Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

03

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / ΑΕΚ – ΠΑΟΚ: Το ντέρμπι των δικεφάλων (21:30)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΕΚ – ΠΑΟΚ: Το ντέρμπι των δικεφάλων (21:30)

ΑΕΚ - ΠΑΟΚ: Παιχνίδι με φουλ πίεση

Σήμερα (30/10, 21:30 cosmote) για την 9η αγωνιστική Super League η ΑΕΚ υποδέχεται τον ΠΑΟΚ στην OPAP Arena στην Αγιά Σοφία, στο πιο σημαντικό ματς της αγωνιστικής. Τόσο οι κιτρινόμαυροι, όσο και οι ασπρόμαυροι θέλουν να παραμείνουν στους δύο βαθμούς από την κορυφή και να πάνε όσο πιο ψηλά μπορούν. Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται στην 3η θέση μαζί με την ΑΕΚ στην 4η θέση λόγω διαφοράς τερμάτων, ισοβαθμώντας στους 17 βαθμούς. Από την άλλη, ο Ολυμπιακός βρίσκεται στην 2η θέση με 18 βαθμούς και σήμερα δοκιμάζεται στην Κρήτη εναντίον του ΟΦΗ.

Και οι δύο ομάδες έρχονται από τις ευρωπαϊκές αναμετρήσεις τους την Πέμπτη, με την Ένωση να γνωρίζει την ήττα από τη Μαρσέιγ και τον ΠΑΟΚ να παίρνει διπλό με ανατροπή στην έδρα της Αμπερντίν.

Τα στατιστικά της ΑΕΚ

Η ΑΕΚ, όπως είπαμε και πιο πάνω, έρχεται με μια βαριά ήττα από την Μαρσέιγ 3-1 στους ομίλους του Europa League. Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα αντιμετωπίζει μερικά προβλήματα στο ρόστερ, καθώς αναμένεται να είναι χωρίς τους Λιβάι Γκαρσία, Αραούχο, και Χατζισαφί. Ωστόσο, ο προπονητής είδε τους Πισάρο και Γκατσίνοβιτς να βγάζουν την τελευταία προπόνηση και να μπαίνουν στην αποστολή. Έτσι ο Σέρβος μεσοεπιθετικός είναι διαθέσιμος πλέον ξανά για τον «Πελάδο», αν και έχει μόνο μια κανονική προπόνηση στα πόδια του. Από εκεί και πέρα τόσο ο Κάλενς, όσο και ο Ζίνι λόγω ενοχλήσεων κρίθηκε σκόπιμο να προφυλαχθούν μένοντας εκτός αποστολής.

Τα στατιστικά του ΠΑΟΚ

Από την άλλη ο ΠΑΟΚ έρχεται με έναν άλλο αέρα, με το διπλό στην Σκωτία 2-3 στον όμιλο του Conference League, με την ομάδα να έχει καλή ψυχολογία. Αναλυτικά, ο προπονητής Λουτσέσκου έχει στη διάθεσή του όλους τους ποδοσφαιριστές, πλην των απόντων Μάρκος Αντόνιο και Φιλίπε Σοάρες, με τον Μεϊτέ να επιστρέφει, μετά την απουσία του, λόγω τιμωρίας, από την ευρωπαϊκή αναμέτρηση με την Αμπερντίν. Εκτός έμειναν οι Μιχαηλίδης, Λύρατζης, Τζίμας, Βρακάς και Ρικάρντο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις