Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

03

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός: Νίκη για τους Πειραιώτες (63-77)
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός: Νίκη για τους Πειραιώτες (63-77)

ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός: Νίκη για τους Πειραιώτες μέσα στην Θεσσαλονίκη

Γράφει ο Κωνσταντίνος Καραμάνογλου
Τελειόφοιτος Sport Management

Χθες (5/11) ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε τον Ολυμπιακό για την 5η αγωνιστική στο Basket League. Δεν ήταν το πιο εύκολο ματς, δεν ήταν η πιο εύκολη έδρα PAOK Sports Arena, όμως ο Ολυμπιακός νίκησε εύκολα τον ΠΑΟΚ  με σκορ 77-63 και κάλυψε τις απουσίες των Σακίλ ΜακΚίσικ, Λουκ Σίκμα, Νίκολα Μιλουτίνοβ.

Η βαθμολογία διαμορφώνεται ως εξής: Ο Ολυμπιακός στην 2η θέση με 9 βαθμούς κάτω από τον Προμηθέα, ενώ ο ΠΑΟΚ στην 9η θέση με 7 βαθμούς κάτω από τον Κολοσσός Ρόδου, το Περιστέρι και την ΑΕΚ να βρίσκονται ισοβάθμιες.

Στατιστικά του αγώνα

Στις 4 νίκες και 1 ήττα έφτασαν οι Πειραιώτες, που είχαν τον Μουστάφα Φαλ σε καταπληκτική κατάσταση. Ο Γάλλος σέντερ έγραψε ένα απίθανο triple-double (10 πόντοι, 10 ριμπάουντ, 11 ασίστ) στον πολύ χρόνο που έμεινε στο παρκέ, με τον Ίγκνας Μπραζντέικις να έχει αναβαθμισμένο ρόλο και τον Κώστα Παπανικολάου να πηγαίνει στη δεύτερη πεντάδα για να λειτουργήσει ως δεύτερος πάουερ φόργουορντ. Ο αρχηγός των ερυθρόλευκων ήταν σπουδαίος, με τον Μπαρτζώκα να δίνει χρόνο και στον έφηβο Τάσο Ροζακέα που έκανε το ντεμπούτο του με την ανδρική ομάδα.

Αντίθετα με 2 νίκες και 3 ήττες ο ΠΑΟΚ, με τον Λαουρίνας Μπελιάουσκας να είναι ο πρώτος σκόρερ του παιχνιδιού σημειώνοντας 20 πόντους, 4 ριμπάουντ και 2 ασίστ. Ο προπονητής του ΠΑΟΚ Φώτης Τακιανός έχασε τον βασικό του σέντερ, τον Τζαμούνι ΜακΝίς, μετά από μόλις 41 δευτερόλεπτα στο ματς, δεν χρησιμοποίησε τον Σκάιλερ Φλάτεν και είχε τον Έλβαρ Φρίντρικσον σε όχι και τόσο καλή κατάσταση με αποτέλεσμα οι Θεσσαλονικείς να μην είναι ανταγωνιστικοί μέχρι το φινάλε. Οι Πειραιώτες είχαν πέντε ασίστ για έξι λάθη στην πρώτη περίοδο, με τον Μπαρτζώκα να δίνει από νωρίς χρόνο στον Τανούλη, αλλά μετά από δύο λεπτά να τον βάζει οριστικά στον πάγκο. Οι Πειραιώτες πάτησαν το γκάζι, χλιαρά, στη δεύτερη και στην τρίτη περίοδο και με τον Φαλ να κάνει τα πάντα σε άμυνα κι επίθεση, έφτασαν σε μία άνετη νίκη.

Σήμερα:

Παναθηναϊκός – Απόλλων Πάτρας (20:15, ΕΡΤ)

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις