Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Οι “γνωστοί” διαρρήκτες του Γιάννη Καλλιάνου
ΕΛΛΑΔΑ

Οι “γνωστοί” διαρρήκτες του Γιάννη Καλλιάνου

Πίσω κι από άλλες διαρρήξεις

Συμμορία διαρρηκτών-«αναρριχητών», κρυβόταν πίσω από την ληστρική εισβολή στην οικία του μετεωρολόγου και βουλευτή της Ν.Δ. Γιάννη Καλλιάνου, αλλά και πίσω από άλλες διαρρήξεις με παρόμοιο τρόπο σε Βούλα, Γλυφάδα και άλλες συνοικίες των Νοτίων Προαστίων.

Πέτρος Καρσιώτης
Του Πέτρου Καρσιώτη

Ένα άτομο με καταγωγή από Κούβα συνελήφθη, ενώ ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται δύο συνεργοί του, ένας από τη Χιλή και ένας Ρομά. Για τη εξάρθρωση της συμμορίας των «αναρριχητών»,  είχε συσταθεί ειδική ομάδα στην Ασφάλεια Νοτιοανατολικής Αττικής. Πέρα από τη σύλληψη, στα χέρια των αστυνομικών περιήλθε πλήθος κλοπιμαίων της σπείρας, κάποια από τα οποία αναγνωρίστηκαν από τους κατόχους τους και για άλλα αναζητούνται. Όπως προέκυψε από την έρευνα», επισημαίνει  η Ασφάλεια Νοτιοανατολικής Αττικής «τουλάχιστον από τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους, οι ανωτέρω κατηγορούμενοι ενώθηκαν μεταξύ τους και σύστησαν εγκληματική ομάδα-συμμορία με σκοπό τη διάπραξη κλοπών σε οικίες σε περιοχές των Νοτίων Προαστίων της Αττικής, αποκομίζοντας παράνομο περιουσιακό όφελος.

«Ως προς τον τρόπο δράσης»,  συνεχίζει «τα μέλη της συμμορίας μετέβαιναν στις προαναφερόμενες περιοχές και αφού στοχοποιούσαν την προς διάρρηξη οικία, αναρριχούνταν στο μπαλκόνι αυτής, όπου με τη χρήση διαρρηκτικών εργαλείων-κατσαβιδιών παραβίαζαν τις μπαλκονόπορτες και αποκτούσαν πρόσβαση στο εσωτερικό τους, ενώ στη συνέχεια ερευνούσαν τους χώρους των κατοικιών από όπου αφαιρούσαν χρυσαφικά, τιμαλφή και χρήματα, τα οποία αποθήκευαν και απέκρυπταν σε οικία «κρησφύγετο». Έπειτα από αξιοποίηση πληροφοριακών στοιχείων και δεδομένων ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή των κατηγορουμένων σε 4 συνολικά περιπτώσεις κλοπών».

Βράδυ της 19ης Οκτωβρίου

Η εμπλοκή του συλληφθέντα ταυτοποιήθηκε στην περίπτωση της διάρρηξης στην οικία του βουλευτή κ. Καλλιάνου τις βραδινές ώρες της 19ης Οκτωβρίου. Ο συλληφθείς Κουβανός, λέει η αστυνομία,  αφού έθραυσε τον υαλοπίνακα  της μπαλκονόπορτας, εισήλθε στο εσωτερικό της και στη συνέχεια αφαίρεσε ρολόγια, κοσμήματα και αντικείμενα, συνολικής αξίας 7.000 ευρώ περίπου. Εντόπισαν οι αστυνομικοί τον 31χρονο στο κέντρο της Αθήνας.Όταν αντελήφθη αστυνομική παρουσία «τράπηκε πεζός σε φυγή, απορρίπτοντας σακίδιο με διαρρηκτικά εργαλεία – κατσαβίδια και γάντια, ωστόσο ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη, ενώ κατασχέθηκε το προαναφερόμενο σακίδιο».

Μέχρι στιγμής, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή των κατηγορουμένων σε 2  ακόμα περιπτώσεις κλοπών από οικίες, την 31/08/2023 σε περιοχή της Γλυφάδας και σε περίπτωση απόπειρας κλοπής οικίας την 15/09/2023 στη Βούλα, καθώς και περίπτωση κλοπής πινακίδων μοτοσικλέτας που τελέστηκε κατά το χρονικό διάστημα από 19-20/10/2023 σε περιοχή του Ζωγράφου.

Κοσμήματα, ρολόγια, γυαλιά ηλίου, τσάντες

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν  σε κατοικία βραχύχρονης μίσθωσης και σε αποθηκευτικό χώρο μοτοσικλέτας, συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος κλοπιμαίων (κοσμήματα, χρυσαφικά, ρολόγια, γυαλιά ηλίου, αρώματα, επώνυμες τσάντες και παπούτσια), μέρος των οποίων αναγνωρίστηκαν ως κλοπιμαία από τους παθόντες των κλοπών, αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία που περιείχε μικροποσότητα κάνναβης, καθώς και διαρρηκτικά εργαλεία (κατσαβίδι και κλειδιά τύπου «Allen»). Ο συλληφθείς, καταλήγει η ΕΛ.ΑΣ  οδηγήθηκε  στον εισαγγελέα,  ενώ η έρευνα για τον εντοπισμό των υπολοίπων μελών της εγκληματικής ομάδας, καθώς και του πλήρους εύρους της εγκληματικής τους δραστηριότητας,  συνεχίζεται.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις