Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

05

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Πίτσα εύκολη και γρήγορη: Η συνταγή της… τεμπέλας
PLUS

Πίτσα εύκολη και γρήγορη: Η συνταγή της… τεμπέλας

Πίτσα εύκολη και γρήγορη: Για το βράδυ της Κυριακής

Φτιάχνουμε πίτσα σπέσιαλ με ζαμπόν, μοτσαρέλα και πιπεριές σε χρόνο ρεκόρ! Σπιτική ζύμη πίτσας χωρίς γάλα και αυγά, που γίνεται γρήγορα και εύκολα. Είτε είσαι αρχάρια είτε βαριέσαι να ετοιμάσεις κάτι, αυτή η συνταγή για πίτσα θα σε βγάλει από τη δύσκολη θέση και θα ξετρελάνει όλη την οικογένεια.

Υλικά

Αλεύρι Για Όλες Τις Χρήσεις 400 γρ

Νερό 300 γρ

Ξερή Μαγιά 9 γρ

Βουτυρο 50 γρ

Αλατι 1 κτσ

Ζαχαρη 1 κτγ

Ελαιολαδο 20 γρ

Σαλτσα για πίτσα

Πιπεριά 1 κόκκινη

Πιπεριά 1 πράσινη

Ζαμπόν 100 γρ ωμοπλάτη

Γκούντα 300 γρ

Μοτσαρελα 300 γρ

baked pizza

Εκτέλεση

Ξεκινάμε την συνταγή και σε ένα μπολ ρίχνουμε χλιαρό νερό. Συνεχίζουμε και προσθέτουμε 50 γρ λιωμένο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου(για να μην κάψουμε την μαγιά).Έπειτα προσθέτουμε την ζάχαρη και την ξηρή μαγιά και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί τελείως η μαγιά. Συνεχίζουμε και ρίχνουμε όλο το αλεύρι μαζί με το 1κτσ αλάτι και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Η ζύμη θα έχει μορφή ελαστική και θα κολλάει. Ρίχνουμε 20 γρ ελαιόλαδο στην ζύμη και λαδώνουμε πολύ καλά τα χέρια μας.Πιάνουμε την ζύμη με τα λαδωμένα χέρια και την βάζουμε σε ένα ταψί 35χ40 αφού πρώτα έχουμε βάλει μια λαδόκολλα.

Ανοίγουμε σε όλες τις πλευρές του ταψιού το ζυμάρι με τα χέρια.Μόλις το έχουμε ανοίξει καλά προσθέτουμε την σάλτσα για πίτσα. Συνεχίζουμε βάζοντας τα κασέρια να καλυφθεί καλα όλη η επιφάνεια και με ένα πίλνερ κόβουμε την χοιρινή ωμοπλάτη σε λεπτές φέτες.

Έπειτα προσθέτουμε τις πιπεριές και βάζουμε την πίτσα για ψήσιμο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 15 λεπτά στους 200 c και για ακόμη 5 λεπτά στην κάτω αντίσταση. Μόλις ψηθεί βγάζουμε την πίτσα και την αποσύρουμε από την λαδόκολλα.Την αφήνουμε λίγο να κρυώσει και έπειτα με ένα μαχαίρι την κόβουμε σε κομμάτια(βγάζει περίπου 13 μεγάλα κομμάτια).

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις