Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

01

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Ολυμπιακός – Γουέστ Χαμ: Παιχνίδι που έμοιαζε με τελικό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ολυμπιακός – Γουέστ Χαμ: Παιχνίδι που έμοιαζε με τελικό

Ολυμπιακός - Γουέστ Χαμ: Έδειχνε ότι ήθελε την νίκη!

Αγώνα που θύμισε τελικό απήλαυσαν χθες οι οπαδοί του Ολυμπιακού με τους Πειραιώτες να τα δίνουν όλα και να παίρνουν δικαίως την νίκη. Οι ερυθρόλευκοι σε μία θρυλική βραδιά επικράτησαν 2-1 της Γουέστ Χαμ για την 3η αγωνιστική των ομίλων του Europa League που παίρνουν την πρώτη νίκη στον όμιλο με αποτέλεσμα να να βρίσκονται στην 3η θέση με 4 βαθμούς με 2 βαθμούς κάτω από την Γουέστ Χαμ και την Φράιμπουργκ. Αναλυτικά, το παιχνίδι από το πρώτο λεπτό ήταν εντυπωσιακό και από τις 2 ομάδες. Φαβορί του αγώνα ήταν οι Πειραιώτες, με τον Ολυμπιακό από το πρώτο ημίχρονο να ανοίγει το σκορ με διαφορά 2 τερμάτων. Ο Φορτούνης ξεσήκωσε την κερκίδα στο 33ο λεπτό και  μετά από 11 λεπτά στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου στο 45+1 σκόραρε ο Ροντινέι, με τους ερυθρόλευκους να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με σκορ νίκης.

Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα ήταν ίδια με τις 2 ομάδες να ψάχνουν δίχτυα. Η έξυπνη κίνηση του προπονητή να αντικαταστήσει τον Ίγκνις με τον Πακετά στο 58ο λεπτό. Η Γουέστ Χαμ μείωσε στο 87ο λεπτό το 2-1.

Το πρόσωπο του παιχνιδιού… Κώστας Φορτούνης

Η εικόνα του Ολυμπιακού με 15 σουτ για γκολ, τα 5 από αυτά στην εστία, κατοχή της μπάλας και πολλά κλεψίματα ήταν ικανοποιητική για τον προπονητή Μαρτίνες. MVP του αγώνα ήταν ο Κώστας Φορτούνης με συνολικά στο παιχνίδι 71 ενέργειες με την μπάλα, η πλειοψηφία αυτών στον αγωνιστικό χώρο. Οι περισσότερες ήταν από την δεξιά πλευρά που κινήθηκε, ενώ αρκετές φορές σύγκλινε, εφόσον ο Ροντινέι που ανέβαινε, έδινε το απαιτούμενο πλάτος. Ο 30χρονος μεσοεπιθετικός είχε τέσσερις στις έξι ντρίμπλες, επτά κερδισμένες μονομαχίες στο έδαφος και δύο κλεψίματα. Πήρε άριστα στην κυκλοφορία και έδωσε πολύτιμα κουβαλήματα! Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός, έκανε κορυφαία δουλειά στο κομμάτι της κυκλοφορίας. Μπορείτε μάλιστα στο βίντεο παρακάτω μπορείτε να δείτε και όλες τις μεταβιβάσεις του αρχηγού του Ολυμπιακού στην αναμέτρηση απέναντι στη Γουέστ Χαμ.

Η ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι φίλοι του Ολυμπιακού

Μαζί με την νίκη, στο πλάι του Ολυμπιακού ήταν και οι οπαδοί, που δεν σταμάτησαν να τραγουδάνε με ρυθμό. Η κερκίδα ξεκίνησε με το τρομερό “κορέο” που δημιούργησαν. Συγκεκριμένα, το σχέδιο που έκαναν ήταν ο Λεωνίδας από τους 300 να κλωτσάει τον Πέρση αγγελιοφόρο που ζήτησε από τον Ξέρξη την υποταγή της Σπάρτης με εκείνον να απαντά “This is Sparta”. Έτσι, οι πειραιώτες, είχαν γράψει “This is Pireus”.

Στο πλευρό της αγγλικής ομάδας ήταν και οι φίλαθλοι της Γουέστ Χαμ για να στηρίξουν την ομάδα τους. Tα «σφυριά» ήταν 1.600 άτομα καθώς η αγγλική ομάδα είχε ζητήσει από την διοίκηση των «ερυθρόλευκων» το συγκεκριμένο νούμερο με πληροφορίες από το εξωτερικό να αναφέρουν πως εξαντλήθηκαν!

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις