Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

30

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Το come back των πρασίνων
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Το come back των πρασίνων

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Μεγάλη νίκη μέσα στο ΣΕΦ

Η επιστροφή του Παναθηναϊκού, είναι γεγονός! Οι πράσινοι νίκησαν χθες το βράδυ (30/10) τον Ολυμπιακό στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας ΣΕΦ (54-66) για την 4η αγωνιστική της Basket League και έκαναν τεράστιο βήμα για την πρώτη θέση της κανονικής περιόδου και το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας στα playoffs του ελληνικού πρωταθλήματος. Ο Κώστας Σλούκας όμως, ήταν το πρόσωπο του ντέρμπι πριν αυτό ξεκινήσει, με τους οπαδούς του Ολυμπιακού να τον αποδοκιμάζουν.

Το ντέρμπι του αγώνα πως ήταν…

Ο Ολυμπιακός του Μπαρτζώκα άνοιξε τον αγώνα με τους Γουόκαπ, Κάναν, Παπανικολάου, Πίτερς, Φαλ, ενώ οι πράσινοι του Αταμάν ξεκίνησαν, με Γκραντ, Γκάι, Γκριγκόνις, Μήτογλου, Λεσόρ. Και οι δύο ομάδες ήταν νευρικές στο ξεκίνημα, με τον Μπαρτζώκα να βλέπει λάθη και τον Αταμάν αστοχία, το σκορ έμεινε χαμηλά (9-9 στο 7′) και ο Σλούκας έκανε την πρώτη του εμφάνιση 2:52 πριν από το τέλος της περιόδου που έκλεισε στο 12-11 χάρη στην αναποτελεσματικότητα των αιωνίων. Η εικόνα του ματς δεν άλλαξε στις αρχές της δεύτερης, με τον Ολυμπιακό να μην έχει εύκολο καλάθι. Μέχρι να συνεργαστούν οι Λαρεντζάκης – Μιλουτίνοβ σε back-to-back φάσεις για το 26-18 στο 16′, που δεν γονάτισε τον Παναθηναϊκό. Ο Σλούκας επέμεινε, παρά την αστοχία του, να πιέζει την άμυνα των γηπεδούχων, το ίδιο και ο Μήτογλου. Το 31-28 του ημιχρόνου δεν ενθουσίαζε, έδινε όμως την αίσθηση ενός ντέρμπι από τα παλιά.

Η δεύτερη περίοδος

Η νευρικότητα ήταν εκεί και στο ξεκίνημα του β’ μέρους, καθώς η αποτελεσματικότητα των δύο ομάδων βελτιώθηκε, με τον Γουόκαπ για τους γηπεδούχους και με τον Μήτογλου για τους φιλοξενούμενους να ξεχωρίζουν. Ο Έλληνας ψηλός κουβάλησε τους πράσινους σε μεγάλο μέρος της τρίτης περιόδου, έβαλε και τρίποντο για το 39-42 στο 28′, έβαλε κι άλλο τρίποντο για το 40-45 στο 29′ και μαζί τον Παναθηναϊκό σε καλή θέση για να διεκδικήσει το παιχνίδι με ακόμα καλύτερες πιθανότητες. Ο Γουίλιαμς-Γκος ήταν το… αντίβαρο στον Μήτογλου, ο Κάναν έβαλε όμως το σουτ για το 50-52 που κράτησε τον Ολυμπιακό σε ένα πολύ δύσκολο σημείο της αναμέτρησης, στο 34′. Κι όταν ο Πίτερς αστόχησε σε βολές με το σκορ στο 50-56, οι πράσινοι κατάλαβαν ότι είχαν πράγματι μία χρυσή ευκαιρία.

Ο Μήτογλου έβαλε ακόμη ένα μεγάλο καλάθι (52-58 στο 37′) μετά από επιθετικό ριμπάουντ, σκόραρε ξανά για το 54-60 στο τέλος της επίθεσης με αποτέλεσμα ο αγώνας να τελειώνει 54-66. Με την νίκη του Παναθηναϊκού η βαθμολογία διαμορφώνεται ως εξής για το πρωτάθλημα, ο Παναθηναϊκός στην 1η θέση με 8 βαθμούς ενώ ο Ολυμπιακός στην 2η θέση με ένα βαθμό λιγότερο από τον Παναθηναϊκό.

Οι MVP του αγώνα

Όλα τα φώτα πάνε στον Ντίνο Μήτογλου, με την μυθική εμφάνιση του με 20 πόντους, 1 ασίστ, 10 ριμπάουντ, 4 μπλοκ σε 32 λεπτά, αλλά και τον Κώστα Σλούκα με 5 πόντους, 5 ριμπάουντ, 5 ασίστ. Αμφότεροι, είχαν την μαγικοί υποστήριξη των Κάιλ Γκάι, Τζέριαν Γκραντ, Ματίας Λεσόρ, Χουάντσο Ερνανγκόμεθ. Κυρίως στην άμυνα, εκεί όπου ο Παναθηναϊκός έπαιξε με περισσότερο πείσμα, με περισσότερη αποφασιστικότητα από ποτέ.

Επίσης ο Ντίνος, ήταν κομβικός στη νίκη του Παναθηναϊκού απέναντι στον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ πραγματοποιώντας μια γεμάτη εμφάνιση, και στο τέλος του αγώνα στα αποδυτήρια ήταν φανερά συγκινησιακά φορτισμένος την ώρα που δεχόταν τα συγχαρητήρια όλων.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις