Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Παρίσι «Αλλαχού Ακμπαρ»: Αστυνομικοί πυροβόλησαν γυναίκα
ΚΟΣΜΟΣ

Παρίσι «Αλλαχού Ακμπαρ»: Αστυνομικοί πυροβόλησαν γυναίκα

Παρίσι «Αλλαχού Ακμπαρ»: Η γυναίκα τραυματίστηκε στο στομάχι και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη, πλην σταθερή κατάσταση

Συναγερμός σήμανε στο Παρίσι με αστυνομικούς να πυροβολούν μια γυναίκα που φώναζε «Αλλαχού Ακμπαρ» και απειλούσε να πυροδοτήσει έκρηξη. Σύμφωνα με την εφημερίδα Le Parisien αστυνομικοί άνοιξαν πυρ εναντίον της γυναίκας στον σιδηροδρομικό σταθμό κοντά στη Βιβλιοθήκη François – Miterrand στη Γαλλική πρωτεύουσα. To περιστατικό σημειώθηκε γύρω στις 9:30 π.μ. τοπική ώρα στον σιδηροδρομικό σταθμό Austerlitz, στο 13ο διαμέρισμα του Παρισιού με την ύποπτη, που φορούσε αμπάγια, να απειλεί τους περαστικούς. Απείλησε να «ανατινάξει τα πάντα», ανέφερε αστυνομική πηγή στην εφημερίδα Le Figaro. Στη συνέχεια η γυναίκα εντοπίστηκε στο σταθμό της Βιβλιοθήκης Φρανσουά Μιτεράν, όπου έκρυβε τα χέρια της μέσα στα ενδύματά της. Ομάδα αστυνομικών επενέβη και προσπάθησε να την απομονώσει, ενώ εκείνη φώναζε «Αλλάχου Ακμπαρ» και αρνείτο να δείξει τα χέρια της, αναγκάζοντας τους αστυνομικούς να χρησιμοποιήσουν τα όπλα τους.

Η γυναίκα τραυματίστηκε στο στομάχι και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη, πλην σταθερή κατάσταση. Αστυνομικοί παραμένουν στο σημείο, ενώ άνδρες με ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους και πυροτεχνουργοί έλεγξαν το σταθμό για να διασφαλίσουν ότι δεν υπάρχουν εκρηκτικά.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις