Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ / Δήμος Φιλοθέης – Ψυχικού: Παραδόθηκε το πρώτο απορριμματοφόρο διαλογής βιοαποβλήτων
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δήμος Φιλοθέης – Ψυχικού: Παραδόθηκε το πρώτο απορριμματοφόρο διαλογής βιοαποβλήτων

Παραδόθηκαν από την Περιφέρεια Αττικής

Ο καφέ κάδος τοποθετείται στη δαγκάνα του νέου συγχρόνου απορριμματοφόρου, αδειάζει, πλένεται με αντισηπτικό και παραδίδεται ξανά για χρήση. Δύο απορριμματοφόρα διαλογής βιοαποβλήτων έχει πλέον στη διάθεση του ο Δήμος Φιλοθέης – Ψυχικού, τα οποία παραδόθηκαν από την Περιφέρεια Αττικής. «Το ίδιο το υπερσύγχρονο απορριμματοφόρο όταν αδειάσει στο εργοστάσιο δηλαδή για τα πράσινα βιοαπόβλητα καθαρίζεται και μέσα και έξω και παραδίδεται στην πόλη ολοκάθαρο άρα μηδέν οσμή και πλήρη καθαριότητα σε όλη αυτή την διαδικασία», ανέφερε ο Γιώργος Πατούλης.

«Έχουμε ξεκινήσει αυτή την προσπάθεια από νωρίς για να μπορέσουν οι κάτοικοι να καταλάβουν πόσο σημαντικό είναι να κάνουν ένα διαχωρισμό των αποβλήτων τα οποία πετάνε, αυτό είναι και η ουσία η συμμετοχή σε αυτό το πρόγραμμα είναι ότι πιο σημαντικό μπορεί κανείς να κάνει για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε και την ίδια τη φύση να μπορέσει να απορρόφα τα απόβλητα εμάς των ανθρώπων», είπε ο δήμαρχος Φιλοθέης – Ψυχικού, Δημήτρης Γαλάνης.

Συνολικά έχουν δοθεί 2 σύγχρονα απορριμματοφόρα από την Περιφέρεια, 364 καφέ κάδοι ειδικής ανακύκλωσης και εδαφοβελτιωτικού, ενώ συνεχίζεται η διανομή ειδικού εξοπλισμού συλλογής βιοαποβλήτων και ανακυκλώσιμων υλικών από την Περιφέρεια, σε δήμους της Αττικής.






Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις