Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

06

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Διονυσίου Αρεοπαγίτου – όμηροι Χαμάς: Αφήσες με πρόσωπα όλων των αιχμαλώτων
ΕΛΛΑΔΑ

Διονυσίου Αρεοπαγίτου – όμηροι Χαμάς: Αφήσες με πρόσωπα όλων των αιχμαλώτων

Διονυσίου Αρεοπαγίτου - όμηροι Χαμάς: Η πρωτοβουλία αποσκοπεί στην πλήρη ενημέρωση του ελληνικού κοινού

Σημαντική δράση για τους απαχθέντες από τη Χαμάς θα οργανωθεί την Κυριακή στις 12:00, στην οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου, κοντά στη διασταύρωση με την οδό Ροβέρτου Γκάλλι. Στόχος η ευαισθητοποίηση του κόσμου για τους 224 ανθρώπους, ανάμεσά τους και παιδιά, που βρίσκονται όμηροι της ισλαμιστικής παλαιστινιακής οργάνωσης.  Η δράση της ισραηλιτικής κοινότητας Ελλάδας περιλαμβάνει την ανάρτηση αφισών, με τα πρόσωπα όλων των ομήρων, κοντά στην Ακρόπολη. Η πρωτοβουλία υπό τον τίτλο ”bringthemhome” αποσκοπεί στην πλήρη ενημέρωση του ελληνικού κοινού.

«Θέλουμε το ελληνικό κοινό να ενημερωθεί για τους 224 απαχθέντες Ισραηλινούς αμάχους, συμπεριλαμβανομένων μωρών, παιδιών, μητέρων, γυναικών και ηλικιωμένων, μέσω αφισών που φέρουν τον τίτλο ”KIDNAPPED” ”ΑΠΑΓΩΓΗ”, που θα αναρτηθούν σε κεντρικές τοποθεσίες. Αποφασίσαμε να βάλουμε αφίσες σε όλη την πόλη. Πολλές αφίσες αφαιρέθηκαν από φιλοπαλαιστινιακές ομάδες ως πολιτική ενέργεια. Εμείς δεν είμαστε πολιτική ομάδα. Απλώς άτομα που αγωνιούν και ενδιαφέρονται να επιστρέψουν οι όμηροι που κρατούνται για εβδομάδες, πίσω» επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση.

«Όσοι μπόρεσαν, επέστρεψαν στο Ισραήλ για να γίνουν εθελοντές. Οι Ισραηλινοί που έμειναν πίσω, ένιωσαν ότι έπρεπε να κάνουν κάτι για να ευαισθητοποιήσουν τον κόσμο για την κατάσταση των ομήρων προκειμένου να τους φέρουν πίσω με ασφάλεια. Οι Ισραηλινοί που ζουν στην Ελλάδα δημιούργησαν μια ομάδα δράσης που εντάχθηκε στην παγκόσμια ομάδα Ισραηλινών που ζουν σε όλο τον κόσμο» σημειώνεται ακόμη. «Ελπίζουμε ότι ο ελληνικός λαός θα σεβαστεί τη θλίψη μας και θα συμμεριστεί τη σημασία του να φέρουμε τους ανθρώπους μας με ασφάλεια πίσω, στις οικογένειές τους που αγωνιούν» καταλήγει το σχετικό σημείωμα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις