Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

05

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Συνελήφθη με οπλοστάσιο 56χρονος που κατηγορείτο για απόπειρα ανθρωποκτονίας
ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη με οπλοστάσιο 56χρονος που κατηγορείτο για απόπειρα ανθρωποκτονίας

Πυροβόλησε την 27χρονη φίλη του όταν του ζήτησε να χωρίσουν

Ολόκληρο οπλοστάσιο με δέκα πιστόλια, εκατοντάδες σφαίρες και σουγιά, βρέθηκε στην κατοχή 56χρονου, ο οποίος συνελήφθη με ένταλμα για την απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά της 27χρονης πρώην φίλης του, όταν εκείνη του ζήτησε να χωρίσουν. Το αιματηρό περιστατικό είχε λάβει χώρα το πρωίνό της 14ης Σεπτεμβρίου, στα Φλογητά της Χαλκιδικής, όταν ο συλληφθείς βρισκόταν με την επί τρία χρόνια φίλη του μέσα στο αυτοκίνητό του.

 

Τα δραματικά γεγονότα, που ξετυλίχθηκαν, έχει περιγράψει η ίδια η 27χρονη σε τηλεοπτική της συνένετυξη, όπου είχε πει: «Τρία χρόνια μέναμε μαζί. Είχε δείξει ξανά τέτοιες συμπεριφορές και ήταν συνεχώς με νεύρα. Με είχε χτυπήσει ξανά. Έμενα γιατί τον αγαπούσα και πάντα τον δικαιολογούσα. Του είχα ζητήσει να χωρίσουμε και ήρθε μεθυσμένος. Του ζήτησα τα χρήματα που μου χρωστούσε. Μου είπε ότι θα πηγαίναμε στα Μουδανιά για να τα πάρουμε.

«Έβαλε στο κεφάλι μου ένα μαξιλάρι»

Τελικά με πήγε σε άλλη κατεύθυνση και εκεί προσπαθούσε να μου αλλάξει γνώμη. Όπως στρίβω το αυτοκίνητο, για να κάνω αναστροφή (οδηγούσα εγώ γιατί ήταν μεθυσμένος) μου λέει θα πας από την άλλη πλευρά. Βγάζει το μαξιλάρι και μου το βάζει στο κεφάλι, βγάζει και το όπλο και μου λέει λυπάμαι δεν ήθελα να τελειώσει έτσι αυτή η σχέση! Έβαλε το όπλο στο κεφάλι μου. Το έπιασα, το γύρισα και έκανε μπαμ! Άρχισα να μουδιάζω ολόκληρη. Ξαναόπλισε, ξαναχτύπησε.  Έπεσε το όπλο κάτω και το κλώτσησα. Μου έπιασε την τσάντα μου, την τύλιξε γύρω από το λαιμό μου και πήγε να με πνίξει! Προσπάθησε να μου σπάσει το σβέρκο».

Οι εργαζόμενοι μάρτυρες

Από μακριά, συνέχισε ακούστηκαν κάποιες φωνές από ανθρώπους, που εργάζονταν στο σημείο. Ο σύντροφός της, της είπε, κατά τα λεγόμενά της, να βάλει μπροστά το αυτοκίνητο για να φύγουν. Ωστόσο, εκείνη, κατέθεσε ότι κατέβηκε και έτρεξε προς το μέρος τους. Την προστάτευσαν και κάλεσαν την Αστυνομία. Μάλιστα, λίγο πριν δηλώσει, όσα προαναφέρθηκαν στην εκπομπή LiveNews, ανέφερε ότι δέχθηκε τηλεφώνημα από τον πρώην σύντροφό της, ο οποίος προσπαθούσε να παραποιήσει τα γεγονότα της 14ης Σεπτεμβρίου που παραλίγο να οδηγήσουν στον θάνατό της.

«Μου είπε ότι έβαλε το όπλο στο δικό του κεφάλι. Δεν ανέφερε καθόλου το μαξιλάρι που έβαλε στο κεφάλι μου. Μου είπε ότι όπλισε για να πυροβοληθεί ο ίδιος»…

Η ενημέρωση της ΕΛΑΣ

Σύμφωνα με την ενημέρωση της ΕΛ.ΑΣ, Αστυνομικοί του Τμήματος Μουδανιών, συνέλαβαν τον 56χρονο, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Χαλκιδικής, για απόπειρα ανθρωποκτονίας. «Ειδικότερα», επισημαίνει η Αστυνομία , «ο προαναφερόμενος ημεδαπός άνδρας, την 14η Σεπτεμβρίου 2023 σε περιοχή της Χαλκιδικής, επιβαίνοντας σε όχημα μαζί με ημεδαπή γυναίκα, πυροβόλησε σε βάρος της, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό της».

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε 4 οικίες που χρησιμοποιούσε σε περιοχές της Θεσσαλονίκης, της Ξάνθης και της Χαλκιδικής, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν: 10 πιστόλια, 7 γεμιστήρες και 5 κάννες πιστολιών, 276 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, 12 βαλιτσάκια μεταφοράς όπλων, 1 σουγιάς και 1 σπρέι πιπεριού, ανταλλακτικά, εξαρτήματα και εργαλεία που χρησιμοποιούσε για τη συναρμολόγηση και παραποίηση των όπλων.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις