Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Γυναικοκτονία Βραζιλία: Η στιγμή που 23χρονη κινηματογραφεί τον φίλο της να την πυροβολεί
ΚΟΣΜΟΣ

Γυναικοκτονία Βραζιλία: Η στιγμή που 23χρονη κινηματογραφεί τον φίλο της να την πυροβολεί

Γυναικοκτονία Βραζιλία: Ο δράστης υποστήριξε ότι η κοπέλα είχε πέσει νεκρή από κακοποιό μέχρι που οι αστυνομικοί είδαν το βίντεο και κατάλαβαν τι είχε συμβεί

Μια νεαρή γυναίκα από τη Βραζιλία βιντεοσκόπησε τη στιγμή που την πυροβόλησε και τη σκότωσε ο φίλος της, ο οποίος είπε στους αστυνομικούς ότι η κοπέλα έπεσε νεκρή από τα πυρά ενός άνδρα με μοτοσικλέτα. Τα δραματικά πλάνα δείχνουν τον 27χρονο Diego Fonseca, να στέκεται κοντά σε ένα παράθυρο και να σημαδεύει με το όπλο την 23χρονη Ielly Alves, σε ένα σπίτι στην πόλη Jataí το Σάββατο. Η Alves ακούγεται στο βίντεο να γελάει και να λέει στον Fonseca: «Κάντο! Ουάου, είναι τόσο ωραίο».

Ο Fonceca τράβηξε τη σκανδάλη και η κοπέλα αμέσως σωριάστηκε στο πάτωμα. Στη συνέχεια την μετέφερε στο νοσοκομείο όπου υπέκυψε στα τραύματά της. Οι αρχές κλήθηκαν στο ιατρικό νοσοκομείο και μίλησαν με τον Fonseca, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι δύο άτομα σταμάτησαν κοντά τους με μοτοσικλέτα και ότι ο ένας από αυτούς πυροβόλησε δύο φορές, χτυπώντας την Alves. Οι αστυνομικοί που έκαναν την έρευνα παρατήρησαν ότι έπεφτε σε αντιφάσεις και τον οδήγησαν στο αστυνομικό τμήμα, όπου από το κινητό του Alves είδαν το βίντεο με τους πυροβολισμούς. Ο Fonseca συνελήφθη με την κατηγορία της δολοφονίας. Το όπλο του βρέθηκε κοντά στο σημείο όπου είχε σταθμεύσει το αυτοκίνητό του έξω από το νοσοκομείο. Είχε ποινικό μητρώο για ληστεία και επίθεση σε πρώην φίλη του.

«Μαμά, πάω σπίτι του και θα επιστρέψω σύντομα»

Η μητέρα της Alves δήλωσε ότι ο Fonseca την πλησίασε και υποσχέθηκε να βρει τους δολοφόνους. «Μαμά, πάω σπίτι του και θα επιστρέψω σύντομα», ήταν τα τελευταία λόγια της Alves στη μητέρα της «Έμαθα ότι βρισκόταν στο νοσοκομείο. Στο νοσοκομείο, με αγκάλιασε και μου είπε: “Πεθερά, όποιος της το έκανε αυτό θα πληρώσει”», είπε η μητέρα της άτυχης κοπέλας Olesiane Alves. Είπε ότι έβγαιναν μαζί για περισσότερο από ενάμισι και ότι η κόρη της ήθελε να φύγει από τη σχέση. Η Olesiane Alves θυμήθηκε ότι η κόρη της της είπε λίγες ώρες πριν δολοφονηθεί ότι επρόκειτο να χωρίσει με τον Fonseca επειδή δεν τα πήγαιναν καλά.

Σκέφτηκα ότι ήταν κακό να παρέμβω, λέει η μητέρα

Η Olesiane Alves είπε στους αστυνομικούς ότι η κόρη της πέρσι είχε πάει στο νοσοκομείο μετά από επίθεση του Fonseca για να κάνει ράμματα στο χέρι της. Η άτυχη κοπέλα ήθελε να χωρίσει αλλά δεν πρόλαβε… Σε ένα άλλο περιστατικό, επίσης το 2022, ο Fonseca χτύπησε την κόρη της όταν την είδε να μιλάει με έναν πρώην φίλο της. «Υπήρξαν μερικές φορές που τσακώθηκαν και είχε μερικούς μώλωπες. Σκέφτηκα ότι ήταν κακό να παρέμβω, αλλά ήταν δύσκολο. Δεν μου έλεγε πολλά γιατί ήξερε ότι ένιωθα τον πόνο της, είπε η μητέρα της.

Ένας φίλος είπε επίσης ότι η Alves είχε χωρίσει για λίγο με τον Fonseca και τη συμβούλεψε να πάει στην αστυνομία καθώς είχε απειλήσει να τη σκοτώσει. Η Ielly Alves έβγαινε με τον Diego Fonseca, για ένα χρόνο και επτά μήνες, αλλά η σχέση τους ήταν κατά καιρούς βίαιη, σύμφωνα με τη μητέρα της. Η Alves χρειάστηκε na κάνει ράμματα στο χέρι της όταν ο Fonseca την χτύπησε το 2022 Μάλιστα έδειξε στις αρχές ένα γραπτό μήνυμα που είχε στείλει ο ίδιος στην Alves: «Αν σε απειλήσει και σε πληγώσει ξανά πήγαινε στην αστυνομία. Έτσι συμβαίνουν οι περισσότερες γυναικοκτονίες. Κανείς δεν πιστεύει ότι ένα άτομο είναι ικανό μέχρι να δει ότι είναι νεκρό».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις