Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

01

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Γυναίκα… αράχνη στα χέρια των Αρχών
ΕΛΛΑΔΑ

Γυναίκα… αράχνη στα χέρια των Αρχών

Τι έδειξε η έρευνα

Γυναίκα-«αράχνη», που κινείτο σαν…αόρατη, για αρκετό καιρό στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου και έπαιρνε στα χέρια φακέλους που απέθεταν σε σημεία θύματα εξαπάτησης από τη συμμορία στην οποία ανήκε, πιάστηκε στον «ιστό» της!

Του Πέτρου Καρσιώτη

Η γυναίκα, η οποία έπεσε τελικά στα χέρια των αστυνομικών της Ασφάλειας Αλμυρού Βόλου μαζί με δύο συνεργούς της, δραστηριοποιείτο στην ευρύτερη περιοχή της λαβωμένης από τις πλημμύρες Θεσσαλίας και είχε αναλάβει το ρόλο του «αόρατου» εισπράκτορα των χρημάτων από τα θύματα. Αυτούς, δηλαδή, που πείθονταν τρομοκρατημένοι, όταν άκουγαν άλλα μέλη της συμμορίας στο τηλέφωνο να τους λένε ότι ο γιος ή η κόρη τους, χρήζει άμεσης χειρουργικής επέμβασης λόγω σοβαρού τραυματισμού και ότι απαιτούνται μετρητά για αγορά υλικών ή ό,τι έχει προκαλέσει βαρύ τροχαίο και κρατείται! Η γυναίκα αυτή είχε συλληφθεί από την Αστυνομία την 1η Νοεμβρίου, στον Αλμυρό του Βόλου μαζί με δύο άνδρες συνεργούς της, για απόπειρα απάτης σε βάρος ηλικιωμένης.

Είχε.. παρελθόν

Από την έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι είχε «παρελθόν», καθώς είχε  πάρει μέρος-τουλάχιστον-  και σε άλλες δύο εξαπατήσεις, με  «λεία» μεγάλα ποσά. «Ειδικότερα»,  αναφέρει η Αστυνομία «σε τηλεφωνική επικοινωνία με ημεδαπή γυναίκα, οι δράστες, προσποιούμενοι τους γιατρούς σε νοσοκομείο και με το πρόσχημα ότι συγγενικό της πρόσωπο χρήζει άμεσης χειρουργικής επέμβασης μετά από σοβαρό τροχαίο ατύχημα, της ζήτησαν και την έπεισαν να εναποθέσει σε κάδο απορριμμάτων, κοντά στην οικία της, το χρηματικό ποσό των 3.570 ευρώ καθώς και τιμαλφή».

Όμως, συγγενικό πρόσωπο της ηλικιωμένης, αντελήφθη την εν εξελίξει απάτη και επικοινώνησε με την Αστυνομία. Οι αστυνομικοί έσπευσαν στο σημείο όπου είχαν ζητήσει οι δράστες να εναποτεθεί ο φάκελος με τα χρήματα και…περίμεναν τους δράστες. Στην κατοχή τους βρέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα όπως και το ποσό των 3.750 ευρώ και κοσμήματα, τα οποία επεστράφησαν στην νόμιμη δικαιούχο τους. Από την έρευνα, λοιπόν, που ακολούθησε, εξακριβώθηκε ότι  η δράστιδα, από κοινού με  συνεργούς της, είχαν προβεί, λέει η ΕΛ.ΑΣ,  στις εξής περιπτώσεις απάτης, με το πρόσχημα με το πρόσχημα άμεσης χειρουργικής επέμβασης συγγενικού προσώπου:

Όταν πήρε τις 20.000 ευρώ

Την 13-10-2023, άγνωστος δράστης επικοινώνησε τηλεφωνικά με ηλικιωμένη ημεδαπή, προσποιούμενος τον γιατρό σε νοσοκομείο, και με το πρόσχημα ότι συγγενικό της πρόσωπο χρήζει άμεσης χειρουργικής επέμβασης, απαίτησε απ’ αυτή χρήματα, πείθοντάς την να τοποθετήσει σε σακούλα το χρηματικό ποσό των 20.000 ευρώ και να το παραδώσει στην ταυτοποιημένη δράστιδα, η οποία μετέβη στην οικία της ηλικιωμένης για τον σκοπό αυτό.

Την 23-10-2023, άγνωστος δράστης επικοινώνησε τηλεφωνικά με άλλη ηλικιωμένη ημεδαπή και, ενεργώντας με την ίδια μεθοδολογία, την έπεισε να παραδώσει το χρηματικό ποσό των 8.000 ευρώ και 2 χρυσές λίρες στην ταυτοποιημένη δράστιδα, η οποία μετέβη στην οικία της ηλικιωμένης για τον σκοπό αυτό.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις