Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / LIFESTYLE / Τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια: Έχω φυλάξει το γενετικό μου υλικό, λέει η Κάθριν Ράιλι
ΕΛΛΑΔΑ

Τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια: Έχω φυλάξει το γενετικό μου υλικό, λέει η Κάθριν Ράιλι

Τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια: «Μου έλεγαν "αφού είμαστε κλειστόμυαλοι στην Ελλάδα, πάρε το γενετικό σου υλικό και πήγαινε στην Ισπανία που είναι πιο ανοιχτόμυαλοι"» είπε

H Κάθριν Ράιλι έδωσε συνέντευξη και αναφέρθηκε στο θέμα της τεκνοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια. Η Ελληνοαμερικανίδα συγγραφέας είναι η πρώτη ανοιχτά τρανς εκπαιδευτικός της Ελλάδας. Βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή «Super Κατερίνα» κι αναφέρθηκε στην επιθυμία της να κάνει τη δική της οικογένεια. «Πρέπει να δίνουμε το δικαίωμα σε όλους τους ανθρώπους να ξεκινήσουν μια οικογένεια. Δεν έχουμε το δικαίωμα να στερήσουμε από έναν άνθρωπο το να δώσει αγάπη και φροντίδα. Αν θελούν λοιπόν, μέσω παρένθετης μητέρας να ξεκινήσουν την οικογένειά τους, εγώ θα χαρώ πολύ», είπε χαρακτηριστικά.

Όσο για τη δική της εμπειρία, δήλωσε: «Έχω φυλάξει το γενετικό μου υλικό εδώ και 8 χρόνια. Όλα αυτά τα χρόνια, δεν μου επέτρεπαν να το χρησιμοποιήσω, επειδή είμαι τρανς. Μου έλεγαν “αφού είμαστε κλειστόμυαλοι στην Ελλάδα, πάρε το γενετικό σου υλικό και πήγαινε στην Ισπανία που είναι πιο ανοιχτόμυαλοι”».

Αναφορικά με τον γάμο, είπε,

«Εγώ είμαι μια ετεροφυλόφιλη γυναίκα. Αν είναι να παντρευτώ κάποιον, θα παντρευτώ τον σύντροφό μου. Θα μπορούσα να είμαι λεσβία, αλλά δεν είμαι». «Πριν από έναν χρόνο και μετά από τόσα χρόνια, μου επέτρεψαν να χρησιμοποιήσω το γενετικό μου υλικό, αλλά τώρα είναι αργά, γιατί πλησιάζω το όριο που μπορεί μια γυναίκα να γίνει μητέρα. Ο καθένας μπορεί να κάνει ό,τι θέλει. Υπάρχουν γονείς που κάνουν παιδιά στα 50 κι είναι υγιέστατα, αλλά επειδή μιλάμε για μονογονεϊκή οικογένεια, δεν θέλω να έχω ένα παιδί κι εγώ να είμαι 70 ετών κι αυτό να είναι ακόμα στο λύκειο. Αν μου είχαν επιτρέψει πριν από 9 χρόνια να το κάνω μέσω παρένθετης μητέρας, θα το είχα κάνει. Προτιμώ την τεκνοθεσία για να είμαι πιο κοντά ηλικιακά με το παιδί μου».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις