Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

01

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Ντόρτμουντ – Μπάγιερν Μονάχου: Γερμανικό ντέρμπι
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ντόρτμουντ – Μπάγιερν Μονάχου: Γερμανικό ντέρμπι

Ντόρτμουντ - Μπάγιερν Μονάχου: Μεγάλο ντέρμπι στην Γερμανία

Γράφει ο Κωνσταντίνος Καραμάνογλου
Τελειόφοιτος Sport Management

Σήμερα (4/11, 19:30) για την 10η αγωνιστική της Bundesliga, η Ντόρτμουντ υποδέχεται την Μπάγερν Μονάχου στην καυτή έδρα Signal Iduna Park. Συγκεκριμένα οι 2 ομάδες πρώτη φορά που δεν βρίσκονται στην 1η και στην 2η θέση, αλλά η Μπάγερν είναι 2η θέση με 23 βαθμούς κάτω από την Λεβερκούζεν του Τσάβι Αλόνσο (πρώην παίχτης της Μπάγερν και της Ρεάλ) και οι κιτρινόμαυροι στην 4η θέση.

Οι Ντόρτμουντ έχει να νικήσει την αιώνια αντίπαλο της εντός έδρας από της 3/8/2019 όταν την είχε κερδίσει με σκορ 2-0, ενώ στην τελευταία αναμέτρηση στο γήπεδο τους στις 8/10/2022 είχαν φέρει ισοπαλία 2-2. Να σημειωθεί ότι, στις δέκα τελευταίες αναμετρήσεις τους η Μπάγερν έχει 9 νίκες και 1 ισοπαλία!

Τα στατιστικά των δύο ομάδων

Η γηπεδούχος βρίσκεται σε καλή φυσική κατάσταση, με μελανό σημείο την ήττα της στις 19/09/2023 από την Παρί για τους ομίλους του Champions League. Στα τρία τελευταία παιχνίδια της, νίκησε την Χόφενχάϊμ στο κύπελο (1-0), έφερε ισοπαλία με την Άιντραχτ στο πρωτάθλημα με (2-2) αλλά και νίκησε την Νιούκαστλ (1-0) για τους ευρωπαϊκούς ομίλους. Έχει σχετικά λίγες απώλειες με απόντες τους Duranville, Can, Wolf  και Morey.

Από την άλλη, οι Βαυαροί, με τον αποκλεισμό τους από το κύπελο Γερμανίας με σκορ 2-1 από την Σααρμπρίκεν, η Μπάγερν θέλει να επιστρέψει ξανά στις νίκες. Ο Χάρι Κέιν, η φετινή μεταγραφή της από την Τότεναμ, στερήθηκε ήδη τον πρώτο τίτλο του με τους Βαυαρούς (κύπελο) και θέλει το πρωτόθλημα καθώς είναι και ο λόγος που έφυγε από την Αγγλική ομάδα με την οποία δε κατάφερε να γευτεί ένα τίτλο. Η ομάδα έχει ενα αξιοζήλευτο σερι επιτυχιών με μοναδικό ψεγάδι την ήττα από την Λειψία (0-3) στις 12/08/2023. Ο προπονητής Τόμας Τούχελ θα στερηθεί την συνδρομή των Buchmann, Coman, Kimmich, Marusic, de Ligt, Mazraoui και του Ulreich οι οποίοι θα απουσιάζουν.

24 Hours. pic.twitter.com/1nlDSmjisX

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις