Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ / Ομάδες πρόληψης της άνοιας δημιουργεί ο Δήμος Κερατσινίου – Δραπετσώνας
ΕΛΛΑΔΑ

Ομάδες πρόληψης της άνοιας δημιουργεί ο Δήμος Κερατσινίου – Δραπετσώνας

Ο Δήμος Κερατσινίου - Δραπετσώνας επιχειρεί να συμβάλει στην πρόληψη της άνοιας.

O Δήμος Κερατσινίου – Δραπετσώνας σε συνεργασία με το Κέντρο ημέρας ατόμων με άνοια Πειραιά και της κινητής μονάδας της εταιρίας  Alzheimer Αθηνών, θα συγκροτήσουν και θα λειτουργήσουν στα Κ.Α.Π.Η. του Δήμου, ομάδες πρόληψης της άνοιας, αξιοποιώντας με αυτό τον τρόπο τα ευεργετικά αποτελέσματα της εφαρμογής μη φαρμακευτικών προγραμμάτων σε ηλικιωμένα άτομα που διαβιούν ανεξάρτητα στην κοινότητα.

Τα κριτήρια ένταξης στις ομάδες είναι: να είναι κάποιος /κάποια άνω των 60 ετών, να έχει ολοκληρώσει την πρωτοβάθμια βαθμίδα εκπαίδευσης, οι γνωστικές του/της λειτουργίες να είναι φυσιολογικές και να δεσμευτεί να παρακολουθήσει συστηματικά το Πρόγραμμα. Όλα αυτά αξιολογούνται μέσω των σύντομων Τέστ Μνήμης που έχουν ήδη ξεκινήσει και διενεργούνται δωρεάν, με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή σε δημότες, στους χώρους όλων των Κ.Α.Π.Η. του Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας

Πού στοχεύει το πρόγραμμα

Στόχος – σύμφωνα με την ενημέρωση του Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας – των Ομάδων Πρόληψης είναι κύρια να βοηθήσουν τους συμμετέχοντες να αλλάξουν τον τρόπο ζωής τους και να υιοθετήσουν συμπεριφορές που μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης γνωστικών ελλειμμάτων, αλλά και με πολλά παράλληλα οφέλη, όσον αφορά την αλληλεπίδραση των μελών της ομάδας και την ενίσχυση της ενεργούς συμμετοχής των ανθρώπων προχωρημένης ηλικίας στη διαχείριση της υγείας τους.

Οι Ομάδες Πρόληψης θα αρχίσουν να λειτουργούν σταδιακά στα Κ.Α.Π.Η. του Δήμου, με ημερομηνία έναρξης την Τρίτη 31/10/2023 στο 1ο & 2ο Κ.Α.Π.Η. Κερατσινίου, θα λαμβάνουν χώρα μία ημέρα την εβδομάδα 1,5 ώρα/φορά και θα έχουν συνολική διάρκεια 8 εβδομάδων ανά Κ.Α.Π.Η. Ο Δήμος Κερατσινίου – Δραπετσώνας ευχαριστεί το Κέντρο Ημέρας Πειραιά & την Κινητή Μονάδα της Εταιρείας Alzheimer Αθηνών για την πολύτιμη συνεργασία και τη δωρεάν παροχή των εξειδικευμένων υπηρεσιών του στα Κ.Α.Π.Η. του Δήμου.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις