Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Αχαΐα μωρά: Δικαστική παρέμβαση για τα δύο νεκρά παιδιά μέσα σε έναν χρόνο
ΕΛΛΑΔΑ

Αχαΐα μωρά: Δικαστική παρέμβαση για τα δύο νεκρά παιδιά μέσα σε έναν χρόνο

Αχαΐα μωρά: Εκτιμούν ότι υπάρχει γονιδιακό υπόβαθρο

Εισαγγελική παρέμβαση και για τους θανάτους των δύο βρεφών στην Πάτρα, παιδιών της 23χρονης Ειρήνης που μίλησε χθες για την διπλή τραγωδία που της συνέβη σε ένα χρόνο. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Πελοπόννησος, για την υπόθεση που προκάλεσε αίσθηση, υπάρχει εισαγγελική παρέμβαση. Συγκεκριμένα, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Πατρών, Νίκος Νικολάου έδωσε εντολή στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης της υπόθεσης. Η παραγγελία για περαιτέρω διερεύνηση δόθηκε δεδομένου της ύπαρξης τετελεσμένου γεγονότος, που είναι ο θάνατος του βρέφους 20 ημερών, το καλοκαίρι του 2022 στην Κάτω Αχαΐα, περιοχή που εμπίπτει στις αρμοδιότητες της Εισαγγελίας.

H διερεύνηση των αιτιών των θανάτων βρίσκεται σε αρχικό στάδιο και ξεκινά γενετικός έλεγχος που θα αφορά στις περιπτώσεις των δύο μωρών, καθώς εκτιμάται πως υπάρχει γονιδιακό υπόβαθρο.

Τι έρευνα είχε γίνει στο παρελθόν

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida όταν πέθανε το κοριτσάκι πριν ένα χρόνο το νοσοκομείο είχε στείλει αναγγελία θανάτου. Η ΕΛΑΣ τότε, σύμφωνα με πληροφορίες, έκανε έρευνα, ενώ κατέθεσαν και οι γονείς. Το προανακριτικό υλικό τότε είχε υποβληθεί στον εισαγγελέα ο οποίος όμως δεν άσκηση κάποια δίωξη. Πηγές της ΕΛΑΣ εκτιμούν ότι για να μην ασκήσει δίωξη ο εισαγγελέας δεν προέκυψε κάποιο επιβαρυντικό στοιχείο. Η έρευνα για το θάνατο του δεύτερου παιδιού θα ξεκινήσει τώρα κατόπιν της εισαγγελικής εντολής. Από το δύο μηνών παιδάκι που κατέληξε πριν λίγες ημέρες έχουν ληφθεί δείγματα, ενώ υπάρχουν ιστοί και του νεογνού, καθώς ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί η ιστολογική εξέταση.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις