Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

23

Ιουνίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Παπαργυρόπουλος σπίτι: Η πρώτη αντίδραση μετά τον πλειστηριασμό
ΕΛΛΑΔΑ

Παπαργυρόπουλος σπίτι: Η πρώτη αντίδραση μετά τον πλειστηριασμό

Παπαργυρόπουλος σπίτι: Άλλαξε χέρια η βίλα στη Γλυφάδα με 7,5 εκατ. ευρώ - Δείτε φωτογραφίες

Για τον πλειστηριασμό μέσω του οποίου έχασε το σπίτι του στη Γλυφάδα μίλησε ο Αργύρης Παπαργυρόπουλος. Ο επιχειρηματίας αποκάλυψε την τιμή στην οποία πούλησε το σπίτι του, μετά από ένα δύσκολο διάστημα, αλλά και τις τράπεζες οι οποίες, όπως δήλωσε «αρπάζουν το βίος του κοσμάκη», σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Espresso». «Το σπίτι μου βγήκε σε πλειστηριασμό σήμερα (25/10/23) στη 1 το μεσημέρι, μέσω ηλεκτρονικής διαδικασίας. Ξεκίνησε στις 11:30 το πρωί, με τιμή εκκίνησης 3.500.000, για να πουληθεί τελικά 7.500.000 ευρώ. Εξευτελιστική τιμή για ένα υπέροχο σπίτι, αληθινό στολίδι, στο ωραιότερο σημείο της γης, στο ομορφότερο σημείο της Γλυφάδας. Στην οδό Τύχης 13» ανέφερε αρχικά.

«Σε μια έκταση ενός στρέμματος και εμβαδόν οικήματος 500m2, με υπόγειο, ισόγειο και δύο επιπλέον ορόφους, με μια πισίνα και έναν υπέροχο κήπο. Η δε αξία του ξεπερνά κατά πολύ τα 10.500.000 ευρώ. Δεν με πειράζει όμως τίποτα. Δεν με ενοχλεί καν που μου άρπαξαν το σπίτι μέσα από τα χέρια μου, όπως του φτωχού το αρνί».

Για το τι θα ακολουθήσει από εδώ και στο εξής και πού θα αποφασίσει να μείνει στη συνέχεια, ο Αργύρης Παπαργυρόπουλος σχολιασε: «Δεν ξέρω πού θα πάω και πού θα μετακομίσω. Είναι ακόμα πολύ νωρίς. Παρότι θεωρούσα δεδομένο και ευχόμουν να ολοκληρωθεί αυτός ο πλειστηριασμός και να μου πάρουν το σπίτι, ώστε να μπορέσω να αποπληρώσω τις υποχρεώσεις μου, δεν έψαξα ποτέ για κάτι άλλο. Ούτε σχεδίασα το επόμενο βήμα μου. Όπως όλοι οι Έλληνες, θα βρω κι εγώ ένα κεραμίδι να κάτσω από κάτω».

«Έχει ο Θεός για το πού θα μείνω»

Σε νέες του δηλώσεις στην εκπομπή «Πρωινό ΣουΣού», το πρωί της Πέμπτης, ο Αργύρης Παπαργυρόπουλος ανέφερε μεταξύ άλλων πως: «Έχει ο Θεός για το πού θα μείνω. Εκεί όπου μένουν όλοι οι Έλληνες. Η αξία του σπιτιού είναι μεγάλη. Εδώ που έφτασε, θα πω καλορίζικο σε αυτόν που το πήρε».

Άλλαξε χέρια η βίλα του Αργύρη Παπαργυρόπουλου

Σύμφωνα με δημοσίευμα του newmoney.gr, η βίλα του Αργύρη Παπαργυρόπουλου στη Γλυφάδα, άλλαξε χέρια κατά τους χθεσινούς ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς μετά από «μάχη» τριών ωρών που οδήγησε την τιμή κατακύρωσης στα 7,5 εκατ. ευρώ, δηλαδή 4,2 εκατ. ευρώ πάνω από την τιμή εκκίνησης των 3,3 εκατ. ευρώ. Ο άνθρωπος που έχει συνδέσει το όνομά του με την αθηναϊκή διασκέδαση και με εμβληματικά νυχτερινά κέντρα βρέθηκε αντιμέτωπος με τον πλειστηριασμό ενός οικοπέδου επιφάνειας 939 τ.μ. επί της οδού Τύχης, εντός του οποίου έχει ανεγερθεί κατοικία που αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο και δύο ορόφους συνολικής επιφάνειας 500τ.μ. περίπου και με πισίνα στον πίσω ακάλυπτο χώρο. Το ακίνητο βρίσκεται στην περιοχή της Κάτω Γλυφάδας σε απόσταση ενός οικοδομικού τετραγώνου από την παραλία, δίπλα από τη λεωφόρο Ποσειδώνος, σε πολύ κοντινή απόσταση από το εμπορικό κέντρο της πόλης.

Επισπεύδουσα η doValue Greece

Επισπεύδουσα ήταν η doValue Greece, ως διαχειρίστρια των απαιτήσεων της «Mexico Finance DAC» και η αρχική τιμή πρώτης προσφοράς είχε οριστεί σε 2.261.000 ευρώ. Ωστόσο κατόπιν ανακοπής του κ. Παπαργυρόπουλου το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών αποφάσισε στις 13 Οκτωβρίου την αύξησή της στα 3.300.000 ευρώ. Στο σκεπτικό της απόφασης σημειώνεται ότι «το επίδικο ακίνητο βρίσκεται σε απόσταση πολύ κοντά στη θάλασσα και στο κέντρο της Γλυφάδας, σε περιοχή με κατοικίες πολυτελούς κατασκευής και με μεγάλη ζήτηση, ενώ δεδομένης και της αυξητικής τάσης των τιμών στις αγορές κατοικιών τα τελευταία χρόνια, πιθανολογείται ότι η εμπορική αξία του ανέρχεται στο ποσό των 3.300.000 ευρώ, για την οποία λήφθηκε υπόψη και το κόστος τακτοποίησης των αυθαιρεσιών στο οίκημα, ύψους 75.000 ευρώ, καθώς επίσης η πολύ καλή κατάσταση του εσωτερικού του».

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η πλευρά του κ. Παπαργυρόπουλου προσκόμισε στο δικαστήριο αγγελίες πώλησης ακινήτων στην ίδια περιοχή με τίμημα κατά μέσο όρο το ποσό των 11.079.000 ευρώ ενώ αναφέρεται ότι η έκθεση εκτίμησης που έγινε για λογαριασμό της υπολόγιζε την εμπορική αξία του δικού του ακινήτου στο ποσό των 6.730.000 ευρώ.


Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις