Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

01

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Γκουτέρες – Ισραήλ: Ξέφυγε η αντιπαράθεση
ΚΟΣΜΟΣ

Γκουτέρες – Ισραήλ: Ξέφυγε η αντιπαράθεση

Ξέφυγε η αντιπαράθεση του Ισραηλινού ΥΠΕΞ με τον γ.γ. του ΟΗΕ, Γκουτέρες, για τις δηλώσεις του -«Ντροπή του»

Ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών, Ελί Κοέν, μίλησε με πολύ σκληρά λόγια για τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες. Σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο φαίνεται πως έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του Αντόνιο Γκουτέρες, καθώς μετά τη σκληρή αντίδραση του μόνιμου πρεσβευτή του Ισραήλ στον ΟΗΕ, Γκιλάντ Ερντάν, ο οποίος ζήτησε την παραίτηση του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ, και ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε στις δηλώσεις του Γκουτέρες.

ΥΠΕΞ Ισραήλ για δηλώσεις Γκουτέρες: «Ντροπή του»

Ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ, είπε χαρακτηριστικά «Ντροπή του», απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου. Νωρίτερα, ο Κοέν δήλωσε ότι δεν θα συναντηθεί με τον Γκουτέρες λόγω της κριτικής του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ για τα πλήγματα του Ισραήλ στη Γάζα. «Δεν θα συναντηθώ με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ. Μετά τη σφαγή της 7ης Οκτωβρίου, δεν υπάρχει χώρος για μια ισορροπημένη προσέγγιση. Η Χαμάς πρέπει να διαγραφεί από το πρόσωπο του πλανήτη!», έγραψε ο Κοέν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο Κοέν αναφέρθηκε στους ισχυρισμούς για εγκλήματα που διαπράττει η Χαμάς, προσθέτοντας ότι «δεν υπάρχει καμία αιτία γι’ αυτό».

Πρέσβης Ισραήλ στον ΟΗΕ: «Σοκαριστική η ομιλία του γενικού γραμματέα»

Νωρίτερα, ο πρεσβευτής του Ισραήλ στον ΟΗΕ, Γκιλάντ Ερντάν, είπε ότι «δεν υπάρχει καμία δικαιολογία ή λόγος να μιλάμε με εκείνους που δείχνουν ανοχή για τις πιο τρομερές πράξεις που διαπράχθηκαν εναντίον των πολιτών του Ισραήλ, πόσω μάλλον από μια δηλωμένη τρομοκρατική οργάνωση». «Η δήλωσή του ότι “οι επιθέσεις της Χαμάς δεν συνέβησαν σε κενό αέρος” εξέφρασε την αντίληψή του για την τρομοκρατία και τη δολοφονία. Είναι πραγματικά ακατανόητο. Είναι πραγματικά λυπηρό το γεγονός ότι ο επικεφαλής μιας οργάνωσης που προέκυψε μετά το Ολοκαύτωμα έχει τόσο φρικτές απόψεις. Μια τραγωδία!», είπε ο Ερντάν. Ανέφερε, επίσης, ότι «η σοκαριστική ομιλία του γενικού γραμματέα στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας, ενώ ρουκέτες εκτοξεύονται σε όλο το Ισραήλ, απέδειξε περίτρανα, πέρα από κάθε αμφιβολία, ότι ο γενικός γραμματέας είναι εντελώς αποκομμένος από την πραγματικότητα στην περιοχή μας και ότι βλέπει τη σφαγή που διέπραξαν οι τρομοκράτες της ναζιστικής Χαμάς με στρεβλό και ανήθικο τρόπο».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις