Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

05

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / ΠΟΕΔΗΝ: Καταγγελία για ξυλοδαρμό νοσηλευτή από ασθενή στο Τζάνειο
ΕΛΛΑΔΑ

ΠΟΕΔΗΝ: Καταγγελία για ξυλοδαρμό νοσηλευτή από ασθενή στο Τζάνειο

Στα επείγοντα του νοσοκομείου

Επεισόδιο ξυλοδαρμού σημειώθηκε στο Τζάνειο νοσοκομείο, μ’ έναν ασθενή να επιτίθεται σε νοσηλευτή, σύμφωνα με καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ . Το περιστατικό, όπως αναφέρει η καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ έλαβε χώρα το περασμένο Σάββατο. Ο λόγος του ξυλοδαρμού, κατά τις ίδιες πληροφορίες, ήταν η καθυστερημένη εξυπηρέτηση του ασθενή από την πλευρά του νοσηλευτή στο χειρουργικό τμήμα των Επειγόντων Περιστατικών του Τζάνειου νοσοκομείου.

Με ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει τη στάση της Διοίκησης του νοσοκομείου που παρόλο που ο νοσηλευτής υπέβαλε μήνυση και βρέθηκε σήμερα στο αυτόφωρο δικαστήριο ως μάρτυρας, η Διοίκηση του νοσοκομείου άφησε τον εργαζόμενο νοσηλευτή «απροστάτευτο» και δεν εμφανίστηκε.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, ο 25χρονος που εξεταζόταν στο χειρουργικό ιατρείο των επειγόντων, επειδή θεώρησε ότι αργούν να τον εξυπηρετήσουν, σηκώθηκε πάνω από την εξεταστική κλίνη και «περιέλαβε στο ξύλο τον νοσηλευτή. Τον έκανε μαύρο στο ξύλο. Εάν δεν ήταν άλλο άτομο που περίμενε να εξετασθεί ο ίδιος ή αυτός που συνόδευε, να παρέμβει μπορεί να είχαμε χειρότερα. Κατατρομοκρατημένοι όλοι οι γύρω ασθενείς και προσωπικό. Έσπασε ό,τι βρήκε μπροστά του».

Στη συνέχεια, ειδοποιήθηκε η φύλαξη του νοσοκομείου και η αστυνομία. «Η αστυνομία οδήγησε τον νεαρό και τον νοσηλευτή στο τμήμα, και ο δεύτερος υπέβαλε μήνυση. Σήμερα πήγε ο νοσηλευτής στο αυτόφωρο δικαστήριο ως μάρτυρας. Η διοίκηση εξαφανισμένη. Πουθενά δεν εμφανίστηκε. Άφησε τον νοσηλευτή απροστάτευτο. Άφησαν τον νοσηλευτή χτυπημένο να τρέχει στα δικαστήρια. Εάν χρειασθεί δικηγόρο θα τον πληρώσει από τη τσέπη του; Η διοίκηση ήθελε προφανώς να αποσιωπηθεί το συμβάν. Διαφορετικά θα έμπαινε μπροστά και θα κατέθετε μήνυση η ίδια. Οι δικηγόροι του νοσοκομείου θα ήταν δίπλα στο συνάδελφο. Ντροπή και πάλι ντροπή» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις