υπεύθυνοι τη στιγμή της εφόδου των «ράμπο» του ΣΔΟΕ δεν ήταν παρόντες στις επιχειρήσεις τους και ήδη έχουν κληθεί για κατάθεση

Χωρίς την έγκριση του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκου, υπεύθυνοι εταιρίας συμπληρωμάτων ειδών διατροφής, πουλούσαν αφειδώς  σκευάσματα αγνώστου προελεύσεως,  είτε απευθείας από τα καταστήματα σε Αθήνα Θεσσαλονίκη, είτε μέσω του διαδικτύου! Η πληροφορία έφθασε στα στελέχη του ΣΔΟΕ και οργανώθηκαν δύο παράλληλε επιχειρήσεις κατάσχεσης των προϊόντων, πολλά από τα οποία διαφημίζονταν σαν …θαυματουργά για την απόκτηση μυϊκής δύναμης.

Πέτρος Καρσιώτης
Του Πέτρου Καρσιώτη

Τα συμπληρώματα που κατασχέθηκαν και εξετάζονται καθώς μπορεί να είναι επικίνδυνα για την υγεία όσων τα χρησιμοποιούν αφού δεν είναι γνωστό που παρασκευάστηκαν και αν πληρούσαν τους αναγκαίους όρους, ήταν σε μορφή σκόνης, χαπιών, καψουλών η ταμπλετών. Οι υπεύθυνοι τη στιγμή της εφόδου των «ράμπο» του ΣΔΟΕ δεν ήταν παρόντες στις επιχειρήσεις τους και ήδη έχουν κληθεί για κατάθεση, στο πλαίσιο πλήρους διερεύνησης της υπόθεσης. Σύμφωνα λοιπόν με την επίσημη ενημέρωση του Υπουργείου Οικονομικών, «σημαντικές ποσότητες σκευασμάτων συμπληρωμάτων διατροφής, που διακινούνταν χωρίς προηγούμενη γνωστοποίηση στον Ε.Ο.Φ., εντοπίστηκαν από ελεγκτές της Γενικής διεύθυνσης του Σ.Δ.Ο.Ε. σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη».

Διάφοροι τύποι και συσκευασίες

Συγκεκριμένα,  συνεχίζει η ανακοίνωση, «σε ελέγχους που διενεργήθηκαν σε εταιρεία εμπορίας συμπληρωμάτων διατροφής, από ελεγκτές των Επιχειρησιακών Διευθύνσεων Αττικής και Μακεδονίας σε κεντρικό κατάστημα και υποκατάστημα αντίστοιχα, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητες συμπληρωμάτων διατροφής, διαφόρων τύπων και συσκευασιών που αντιστοιχούν σε 1.596 κωδικούς εμπορευμάτων. Τα τέλη που δεν καταβλήθηκαν στην αρμόδια υπηρεσία υπολογίζονται σε 479.000€».

Στη συνέχεια παρουσιάζονται αναλυτικά οι ποσότητες των συμπληρωμάτων διατροφής, γνωστοποιεί το Σ.Δ.Ο.Ε:

«Στο πλαίσιο των συγκεκριμένων επιχειρήσεων, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν τα ακόλουθα:

2.247,17 κιλά συμπληρωμάτων διατροφής σε δοχεία/ σακούλες σκόνης.

128,50 κιλά συμπληρωμάτων διατροφής σε δοχεία με χάπια ή κάψουλες ή ταμπλέτες ή softgels με ένδειξη βάρους.

117.179 τεμάχια συμπληρωμάτων διατροφής σε δοχεία με χάπια ή κάψουλες ή ταμπλέτες ή softgels χωρίς ένδειξη βάρους.

8.170 ml συμπληρωμάτων διατροφής σε υγρή μορφή».

Και καταλήγει η ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών:

«Οι έρευνες της Υπηρεσίας συνεχίζονται, προκειμένου να εντοπιστούν ποσότητες συμπληρωμάτων διατροφής, που διακινούνται παράνομα, τόσο από φυσικά καταστήματα, όσο και μέσω διαδικτύου. Παράλληλα, αναζητούνται και τα υποκρυπτόμενα πρόσωπα – επιχειρήσεις που παραλαμβάνουν και διακινούν τα παράνομα αυτά εμπορεύματα».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις