Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

24

Ιουνίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Αγία Παρασκευή απάτη: «Οδηγήθηκα από την αιφνίδια απόλυσή μου από τη Βουλή»
ΕΛΛΑΔΑ

Αγία Παρασκευή απάτη: «Οδηγήθηκα από την αιφνίδια απόλυσή μου από τη Βουλή»

Αγία Παρασκευή απάτη: «Να ξέρουν όσοι νιώθουν εξαπατημένοι ότι θα λάβουν τα χρήματά τους»

Όλο και περισσότερες λεπτομέρειες από τη δράση του 41χρονου που εξαπατούσε ανυποψίαστους πολίτες, με πρόσχημα την ενοικίαση διαμερίσματος στην Αγία Παρασκευή, έρχονται στο φως της δημοσιότητας. Ο εν λόγω άνδρας έχει καταγγελθεί πως νοίκιασε το ίδιο σπίτι 31 φορές και μόλις έπαιρνε την προκαταβολή προχωρούσε στη λύση του μισθωτηρίου, ώστε να προχωρήσει σε νέα δήλωση με το επόμενο θύμα του. Μια απάτη που δεν είχε μεγάλη χρονική διάρκεια, ωστόσο φαίνεται πως απέφερε στον 41χρονο περισσότερα από 127.000 ευρώ.

Ο 41χρονος πρώην υπάλληλος της Βουλής, ο οποίος έχει παυθεί από τα καθήκοντά του, μίλησε στον Alpha και έδωσε τις δικές του εξηγήσεις για την υπόθεση. Χαρακτηριστικά, τόνισε ότι «είναι ψέματα οι καταγγελίες αυτές. Είναι δικό μου το ακίνητο και έχω και έγγραφο ότι θα βγει σε πλειστηριασμό τον Μάιο του 2024. Οπότε, όποιος και να έμπαινε, θα είχε προστασία μόνο για έξι μήνες». Σύμφωνα με τον κατηγορούμενο: «Οι μισθώσεις αυτές έγιναν πριν το ακίνητο αυτό βγει σε πλειστηριασμό, με σκοπό να μπορώ να εισπράττω ενοίκιο, ώστε να καλύψω τους μισθωτές, τους ανθρώπους στους οποίους όφειλα χρήματα».

Αγία Παρασκευή: «Να ξέρουν όσοι νιώθουν εξαπατημένοι ότι θα λάβουν τα χρήματά τους»

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., ο 41χρονος προέβαινε σε σχετικές αναρτήσεις σε ιστοσελίδες ενοικίασης και πώλησης ακίνητης περιουσίας και αφού ερχόταν σε επικοινωνία με υποψήφιους ενοικιαστές-θύματά του, τους αποσπούσε χρηματικά ποσά ως προκαταβολή μηνιαίου μισθώματος, με πρόφαση τη δέσμευση της συμφωνίας. Για να το πετύχει αυτό, συνέτασσε μισθωτήριο συμφωνητικού κατοικίας, το οποίο αναρτούσε στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ, ωστόσο μετά την καταβολή των χρημάτων προέβαινε στη λύση του μισθωτηρίου, ώστε να προχωρήσει σε νέα δήλωση με το επόμενο θύμα του.

«Εγώ πλανήθηκα ως προς τις τιμές του ακινήτου, δεν είχα δηλαδή εικόνα από μεσιτικά γραφεία για το πόσο κάνει αυτό το ακίνητο και προσπάθησα να βρω την καλύτερη τιμή» είπε, και πρόσθεσε: «Συστηματικά γίνονται επιστροφές στους ανθρώπους. Όλες οι επιστροφές γίνονται κανονικά, δεν υπάρχει κανένα στοιχείο εξαπάτησης. Έχω επιστρέψει ήδη περίπου 32.000 ευρώ».

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε: «Όλος ο κόσμος ήθελε να νοικιάσει αυτό το ακίνητο στην τιμή των 700 ευρώ. Η τιμή αυτή για ένα σπίτι 170 τ.μ. στην Αγία Παρασκευή είναι ανύπαρκτη. Εγώ έκανα αυτές τις μισθώσεις με σκοπό να προφυλάξω το ακίνητο από τον πλειστηριασμό. Ενα άλλο βασικό πρόβλημα είναι ότι δεν ζω μόνος μου, ζω με τον πατέρα μου, ο οποίος δεν ήθελε να βγει από το ακίνητο». Τέλος, ο κατηγορούμενος σημείωσε: «Να ξέρουν όσοι νιώθουν εξαπατημένοι ότι θα λάβουν τα χρήματά τους. Λυπάμαι γι’ αυτή την κατάσταση».

Πηγές Βουλής: «Έχει παυθεί οριστικώς» ο υπάλληλος που εξαπάτησε δεκάδες πολίτες

Αρμόδιες κοινοβουλευτικές πηγές ανέφεραν για την υπόθεση: «Σχετικά με δημοσιεύματα που αφορούν την παραπομπή στη Δικαιοσύνη από το Αστυνομικό Τμήμα Αγίας Παρασκευής προσώπου που φέρεται να εξαπάτησε δεκάδες επίδοξους ενοικιαστές διαμερίσματός του, που παρουσιάζεται ως δικηγόρος και υπάλληλος της Βουλής, σας ενημερώνουμε πως ο εν λόγω έχει ήδη παυθεί οριστικώς από τα καθήκοντά του από το πειθαρχικό συμβούλιο της Βουλής για σωρεία σοβαρών πειθαρχικών παραπτωμάτων και έχει ήδη οδηγηθεί ενώπιον την Δικαιοσύνης για τα αδικήματα της απάτης και της πλαστογραφίας».

Αγία Παρασκευή: «Δώσαμε όλο τον χρόνο συν μια εγγύηση», λέει θύμα του 41χρονου

Θύμα του 41χρονου μίλησε στο Mega, όπου και περιέγραψε. «Εμείς δώσαμε όλο τον χρόνο. Όλο τον χρόνο συν μια εγγύηση, 9.100 ευρώ δηλαδή». Η Αλεξάνδρα Πέππα επισήμανε ακόμη ότι έχει πάρει μέρος των χρημάτων πίσω. «Μας έχει δώσει αυτήν τη στιγμή 4.100 ευρώ». Είναι χαρακτηριστικό ότι την ώρα που έκανε την καταγγελία στον αέρα της εκπομπής «Live News», ο 41χρονος άκουγε τα όσα ανέφερε. Στη συνέχεια ο κατηγορούμενος έδωσε εκ νέου τις εξηγήσεις του για την υπόθεση. Όπως είπε, ο λόγος που το έκανε αυτό ήταν επειδή «οδηγήθηκα από την αιφνίδια απόλυσή μου από τη Βουλή. Διότι είμαι ένας άνθρωπος που είναι τυφλός, με ολική αναπηρία 100%».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις