Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Εξάρχεια – 17χρονη: Επεισόδια μετά τον τραυματισμό ανήλικης στο Νέο Ηράκλειο
ΕΛΛΑΔΑ

Εξάρχεια – 17χρονη: Επεισόδια μετά τον τραυματισμό ανήλικης στο Νέο Ηράκλειο

Εξάρχεια - 17χρονη: Το κορίτσι μεταφέρθηκε συνοδεία της ΟΠΚΕ σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο

Νύχτα επεισοδίων ήταν αυτή που προηγήθηκε σε δύο σημεία της Αττικής. Ολα ξεκίνησαν στο Νέο Ηράκλειο όπου ήταν προγραμματισμένη μια αντιφασιστική συναυλία για την προάσπιση ενός χώρου που τελεί υπό κατάληψη. Εκεί ομάδα ατόμων επιτέθηκε σε αστυνομικούς της ΟΠΚΕ με πέτρες λίγο πριν 20:30, οι οποίοι απάντησαν με χημικά και κρότου – λάμψης. Αποτέλεσμα ήταν ο τραυματισμός μιας 17χρονης η οποία μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών Γ. Γεννηματάς στις 8.45 το βράδυ. Έγινε άμεσα αξονική στην 17χρονη και διαπιστώθηκε ότι έχει κάταγμα στο ινιακό οστό και αιματώματα στο κεφάλι.

Οι συνθήκες υπό τις οποίες τραυματίστηκε η κοπέλα διερευνώνται. Λίγες ώρες μετά, με αφορμή το παραπάνω περιστατικό, άτομα νεαρής ηλικίας συγκεντρώθηκαν στα Εξάρχεια και γύρω στις 2 τα ξημερώματα ξεκίνησε συμπλοκή με άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας στην οδό Μεσολογγίου, η οποία επεκτάθηκε και στις οδούς Κωλέττη και Θεμιστοκλέους με τους νεαρούς να πετούν μολότοφ και πέτρες και τους αστυνομικούς να απαντούν με χρήση χημικών. Μετά από περίπου μια ώρα τα πνεύματα στην περιοχή ηρέμησαν.

Συγκρούσεις αγνώστων με αστυνομικούς και στο ΑΠΘ – Συνδέονται με τον τραυματισμό της ανήλικης

Στο στόχαστρο αγνώστων βρέθηκε τα ξημερώματα διμοιρία της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης που φρουρούσε την υπό κατασκευή βιβλιοθήκη στο ΑΠΘ. Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival, στις 3:30 ομάδα κουκουλοφόρων, που βρισκόταν στο κτίριο της Σχολής Θετικών Επιστημών, επιτέθηκε με πέτρες και μπουκάλια στην διμοιρία, που βρισκόταν εγκατεστημένη στην οδό Αγ. Δημητρίου. Ένας από τους αστυνομικούς τραυματίστηκε στο χέρι. Οι αστυνομικοί απώθησαν τους νεαρούς προς το εσωτερικό του ακαδημαϊκού ιδρύματος. Εκτιμάται ότι η επίθεση σχετίζεται με τον τραυματισμό της 17χρονης από αστυνομικούς της ομάδας ΟΠΚΕ στο Νέο Ηράκλειο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις