Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ: Δύσκολο ντέρμπι… Θα υπάρχει νικητής;
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ: Δύσκολο ντέρμπι… Θα υπάρχει νικητής;

Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ: Ντέρμπι με τις δύο ομάδες έτοιμες για τη νίκη

Γράφει ο Κωνσταντίνος Καραμάνογλου
Τελειόφοιτος Sport Management

Αύριο (5/11, 19:30 Cosmote sport) ο Ολυμπιακός υποδέχεται στο Γ. Καραϊσκάκης τον ΠΑΟΚ για την 10η αγωνιστική της Super League. Οι δύο ομάδες θα κάνουν τα πάντα για να πάρουν την νίκη για να φτάσουν όλο και πιο ψηλά στην βαθμολογία. Αναλυτικά, η βαθμολογία για τις δύο ομάδες είναι ως εξής: Ο Ολυμπιακός βρίσκεται στην 2η θέση με 21 βαθμούς κάτω από τον Παναθηναϊκό (1η) που έχει 22 βαθμούς που σήμερα παίζει με την Λαμία, και ο ΠΑΟΚ στην 4η θέση με 17 βαθμούς κάτω από την ΑΕΚ (3η) με 20 βαθμούς.

Στο συγκεκριμένο ντέρμπι, ο Ολυμπιακός έχει περισσότερες νίκες εντός αλλά και εκτός έδρας, με 15 νίκες και 7 ισοπαλίες και με τον ΠΑΟΚ να έχει 8 νίκες μέχρι το 2016. Επίσης να σημειωθεί ότι, ο σημερινός αγώνας θα πραγματοποηθεί με την παρουσία των φιλάθλων στο πλευρό του Ολυμπιακού και μάλιστα με sold out, όπως στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό και την Γουέστ Χαμ.


Οι δύο ομάδες

Ο Ολυμπιακός έρχεται απο 2 μεγάλες νίκες, με ανεβασμένη ψυχολογία, σε καλή φόρμα αλλά και ψηλά σε αρκετές στατιστικές κατηγορίες. Με νίκη κόντρα στον ΟΦΗ στην Κρήτη (0-2) αλλά και νίκη κόντρα στην Γουέστ Χαμ (2-1) για τους ομίλους του Europa League. Επίσης ο Ολυμπιακός έχει βελτιωθεί σε όλους τους τομείς, με τον προπονητή Μαρτίνεζ να μιλάει στους ποδοσφαιριστές του ενόψει των κρίσιμων αγώνων, δίνοντας τα συγχαρητήρια για το παιχνίδι στην Κρήτη τονίζοντας πως στόχος είναι το “τρία στα τρία” μέχρι την διακοπή του πρωταθλήματος για τις υποχρεώσεις των Εθνικών ομάδων. “Συγχαρητήρια σε όλους για τη σπουδαία νίκη. Απόλαυσα κάθε στιγμή του αγώνα. Έχουμε μπροστά μας τρία παιχνίδια πριν τη διακοπή. Το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, τη Γουέστ Χαμ και το ματς με τον Αστέρα. Στόχος μας είναι να νικήσουμε τρία παιχνίδια. Να τελειώσουμε καλά αυτό το πολύ δύσκολο κομμάτι της σεζόν. Να κάνουμε αυτό που βλέπω μέσα από τα παιχνίδια”.

Από την άλλη, ο δικέφαλος του Βορρά με την ήττα κόντρα στην ΑΕΚ μέσα στο “OPAP Arena” στο πρωτάθλημα με σκορ 2-0, έμεινε λίγο πιο πίσω στη βαθμολογία από τους τρεις πρωτοπόρους όμως με πιθανό θετικό αποτέλεσμα επί του Ολυμπιακού η ομάδα θα καταφέρει να διατηρήσει την 4η θέση του πρωταθλήματος και να έχει ένα ψυχολογικό αβαντάζ ενόψει και του αγώνα στο Αμπερντίν για τους ομίλους του Conference League. Μία διοργάνωση στην οποία ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε περίφημα έχοντας την πρώτη θέση στη βαθμολογία του ομίλου του, μάλιστα έχοντας το “τρία στα τρία”.

Οι άλλοι αυριανοί αγώνες:

Παναιτωλικός – Αστέρας Τρίπολης (16:00)

Πας Γιάννενα – Βόλος (17:30)

Άρης – Ατρόμητος (20:15)

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις