Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / ΑΕΚ – ΠΑΟΚ: Λύγισε ο δικέφαλος του βορρά
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΕΚ – ΠΑΟΚ: Λύγισε ο δικέφαλος του βορρά

ΑΕΚ - ΠΑΟΚ: Το ντέρμπι των δικεφάλων την πήρε η ΑΕΚ

Γράφει ο Κωνσταντίνος Καραμάνογλου
Τελειόφοιτος Sport Management

Το ντέρμπι δικεφάλων στην OPAP Arena βάφτηκε κιτρινόμαυρο. Η ΑΕΚ χθες το βράδυ, νίκησε 2-0 τον ΠΑΟΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια για την 9η αγωνιστική της Super League (ίδιο σκορ οι κιτρινόμαυροι κέρδισαν στο ίδιο γήπεδο τον ΠΑΟΚ στην OPAP Arena την ίδια μέρα 30 Οκτωβρίου πέρυσι). Με την νίκη της ΑΕΚ, η βαθμολογία είναι η εξής: Στην πρώτη θέση ο Παναθηναϊκός (22), μετά ο Ολυμπιακός (21), στην 3η θέση η ΑΕΚ (20) και ο ΠΑΟΚ στην 4η θέση (17).

Οι ΑΕΚτζίδες, δημιούργησαν μια ωραία ατμόσφαιρα στις κερκίδες, όμως όλα τα βλέμματα, στην αρχή αλλά και στο τέλος του αγώνα πήγαν στον μικρό Γιάννη, φίλαθλο του ΠΑΟΚ.

Ο αγώνας…

Οι κιτρινόμαυροι άνοιξαν το σκορ στο 17ο λεπτό με τον Πινέδα, ύστερα από σέντρα του Μάνταλου, από λάθος βολέ του ασπρόμαυρου Κοτάρσκι. Το δεύτερο γκολ της Ένωσης ήρθε στο 55ο λεπτό με τον Ελίασον, με τον Σιμάνσκι να κλέβει την μπάλα και συνδυάστηκε υπέροχα με τον Πόνσε.

Η ΑΕΚ είχε αρκετές ευκαιρίες και κυριαρχούσε σε όλο το διάστημα του αγώνα με την ΑΕΚ να σημειώνει 15 σουτ για γκολ επιβάλλοντας τον ρυθμό της στο πρώτο μέρος και κυριαρχώντας του ΠΑΟΚ, που δεν είχε καμία τελική προσπάθεια στο πρώτο μέρος με τον δικέφαλο του βορρά να αποχωρεί με 4 τελικές φάσεις που όλες ήταν μετά το 68ο λεπτό.

Τα βλέμματα στον μικρό Γιάννη

Ο περσινός τελικός Κυπέλλου ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ σημαδεύτηκε από μια εικόνα που έκανε αίσθηση σε όλη την Ελλάδα με τους παίκτες της Ένωσης να αγκαλιάζουν έναν νεαρό φίλαθλο του ΠΑΟΚ με κινητικά προβλήματα, τον Γιάννη, που ήθελε να πάει προς το μέρος τους για να πάρει μια φανέλα για τον αδερφό του που υποστηρίζει την Ένωση. Συγκεκριμένα, ο μικρός Γιάννης βρέθηκε στην OPAP Arena για να παρακολουθήσει τον αγώνα μεταξύ ΑΕΚ – ΠΑΟΚ μαζί με τον μπαμπά του και τον αδελφό του. Ο μικρός με τη φανέλα του ΠΑΟΚ όπως και στον τελικό Κυπέλλου και ο αδερφός του με φανέλα της ΑΕΚ. Τα δύο αδέλφια, έδωσαν μια ωραία εικόνα και ένα μήνυμα προς όλους τους απανταχού φιλάθλους εντός και εκτός Ελλάδας για την βια στα γήπεδα!

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις