Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

05

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Εγκυμοσύνη σημάδια: 5 πρώιμα “καμπανάκια”
PLUS

Εγκυμοσύνη σημάδια: 5 πρώιμα “καμπανάκια”

Εγκυμοσύνη σημάδια: Μερικά πρώιμα σημάδια εγκυμοσύνης, για να έχεις κατά νου

Δεν μπορείς να είσαι ποτέ σίγουρη για μια εγκυμοσύνη, εκτός και αν κανείς μια αιματολογική εξέταση β- χoριακής, ή δεις θετικό το τεστ εγκυμοσύνη σου. Ωστόσο, μέχρι τότε υπάρχουν ορισμένα συμπτώματα που συμβαίνουν στις αρχές της γονιμοποίησης, και σε συνδυασμό με καθυστέρηση της περιόδου σου, θα μπορούσες να υποπτευθείς πως ενδεχομένως είσαι έγκυος.

Οι θηλές σου γίνονται πιο σκούρες

To στήθος και οι θηλές είναι από τα πρώτα πράγματα που αλλάζουν, εξαιτίας των ορμονών που εκκρίνονται στο αίμα, μόλις συμβεί η γονιμοποίηση ωαρίου. Οι ορμόνες της εγκυμοσύνης επηρεάζουν άμεσα τη δραστηριότητα των μελανοκυττάρων, που επηρεάζουν και το χρώμα στις θηλές, κάνοντας τες πιο σκούρες.

Συχνοουρία

Μόλις ξεκινάει το έμβρυο να αναπτύσσεται είναι πιθανό να ασκεί πίεση στην ουροδόχο κύστη. Έτσι η συχνοουρία είναι ένα από τα πρώιμα συμπτώματα εγκυμοσύνης.

Αυξημένη θερμοκρασία σώματος

Κάθε στάδιο της εγκυμοσύνης μπορεί να αυξήσει ελαφρώς τη θερμοκρασία του σώματος καθώς απαιτείται περισσότερο αίμα για τη μεταφορά τροφής και οξυγόνου στο έμβρυο.

Λίγη αιμορραγία

Λόγω της εμφύτευσης του ωαρίου στην μήτρα, μπορεί να παρατηρήσεις λίγο αίμα. Το οποίο όμως δεν θυμίζει κανονική ροή, αλλά είναι ελαφρώς ροζ ή καφέ. Μοιάζει περισσότερο με την αρχή μιας περιόδου. Επομένως το λίγο και απαλό αίμα, είναι ένα από τα πρώιμα συμπτώματα.

Πόνοι στην πλάτη και τη μέση

Τέτοιες ενοχλήσεις μπορεί να εμφανιστούν λόγω ορμονικών αλλαγών και της ανάπτυξης της μήτρας. Στην πραγματικότητα, μελέτες δείχνουν ότι οι κράμπες μετά τη σύλληψη μπορεί να εμφανιστούν, όταν το γονιμοποιημένο ωάριο προσκολλάται στο τοίχωμα της μήτρας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις