Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

01

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Μαρσέιγ – ΑΕΚ: Ήττα για την ΑΕΚ αλλά υπάρχει ακόμη δρόμος
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μαρσέιγ – ΑΕΚ: Ήττα για την ΑΕΚ αλλά υπάρχει ακόμη δρόμος

Μαρσέιγ - ΑΕΚ: Έχει ακόμη ελπίδες πρόκρισης

Δύσκολο βράδυ για την ΑΕΚ στη χθεσινή αναμέτρηση κόντρα στην Μαρσέιγ για τους ομίλους στο Europa League. Η ΑΕΚ, στο παιχνίδι με τους Γάλλους έκανε την πρώτη της ήττα με αποτέλεσμα να πέσει από την κορυφή στην 2η θέση του ομίλου με 4 βαθμούς ενώ η Μαρσέιγ ανέβηκε στην πρώτη με 5 βαθμούς. Οι ομάδες είναι πολύ κοντά μεταξύ τους, κάτι που αυξάνει την αγωνία για το ποιες θα πάρουν την πρόκριση.

Η Ένωση παραμένει πάντα σε τροχιά πρόκρισης και βρίσκεται στην ισοβαθμία αυτή στη δεύτερη θέση καθώς είχε επικρατήσει της Μπράιτον στην Αγγλία που νίκησε τον Άγιαξ 2-0. Ο στόχος, όπως τον είχε θέσει ο Αλμέιδα παραμονές του πρώτου αγώνα στο Μπράιτον, είναι φυσικά η πρόκριση και η συνέχεια στο Europa League παρά το επίπεδο των αντιπάλων σε αυτόν τον όμιλο, κι ενώ υπάρχει βέβαια και περίπτωση της 3ης θέσης που δίνει το εισιτήριο για το Conference League.

Οι φάσεις των 2 ομάδων

Οι Μασσαλοί, προηγήθηκαν στο 27ο λεπτό κάνοντας το 1-0. Δεν υπήρχε καμία άλλη ευκαιρία στον αγώνα με την γαλλική ομάδα να προηγείται στο πρώτο ημίχρονο, ενώ στο δεύτερο, η ΑΕΚ σκόραρε στο 53ο λεπτό με τον Πινέδα. 4 λεπτά αργότερα, ένα λάθος του τερματοφύλακα της ΑΕΚ Στάνκοβιτς έφερε την κόκκινη κάρτα (στο 57ο λεπτό) που χάρισε πέναλτι στην γαλλική ομάδα. Στο 60ο λεπτό η Ένωση έμεινε πίσω στο σκορ 2-1, στο 69ο λεπτό ήρθε και άλλο πέναλτι όπου το σκορ διαμορφώθηκε 3-1. Οι αποφάσεις των διαιτητών οδήγησαν τους «κιτρινόμαυρους» σε μια ήττα από τη Μαρσέιγ.

Η ατμόσφαιρα πολύ φιλική

Η ατμόσφαιρα που δημιούργησε η Μαρσέιγ ήταν τρομερή με τους Γάλλους να δημιουργούν και σε αυτό το παιχνίδι ένα εντυπωσιακό κορέο. Αναλυτικά, η αδελφοσύνη που ενώνει τις 2 ομάδες έκαναν 2 οπαδούς – ο ένας ντυμένος κιτρινόμαυρα και ο άλλος στα μπλε – να ποζάρουν αγκαλιά γράφοντας “Original ultras” ενώ το πέταλο το μισό ήταν άστρο μπλε και το άλλο μισό κιτρινόμαυρο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις