Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Φουντούλης – Καπελώνης πορείες: Συναγερμός στην ΕΛΑΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Φουντούλης – Καπελώνης πορείες: Συναγερμός στην ΕΛΑΣ

Φουντούλης - Καπελώνης πορείες: Συνελήφθησαν Ιταλοί ακροδεξιοί

Οι ταυτόχρονες διαδηλώσεις το απόγευμα στο Νέο Ηράκλειο, μελών της ακροδεξιάς και αντιφασιστικών ομάδων, έχουν σημάνει συναγερμό στην ΕΛ.ΑΣ, με αφορμή τη συμπλήρωση 10 χρόνων από τη δολοφονία των 2 μελών της Χρυσής Αυγής. Αστυνομικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί κοντά στο σημείο της δολοφονίας των δυο μελών της Χρυσής Αυγής, Μανώλη Καπελώνη και Γιώργου Φουντούλη.

Απαγόρευση συγκεντρώσεων λόγω φόβου επεισοδίων

Στη λίστα των ελληνικών Αρχών, που συνεργάζονται με την Europol, υπάρχουν ονόματα μελών ακροδεξιών οργανώσεων, τα οποία θα επιστρέφουν πίσω στην πατρίδα τους εάν εντοπιστούν. Η Αστυνομία έχει δώσει εντολή απαγόρευσης συγκεντρώσεων στην Αθήνα από τις 06.00 το πρωί έως τις 6.00 το πρωί της Πέμπτης (2/11). Ωστόσο, για το απόγευμα (19.00 ) έχουν προγραμματιστεί συγκεντρώσεις στο Νέο Ηράκλειο από ακροδεξιές ομάδες, με αφορμή τη δολοφονία πριν από 10 χρόνια, δύο μελών της Χρυσής Αυγής έξω από τα γραφεία της.

Οι Αρχές ανησυχούν καθώς στις 6 το απόγευμα έχει προγραμματιστεί αντιφασιστική διαδήλωση, επίσης στο Νέο Ηράκλειο.

Συνελήφθησαν 21 ακροδεξιοί Ιταλοί στο «Ελ. Βενιζέλος»

Ειδική επιχείρηση πρόληψης και καταστολής επεισοδίων οργανώθηκε χθες από την Αστυνομία, κατόπιν πληροφοριών, πως μια ομάδα Ιταλών ακροδεξιών θα έφτανε στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος το βράδυ της Τρίτης (31/10). Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε 21 συλλήψεις Ιταλών τη στιγμή που πάτησαν το πόδι τους στο αεροδρόμιο. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στη Διεύθυνση Αλλοδαπών, όπου παραμένουν υπό κράτηση, ενώ για λόγους εθνικής ασφάλειας αναμένονται να απελαθούν πίσω στην Ιταλία.

Τι φοβούνται οι Αρχές

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, υπάρχουν φόβοι ότι μέλη Ευρωπαϊκών φασιστικών οργανώσεων, ενδέχεται να βρίσκονται ήδη στην Αθήνα. Για τον λόγο αυτό, οι αστυνομικές Αρχές ενδέχεται να λάβουν επιπρόσθετα μέτρα ασφαλείας.

Αστακός η Αθήνα -Κλειστός ο σταθμός «Ηράκλειο» σε ΗΣΑΠ και προαστιακό

Περισσότεροι από 3.000 αστυνομικοί βρίσκονται επί ποδός, με τη συνδρομή drones, ενώ ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ θα αποτρέπουν την προσέγγιση του μνημείου των δύο δολοφονημένων μελών της Χρυσής Αυγής. Κλειστοί θα είναι από τις 2 το μεσημέρι οι σταθμοί Ηράκλειο της γραμμής 1 του Μετρό (ΗΣΑΠ) και του Προαστιακού, με εντολή της ΕΛ.ΑΣ.

Οι συρμοί θα διέρχονται από τους σταθμούς, χωρίς να πραγματοποιούν στάση και θα επαναλειτουργήσουν μόνο με νεότερη εντολή της Αστυνομίας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις