Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Τότεναμ – Τσέλσι: Ματσάρα στο Λονδίνο
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τότεναμ – Τσέλσι: Ματσάρα στο Λονδίνο

Τότεναμ - Τσέλσι: Παιχνίδι με πολλά γκολ

Γράφει ο Κωνσταντίνος Καραμάνογλου
Τελειόφοιτος Sport Management

Χθες (6/11) η Τότεναμ υποδέχτηκε την Τσέλσι για την 11η αγωνιστική της Premier League στο Tottenham Hotspur Stadium (Λονδίνο). Η ομάδα του Ποτσετίνο νίκησε με 1-4 την πρώην του ομάδα, Τότεναμ. Υπενθυμίζεται πως ο Αργεντινός εκτόξευσε την ομάδα στον πάγκο των «πετεινών» από το 2014 μέχρι το 2019 και αν και δεν κατάφερε να κατακτήσει κάποιο τρόπαιο, έφερε την Τότεναμ κοντά στην κορυφή και ουσιαστικά την έφτασε να θεωρείται μια από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη.

Το γεμάτο φάσεις παιχνίδι θα μείνει στην ιστορία του πρωταθλήματος μεταξύ των 2 ομάδων, με 2 κόκκινες για την Τότεναμ, 4 γκολ που ακυρώθηκαν (2 Τότεναμ και 2 Τσέλσι) και μια ανατροπή της Τσέλσι με σκορ 1-4. Με το χθεσινό αποτέλεσμα, η Τότεναμ παραμένει στην 2η θέση με 26 βαθμούς κάτω από τους “πολίτες” με 27 βαθμούς, ενώ η Τσέλσι ξεκόλλησε από την 13η θέση και ανέβηκε στην 10η θέση με 15 βαθμούς πάνω από την Κρίσταλ Πάλας που ισοβαθμούν.

Ο αγώνας

1ο ημίχρονο

Η ομάδα του Άγγελου Ποστέκογλου… καλωσόρισε με γκολάκι τον Ποτσετίνο, αφού προηγήθηκε μόλις στο 6ο λεπτό με τον Κουλουσέβσκι. Λίγα λεπτά αργότερα, στο 14ο λεπτό ο Σον σκοράρει για τα σπιρούνια, όμως το VAR έδειξε οφσάιντ του Σον με αποτέλεσμα να παραμένει το 1-0 για τους γηπεδούχους. Στην συνέχεια, οι φιλοξενούμενοι απαντούν με 2 γκολ στο 21ο λεπτό και στο 28ο λεπτό, τα οποία όμως και ακυρώθηκαν. Αυτό του Στέρλινγκ λόγω χάντμπολ, όπως διαπίστωσε ο διαιτητής στο VAR και του Καϊσέδο λόγω οφσάιντ (με σουτ εκτός περιοχής στο 28ο λεπτό, όπως έδειξε ξανά το VAR).

Λίγο αργότερα, στο 33ο λεπτό ο Ρομέρο τιμωρήθηκε για ένα από τα δύο τάκλιν του στην περιοχή, αυτό στον Ένσο Φερνάντες, που επέφερε και την αποβολή του, και έτσι η Τότεναμ έμεινε με 10 παίχτες. Η Τσέλσι το εκμεταλλεύτηκε την αποβολή και ισοφάρισε στο 35ο λεπτό με τον Πάλμερ που εκτέλεσε εύστοχα κι έγραψε το 1-1. Υπήρχε πολλή ένταση στον αγωνιστικό χώρο με τον Ποστέκογλου να παίρνει κίτρινη κάρτα διότι μπήκε μέσα στο γήπεδο. Και πριν την λήξη του πρώτου ημιχρόνου έκανε 2 αλλαγές με τους Hojbjerg και Έμερσον Ρόγιαλ αντί των van de Ven και τον Μάντισον. Συνολικά στο πρώτο ημίωρο, υπήρχαν 2 γκολ, 3 γκολ που ακυρώθηκαν, 5 κίτρινες και μια κόκκινη.

2ο ημίχρονο

Το 2ο μέρος είχε εξίσου ίδια εικόνα με πολλά γεγονότα μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Η δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Ουντότζι με την αποβολή του στο 55ο λεπτό και οι 9 πλέον παίχτες, έδωσαν πάτημα στους “μπλε” να πιέσουν περισσότερο και να φέρουν την ανατροπή.

Η Τότεναμ με την άμυνα αρκετά ψηλά να προσπαθεί να παίξει τεχνητό οφσάιντ, δεν τα κατάφερε στη φάση του 75ου λεπτού και ο Τζάκσον έγραψε το 1-2 για τους μπλε. Στην επόμενη φάση το γήπεδο σηκώθηκε στο πόδι για γκολ του Ντάιερ στο 79ο λεπτό, το οποίο όμως ακυρώθηκε για οριακό οφσάιντ, δεν ήρθε η ισοπαλία και παρέμεινε το 1-2. Τέλος, στην ανάπαυλα του αγώνα, ο Τζάκσον πέτυχε δύο τέρματα (1-4) με το χατ τρικ του κλείδωσε τη νίκη και έβαλε τη σφραγίδα του σε ένα από τα πλέον αξιομνημόνευτα ντέρμπι.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις