«Άνοιξε θεία, απ’ τη ΔΕΗ είμαστε»: Η ΕΛ.ΑΣ. εξάρθρωσε κύκλωμα

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Άνοιξε θεία, απ’ τη ΔΕΗ είμαστε»: Η ΕΛ.ΑΣ. εξάρθρωσε κύκλωμα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Εξαπατούσε ηλικιωμένους σε Κορινθία, Αττική

27.10.2023 | 22:19

Εξαρθρώθηκε μετά από ενδελεχή και εμπεριστατωμένη έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Κορίνθου, εγκληματική ομάδα τα μέλη της οποίας είχαν διαπράξει απάτες, κλοπές και απόπειρες κλοπών στην Κόρινθο, καθώς και σε περιοχές της Αττικής. Για τις υποθέσεις αυτές κατηγορούνται -4- ημεδαποί, ηλικίας από 36 έως 46 ετών, μέλη της εγκληματικής ομάδας, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική ομάδα, απάτη, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών αυτών, η οποία περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς τους, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Ως προς το χρονικό της εξάρθρωσης, ύστερα από αστυνομική έρευνα που διεξήγαγε το Τμήμα Ασφάλειας Κορίνθου, αξιοποιώντας κατάλληλα και συνδυαστικά στοιχεία αλλά και αποτελέσματα φυσικών και τεχνικών μεθόδων, προέκυψε ότι, τουλάχιστον από το Σεπτέμβριο του 2022 έως το Νοέμβριο του 2022, οι ανωτέρω συγκρότησαν εγκληματική ομάδα με σκοπό τη διάπραξη κλοπών, χρησιμοποιώντας κατά τη δράστη συγκεκριμένη μεθοδολογία, αποκομίζοντας έτσι μεγάλα χρηματικά ποσά.

Όπως εξακριβώθηκε οι δράστες το ως άνω χρονικό διάστημα είχαν διαπράξει συνολικά -8- περιπτώσεις κλοπών σε οικίες που βρίσκονταν σε περιοχές της Αττικής, -2- περιπτώσεις κλοπών καθώς και -2- περιπτώσεις αποπειρών κλοπών σε οικίες στην Κόρινθο.

Έπειθαν ηλικιωμένους πως είναι τεχνικοί της ΔΕΗ και άλλες… ειδικότητες

Ειδικότερα, διαπιστώθηκε ότι οι δράστες κινούμενοι πρωινές έως μεσημβρινές ώρες, εντόπιζαν ηλικιωμένους τους οποίους είτε προσέγγιζαν πλησίον είτε τους ακολουθούσαν έως τις οικίες τους και στους οποίους παρουσιάζονταν ως ηλεκτρολόγοι – τεχνικοί της ΔΕΗ ή ανελκυστήρων και παραθέτοντάς τους ψευδή γεγονότα ως αληθινά, ως προς την δήθεν ανάγκη επιδιόρθωσης ηλεκτρολογικής βλάβης, τους έπειθαν να τους επιτρέψουν την είσοδο στις οικίες τους. Εκεί, ο ένας εξ αυτών απασχολούσε τον παθόντα, όσο έτεροι συνεργοί του εισέρχονταν επίσης στην οικία και αφού ερευνούσαν τους εσωτερικούς της χώρους, αφαιρούσαν από αυτούς κυρίως χρηματικά ποσά και χρυσαφικά.

Τα μέλη της εγκληματικής ομάδας προκειμένου να συγκαλύπτουν την παράνομη δραστηριότητά τους και να αποπροσανατολίζουν τις έρευνες των διωκτικών Αρχών, χρησιμοποιούσαν τηλεφωνικές συνδέσεις που δεν ήταν δηλωμένες στα πραγματικά τους στοιχεία, αλλά σε στοιχεία έτερων προσώπων ή αλλοδαπών υπηκόων τρίτων χωρών («αχυράνθρωπων» – ghost persons).

Ξεπερνά τις 15.000 ευρώ η λεία τους

Από την παραπάνω εγκληματική τους δράση είχαν αφαιρέσει, μεταξύ άλλων, χρήματα και χρυσαφικά, η συνολική αξία των οποίων ξεπερνά τις -15.000- ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί αρμοδίως, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Κορίνθου για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων, καθώς και την ταυτοποίηση των άγνωστων συνεργών τους.

Ετικέτες
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Νέο κύμα βομβαρδισμών του Ισραήλ στο Ιράν - Ενεργοποιήθηκε το αντιαεροπορικό σύστημα 27.10.2023 | 22:19
Κινέτα: Κρατούσαν όμηρους μια οικογένεια ζητώντας χρυσαφικά - «Μπήκαμε σε λάθος σπίτι» 27.10.2023 | 22:19
Παρέμβαση Αυτιά στην Κομισιόν για την αποκατάσταση των ναών της Σάμου πέντε χρόνια μετά τον καταστροφικό σεισμό 27.10.2023 | 22:19
Στο Athens Pride ο Κασσελάκης: Όταν οι πολίτες είναι απελευθερωμένοι, είναι πιο ευτυχισμένοι και πιο παραγωγικοί 27.10.2023 | 22:19
Στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα ο «ήρωας του Αράχθου» - Θα του απονεμηθεί τιμητικά η ελληνική υπηκοότητα 27.10.2023 | 22:19
Ο Μαργαρίτης του ΠΑΣΟΚ παρομοίασε τον Νετανιάχου με τους ναζί: «Και ο Χίτλερ εκλεγμένος ήταν!» - Ανατριχιαστική η σύγκριση, λέει ο Γεωργιάδης 27.10.2023 | 22:19
Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: «Κατώτατος μισθός 3.500 ευρώ – αλλά ποιος τολμά να το πει;» 27.10.2023 | 22:19
Ο ΣΥΡΙΖΑ, η «Ομάδα Αλήθειας» και οι… παστίλιες του Χαβιέ Μπαρδέμ 27.10.2023 | 22:19
Exit mobile version