Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Άρης – Κλουζ: Έφτασε στην πηγή…όμως δεν ήπιε νερό η ομάδα της Θεσσαλονίκης
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Άρης – Κλουζ: Έφτασε στην πηγή…όμως δεν ήπιε νερό η ομάδα της Θεσσαλονίκης

Άρης - Κλούζ: Λύγισαν οι κιτρινόμαυροι

Γράφει ο Κωνσταντίνος Καραμάνογλου
Τελειόφοιτος Sport Management

Ο Άρης υποδέχτηκε την Κλουζ στην Αλεξάνδρειο Μέλαθρον για την 5η αγωνιστική της Eurocup. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης, πάλεψε μέχρι τέλους παρά τις απουσίες των Τολιόπουλου, Σλαφτσάκη και Μπλούμπεργκς, έφτασε κοντά στη νίκη, όμως δεν ήπιε νερό. Ο Γκάλινατ του Άρη αστόχησε σε λέι απ και φόλοου στην τελευταία επίθεση των κίτρινων και η Κλούζ πήρε τη νίκη στη Θεσσαλονίκη με 61-59. Με την χθεσινή ήττα, ο Άρης έφτασε στις τρεις ήττες και δύο νίκες, βρίσκεται στην 6η θέση που είναι στην 6αδα της διοργάνωσης, ενώ η Κλουζ με την νίκη επί του Άρη έφτασε στην 2η θέση με μια ήττα του Eurocup.

Οι δύο ομάδες ήταν ιδιαίτερα άστοχες, κάτι το οποίο αποδεικνύεται και από το τελικό αποτέλεσμα, με το παιχνίδι να αγριεύει και να κρίνεται στις λεπτομέρειες. Ο αγώνας πήγαινε πόντο – πόντο, όμως ο Άρης είχε την ευκαιρία να ισοφαρίσει, κάτι που δεν έγινε.

Ο αγώνας…

Το ξεκίνημα του Άρη στην αναμέτρηση ήταν εντυπωσιακό. Οι κίτρινοι έτρεξαν ένα επιμέρους 15-3, με τον Γκάλινατ να είναι ζεστός και τους παίκτες του προπονητή Καστρίτη να συνδέονται από την περίμετρο με 3/3 τρίποντα. Στην συνέχεια η Κλουζ ισορρόπησε το παιχνίδι και έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο σε απόσταση ενός σουτ (22-19). Στη δεύτερη περίοδο ο ρυθμός έπεσε, οι δύο ομάδες δυσκολεύονταν να βρουν την σύνδεσή τους με το καλάθι και το σκορ κυμάνθηκε σε χαμηλά επίπεδα. Παρόλα αυτά ο Άρης βρήκε τον τρόπο να πάει στα αποδυτήρια προηγούμενος με την ελάχιστη τιμή της διαφοράς (33-32).

Δεύτερο μέρος

Η Κλουζ μπήκε δυνατά στο δεύτερο μέρος και έτρεξε ένα σερί 8-0 με αποτέλεσμα να πάρει διαφορά επτά πόντων (33-40). Ο Άρης βρήκε τους πρώτους του πόντους στην τρίτη περίοδο από την γραμμή των ελευθέρων βολών στο 34′ (35-40), δείχνοντας μπλοκαρισμένος στο επιθετικό κομμάτι. Με την ρουμάνικη ομάδα σε θέση οδηγού, ο Ρόνι Χάρελ σκόραρε ένα τρίποντο ψυχολογίας στο τελευταίο λεπτό του τρίτου δεκαλέπτου και έστειλε τους κίτρινους σε απόσταση ενός σουτ (46-49). Όλα θα κρίνονταν στο φινάλε, ο Γκάλινατ αστόχησε σε διπλή ευκαιρία στην τελευταία επίθεση των κίτρινων και η Κλουζ έφυγε νικήτρια με 61-59.

Ο επόμενος αγώνας για τον Άρη είναι εκτός έδρας και αντιμετωπίζει την Μπούντουτσνοστ (8/11, 20:00).

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις