Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Γραμμή 2 μετρό επέκταση: Διαγωνισμός της Ελληνικό Μετρό για την επέκτασή της
ΕΛΛΑΔΑ

Γραμμή 2 μετρό επέκταση: Διαγωνισμός της Ελληνικό Μετρό για την επέκτασή της

Γραμμή 2 μετρό επέκταση: Ένα πολύ σημαντικό έργο που μπορεί να γίνει ιδιαίτερα γρήγορα θα βοηθήσει ιδιαίτερα τον πολύπαθο Κηφισό

Εξελίξεις αναμένονται στον διαγωνισμό της Ελληνικό Μετρό για την επέκταση της Γραμμής 2, προς Ίλιον. Ο διαγωνισμός, που ξεκίνησε στις αρχές του περασμένου Μάϊου, με την εκδήλωση ενδιαφέροντος προσέλκυσε συνολικά 4 σχήματα: ΤΕΡΝΑ, ΙΝΤΡΑΚΑΤ, ΑΒΑΞ-GHELLA-ALSTOM και ΑΚΤΩΡ-ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ. Σε αυτή τη φάση ολοκληρώνονται οι διαδικασίες περιβαλλοντικών εγκρίσεων, ελέγχου των φακέλων των συμμετεχόντων προκειμένου να αποφασιστεί ποιοι είναι αυτοί που θα περάσουν στον Β` γύρο. Ο διαγωνισμός της Ελληνικό Μετρό για την επέκταση της γραμμής 2 προς Ίλιον, προβλέπει περίπου 4 χιλιόμετρα υπόγειας διπλής γραμμής και την κατασκευή 3 σταθμών. Οι δύο από αυτούς θα είναι επί της Λεωφόρου Θηβών.

Ο πρώτος είναι ο σταθμός ΠΑΛΑΤΙΑΝΗ στη συμβολή των οδών Θηβών και Καππαδοκίας και ο δεύτερος είναι ο σταθμός ΙΛΙΟΝ στη συμβολή των οδών Θηβών και Ελαιών. Ο νέος τερματικός σταθμός θα ονομάζεται ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ και θα κατασκευαστεί στη συμβολή των οδών Αγίου Νικολάου και Παραμυθιάς στα σύνορα Ιλίου και Καματερού. Το έργο έχει κόστος (συμπεριλαμβανομένου και του ΦΠΑ) 682 εκατομμύρια ευρώ. Αναθέτουσα Αρχή είναι η Ελληνικό Μετρό. Η επέκταση του Μετρό στο Ίλιον είναι σήμερα η μοναδική υπό δημοπράτηση εργολαβία για τον μητροπολιτικό σιδηρόδρομο της Αθήνας. Η διάρκεια του έργου είναι κάτι λιγότερο από 5 χρόνια, είναι δηλαδή 57 μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης. Σημειώστε πως αυτό το έργο αναμένεται να βοηθήσει στην αποσυμφόρηση ενός  μεγάλου και δύσκολου κομματιού του Κηφισού.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις