Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

01

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Ευρωπαϊκά παιχνίδια 3ης αγωνιστικής: ΑΕΚ, ΠΑΟ, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός (26/10)
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ευρωπαϊκά παιχνίδια 3ης αγωνιστικής: ΑΕΚ, ΠΑΟ, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός (26/10)

Ευρωπαϊκά παιχνίδια 3η αγωνιστικής: Δύσκολοι αγώνες για τις ελληνικές ομάδες!

Γράφει ο Κωνσταντίνος Καραμάνογλου
Τελειόφοιτος Sport Management

Η 3η αγωνιστική έχει ενδιαφέρον για τις ελληνικές ομάδες στο Europa και Conference League. H ΑΕΚ αν και σε καλή κατάσταση, έχει μπροστά της, μια δύσκολη βραδιά στην Μασσαλία. Ο Παναθηναϊκός, που δεν παίζει απόψε στο ΟΑΚΑ λόγω προβλημάτων στο γήπεδο, έχει μια Λεωφόρο γεμάτη με παθιασμένους οπαδούς στο πλάι του και μια δυνατή ομάδα, ικανή να φέρει την νίκη.

Ο ΠΑΟΚ πηγαίνει πολύ καλά στον όμιλο και ελπίζει σε ένα καλό αποτέλσμα για να εξασφαλίσει την πρωτιά. Και ο Ολυμπιακός όμως, στο Γ. Καραϊσκάκης, θα δυσκολευτεί, αλλά θέλει την πρώτη νίκη στον όμιλο.

Μαρσέιγ – ΑΕΚ (19:45)

Στον 2ο όμιλο του Europa League, η ΑΕΚ θα παίξει με την γαλλική ομάδα της Μασσαλίας. Συγκεκριμένα, το ματς αναμένεται καυτό, “φιλικό” ωστόσο, λόγω της αδελφικής σχέσης των 2 ομάδων. Η Ένωση βρίσκεται στην κορυφή με 4 βαθμούς και στοχεύει παρά τις απουσίες που έχει σε ένα θετικό αποτέλεσμα, ώστε να διατηρήσει τις ελπίδες για πρόκριση στην επόμενη φάση. Από την άλλη, η Μαρσέιγ δεν έχει ακόμη νίκη στον όμιλο με 2 βαθμούς πίσω από την ΑΕΚ, θέλει να εκμεταλλευτεί τον παράγοντα έδρα, να προσπεράσει το σύνολο του προπονητή της ΑΕΚ, Ματίας Αλμέιδα, κατακτώντας την πρώτη θέση. (δείτε εδώ)

Ολυμπιακός – Γουέστ Χαμ (19:45)

Το ντέρμπι Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός, εντός (22/10), διεκόπη στο 50′, με το σκορ στο 1-1. Αγωνιστικά, δέχτηκε το 0-1 στο 28′ (Βαγιαννίδης), ισοφάρισε με ωραίο πλασέ του Μ. Καμαρά 48′. Ο Πορτογάλος Ποντένσε ήταν ο καλύτερος παίκτης στο 1ο ημίχρονο, ενώ απείλησε την εστία με τον Φορτούνη στο 25′. Εξαιρετικός ήταν και ο γκολκίπερ Πασχαλάκης με 3 αποκρούσεις. Παραμένει δίχως νίκη στον 1ο όμιλο του Europa με μια ισοπαλία και μια ήττα. Σήμερα ψάχνει μια νίκη κόντρα στην αγγλική ομάδα του Λονδίνου. Αντίθετα, η Γουέστ Χαμ έχασε τον έλεγχο στην επιστροφή μετά τη διακοπή λόγω των εθνικών ομάδων. Ηττήθηκε με 4-1 στην έδρα της Άστον Βίλα για την 9η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ και απομακρύνθηκε από την πεντάδα. Δέχτηκε πολλές επιθέσεις στο πρώτο ημίχρονο, ενώ απείλησε μόλις μία φορά στο 41′ με ανάποδο του Πακετά.


 Παναθηναϊκός – Ρεν (22:00)

Ο Παναθηναϊκός, όπως είπαμε και παραπάνω, στο τελευταίο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό ήταν ανώτερος στο 1ο ημίχρονο, όπου χρειάστηκε 3 φορές να παραβιάσουν την εστία του Πασχαλάκη, ήταν όμως εκεί για να τους εμποδίσει να σκοράρουν (10′ Τσέριν, 11′ Μπερνάρ, 33′ Βαγιαννίδης). Σπουδαία ευκαιρία είχε ο Τζούριτσιτς (37′), όπου το πλασέ του κατέληξε λίγο άουτ. Αναλυτικά, το τριφύλλι βρίσκεται στην πρώτη θέση του 6ου ομίλου με 4 βαθμούς, πίσω από την Βιγριαρεάλ που έχει 3 βαθμούς. Η γαλλική ομάδα, δέχτηκε την δεύτερη σερί ήττα και συνολικά φέτος στο πρωτάθλημα χάνει έδαφος στη βαθμολογία, ενώ στην Ευρώπη έχει τρεις βαθμούς στον όμιλο.

Αμπερντίν – ΠΑΟΚ (22:00)

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο προπονητής της ομάδας της Σκοτίας, είπε ενόψει της αναμέτρησης με τον ΠΑΟΚ, πως «γνωρίζουμε την ποιότητα του αντιπάλου, παίζουμε όμως στην έδρα μας και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε την έκπληξη, που θα είναι αν κερδίσουμε, υπάρχει μεγάλη διαφορά στο μπάτζετ των δυο ομάδων»«Eίμαστε το αουτσάιντερ αλλά μου αρέσει αυτό και το ίδιο και στους παίκτες» τόνισε ο τεχνικός της Αμπερντίν. Ο ΠΑΟΚ, που έχει σημειώσει μια πολύ καλή πορεία σε αντίθεση με τις άλλες ελληνικές ομάδες, έχει κάνει 2/2 στον 7ο όμιλο του Conference League. Στο πρωτάθλημα της Ελλάδος, ανέβηκε στη 2η θέση με το 2-0 επί του Ατρομήτου στην Τούμπα (22/10). Μην ξεχνάμε πως λιγοστές φάσεις πιέστηκε!

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις